Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Rüstem Keleş 'İçme suyunda risk yok'
Cuma, 06 Ocak 2012

Rüstem Keleş 'İçme suyunda risk yok'... Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Sapanca'da bulunan bir ilköğretim okulunun kalorifer dairesindeki arıza nedeniyle Keçi Deresi'ne akan yakıtın gölde yayılmasının engellendiği ve hızla temizlendiğini bildirdi.

Açıklamada hazırda bekletilen teknik ekipman ve hızlı temizleme çalışmaları sayesinde içme suyunda herhangi bir risk yaşanmasının da söz konusu olmadığının altı çizildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Önceki gün Sapanca İlçesinde bulunan bir İlköğretim okulunun kalorifer dairesinde bir arızanın oluştuğu, bu arızadan dolayı da Keçi Deresine kalorifer yakıtı aktığı tespit edilmiştir. Olayın SASKİ'ye bildirilmesi üzerine ilk olarak sızıntı durdurulmuştur. Hemen ardından da, dere ağzında temizleme çalışması başlatılmıştır. Uzmanlarımız yaptığı tespitlerde 750 litre civarında bir kalorifer yakıtının Keçi Deresi üzerinden Sapanca Gölüne doğru aktığını belirlemişlerdir. Akan kalorifer yakıtının Sapanca Gölü'ne ulaşmasını engellenmesi için dere ağzı bariyerlerle kapatılmıştır."
Olayın ihbar edilene kadar geçen süre içerisinde bir miktar kalorifer yakıtı göle ulaşmış olduğunun görüldüğü belirtilen açıklamada, "Bunun üzerine kalorifer yakıtının gölde dağılmasının önlenmesi için göl üzerine yaklaşık 250 metrelik bir bariyer çekilmiştir. Bu sayede yakıtın gölde dağılmasının önüne geçilmiştir. Bariyerlerin içerisinde tutulan kalorifer yakıtı vidanjörle çekilmiş atıksu arıtma tesisinde bertarafı sağlanmıştır. Bariyerler tüm gece gölde bırakılarak derede kalan yakıtın tamamının toplanması sağlanmıştır. Bugün itibariyle de toplanan atıklar vidanjörler ve kepçeler vasıtasıyla çekilmiştir. Dere kenarında dalgaların yakıtı kenara atması sebebiyle kontamine olmuş dere malzemesinin de temizlenerek kaldırılması işlemi tamamlanmak üzeredir. Çıkan bu kontamine olmuş malzemenin de İzaydaş'a gönderilerek bertarafı sağlanacaktır." denildi.


"DAHA ÖNCE DE YAKIT SIZMIŞTI"
Bilindiği üzere geçmiş yıllarda TEM otoyolunda tanker devrilmesi sonucu ve NATO boru hattında yaşanan patlama nedeniyle bu tür olumsuzluklar yaşandığı hatırlatılan açıklamada, "İdaremizde bulundurulan teknik ekipman ve uzmanların titiz çalışmaları sonucu yaşanan olumsuzluklar bertaraf edilmiştir. İdaremiz, bu tür olumsuzlukların yaşanma ihtimalini öngörerek tedbirlerini önceden almıştır. Bu tedbirlerin başında da gerekli teknik ekipmanların hazır bulundurulması gelmektedir. Bu teknik ekipmanlar olası bir kaza durumunda hemen müdahale edebilmek için gölün her iki yakasında hazır bekletilmektedir. Önceki gün yaşanan olaya da idaremiz gerek Genel Müdürlüğümüze ait tekne ile göl üzerinden ve karadan en hızlı şekilde müdahale etmiş ve tehlike büyümeden yok edilmiştir. Yaşanan bu olumsuzlukların hızla bertaraf edilmiş olması sayesinde içme suyumuza herhangi bir risk oluşmamıştır." denildi.

"BAŞKA KAYNAKLAR ARAŞTIRIYORUZ"
Bu tür kazaların yaşanma ihtimali sebebiyle Sapanca Gölü'nün alternatifi olacak kaynaklar oluşturma çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, "Geyve-Pamukova Eskiyayla Havzasında inşa etmeyi planladığımız Akçay Barajı ve girişimlerimiz neticesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın tekrar yatırım programına aldığı Ballıkaya Barajı bu alternatif kaynaklar oluşturma çalışmalarının en önemlileridir. İhale aşamasına geldiğimiz Akçay Barajı kısa ve orta vadede çözüm getirirken, Ballıkaya Barajı ise uzun vadede çözüm sağlayacak projelerdir." bilgisi verildi.
CİHAN


Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım