Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Ve Haydarpaşa tren seferleri durdu!
Pazar, 01 Ocak 2012

Ve Haydarpaşa tren seferleri durdu! TCDD'nin Ankara ile İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren Projesi için 122 yıllık hat olan Gebze-İzmit arasında yapacağı çalışma programı nedeniyle bu hatta 24 ay süreyle durdurulacak tren seferlerin ilk uygulaması yarın sabah başlıyor.

TCDD'nin Ankara ile İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi için 122 yıllık hat olan Gebze-İzmit arasında yapacağı çalışma programı nedeniyle bu hatta 24 ay süreyle durdurulacak tren seferlerin ilk uygulaması yarın sabah başlıyor. Yeni yılın ilk gününden itibaren demiryolunun İstanbul ile Anadolu arasındaki köprü konumunda olan Gebze-İzmit arasında önce bir ay boyunca saat 10.00 ile 15.00 arasında sefer yapılmayacak. Seferler 31 Ocak'tan itibaren ise 24 ay boyunca tamamen duracak. Bu nedenle tren seferlerinde birçok değişiklikler yapıldı.

ÇALIŞANLAR VE ÜNİVERSİTELİLER ETKİLENECEK

Özellikle İstanbul, Kocaeli ve Sakarya arasında her gün binlerce kişi işlerine trenle gidip gelirken, bu bölgelerde oturan ve komşu kentlerdeki üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler de ucuz ve güvenilir ulaşım aracı olduğu için treni tercih ediyor. Yıllardır bu hatta trenden yararlanan çalışan ve öğrenciler, seferlerin duracak olması nedeniyle yeni ulaşım çözümleri bulmaya çalışıyor.


Bu arada TCDD de Yüksek Hızlı Tren Projesi çalışması nedeniyle uygulanacak olan değişikliklerle ilgili valiliklere açıklama gönderdi. Kocaeli Valiliği'ne de gönderilen açıklamada şöyle denildi:

GEBZE- İZMİT ARASINDA İSTİMLAK SORUNU ÇIKTI

'Ülkemizin en büyük Yüksek Hızlı Tren hattı olan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattının Eskişehir-İstanbul kesiminin yapımı devam etmektedir." delnilerek Yeni yapılan Yüksek Hızlı Tren hattı bazı yerlerde mevcut demiryolu hattıyla kesişmekte, İzmit Köseköy-Gebze kesimi ise istimlak zorlukları nedeniyle tamamen mevcut hat üzerine oturmaktadır. Hatta yapılan çalışmayla tren trafiğini aynı anda sürdürmek mümkün değildir."

122 YILLIK DEMİRYOLU HATTI

TCDD Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında, yeni hattın mevcut hatla kesiştiği İzmit Köseköy-Gebze kesiminin, Eskişehir-Köseköy etabıyla eş zamanlı olarak bitirilmesi ve hattın 2013 yılında tamamlanması gerektiği belirtilirek, İzmit -Gebze Demiryolu hattının da 122 yıllık bir hat olduğu hatırlatıldı. Açıklamada şu bilgilere de yer veriliyor:

"İzmit Köseköy-Gebze arasındaki mevcut hat 1890 tarihinde yapılmış olup, 122 yıl sonra yeniden yapılarak fiziki ve geometrik şartları YHT işletmeciliğine uygun hale getirilecektir. Bilindiği üzere Yüksek Hızlı Tren hatları üzerinde hemzemin geçit bulunmamaktadır. Bu kesimin YHT işletmeciliğine uygun hale getirilmesi için mevcut hat tamamen yenilenecek, hat ihata altına alınacak, Köseköy-Gebze kesimi tamamıyla YHT işletmeciliği standartlarına uygun hale getirilecektir."

Açıklamaya göre bu hat üzerinde biri aç/kapa olmak üzere 9 tünel, 10 adet köprü, 122 adet menfez olmak üzere 141 adet sanat yapısı bulunuyor. Bu yapılar gerektiğinde tadil edilerek standart hale getirilecek, 28 adet yeni menfez ve 1 adet alt geçit yapılacak. Bu çalışmalarda yaklaşık 1 milyon 800 bin metreküp kazı ve 720 bin metreküp dolgu gerçekleştirilecek.

Açıktlamlada, 1 Ocak 2012 Pazar gününden itibaren, hatta araştırma ve zemin etüdü çalışmaları yapılacağından İzmit Köseköy-Gebze kesiminde saat 10.00 ile 15.00 saatleri arasında hatın trafiğe kapatılacağı ve trenlerin işletilmeyeceği hatırlatılarak, bu süreç içerisinde de yeni düzenlemelere girdildiği belirtiliyor.

İŞTE İPTAL EDİLEN VE YENİDEN DÜZENLENEN SEFERLER


-Haydarpaşa-Eskişehir-Haydarpaşa arasında işleyen Eskişehir Ekspresi'nin seferlerine ara verildi.

-Haydarpaşa-Ankara-Kars arasında işleyen Doğu Ekspresi, Ankara-Kars-Ankara arasında işletilecektir. Ekspresin, Haydarpaşa-Ankara-Haydarpaşa seferlerine ara verildi.

-Ankara-Haydarpaşa arasında işleyen Başkent Ekspresi'nin Haydarpaşa'dan hareket saati 10.30'dan 08.00'e alındı.

-Ankara-Haydarpaşa arasında işleyen Boğaziçi Treni'nin Haydarpaşa'dan hareket saati 13: 00'ten 14: 00'e alındı.

-Ankara-Haydarpaşa arasında işleyen Cumhuriyet Ekspresi'nin Haydarpaşa'dan hareket saati 13.30'dan 14.30'a alındı.

-Haydarpaşa-Adapazarı-Haydarpaşa arasında işletilen bölgesel ekspres trenlerinden Haydarpaşa'dan 08.15, 10.40, 12.40 ve 13.20, Adapazarı'ndan ise 09.20, 11.20, 12.40 ve 13,40 saatlerinde hareket eden bölgesel ekspres trenleri çalışmayacak.


Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım