Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
'Şeker Fabrikası haraç mezat satılacak'
Perşembe, 19 Nisan 2012

"Adapazarı Şeker Fabrikası haraç mezat satılacak"... Akyel: “Bu seçim Ahmet Aya’nın sonu olacak!”... Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Adayı Nuri Akyel, katıldığı radyo programında “Genel kurul seçiminin galibi ben olacağım. Bu seçim Ahmet Aya’nın sonu olacak” dedi.

89.3 Radyo Net’de Detay-Özel'de Hülya Sürücü'nün programına konuk olan Akyel, canlı yayında, kim olacağı merakla beklenen Divan Kurulu Başkan adayının ismini de Cemal Kamacı olarak kamuoyuna açıkladı. Akyel, Ahmet Aya’ya “Bu isimde uzlaşalım” çağrısı yaptı.

89.3 Radyo Net’de Detay-Özel’de konuşan Nuri Akyel ayrıca, seçim yeri ile birlikte seçim tarihinin de değişmesinin yasal bir zorunluluk olduğunu öne sürerek, “Bunlar tarihi değiştirmeyerek yine bir hata yaptılar, acze düştüler. İtirazımızı yaptık, bu itirazımız da yerinde görülecek ve tarih değişecek” dedi.

İşte APEK başkan adayı Nuri Akyel’in ağzından Şeker Fabrikası’nı kurtarma projeleri ve seçime ilişkin kamuoyuna yaptığı o çarpıcı açıklamalar:

Şeker Fabrikası neden önemli?

“Şeker Fabrikası APEK’in öz malıdır. Fabrika 1953’te kuruldu. Depremde zarar gördü, 5 yıl kapalı kaldı, Özelleştirme İdaresi’nden satın alındı. 2005 yılında APEK tarafından, Özelleştirme Dairesi’nden 46 milyon dolara satın alınarak, pancar çiftçisinin üretimine kazandırıldı. Bu fabrika konumu itibariyle önem arzediyor. İl bazında 65 bin üyesi var. Fabrika sadece çiftçiye verdiği destekle değil, ilimiz ve ülke ekonomisine olan katkısı ile de büyük önem arzediyor.

“İl Tarım Müdürlüğü bizi oyaladı”

APEK seçimleri de fabrika kadar büyük önem taşıyor. 15 gün önce seçim ilan edildi, biz de ordan öğrendik. Kongrenin şeker hangarlarında yapılması öngörülüyordu. 21 Nisan tarihi ilan edilmişti. Denetim Kurulu’na aday olduğumda konuşamadık, konuşturulmadık, yuhlandık ve seçimden çekilmek zorunda kaldık. Bu kongre ilanını 1 aydan daha evvel de ilan edebilirlerdi ama, yapmadılar. 15 gün kala ilan ettiler. Yapılacak hangarların ölçüsü belliydi ve bize göre uygun değildi.1700 sandalye sığabilecek durumdaydı. Yerin uygun olmadığını kendilerine ilettik, ama dikkate almadılar, biz de Tarım İl Müdürlüğü’ne müracaat ettik, ancak il müdürlüğü bizi oyaladı, “bugün git-yarın gel” uygulamasına maruz kaldık.

“Vali devreye girdi”

Nihayet Perşembe günü öğleden sonra Sakarya Valisi’ne gittik. Sayın Valimize buradan teşekkür ediyorum. Detayları kendisine aktardık, İl müdürünü çağırdı, kesin bilgileri de kendisinden aldı, müdürlük onun üzerine Ankara’ya görüş sordu. O saate kadar bizim faksımız dahi gitmedi. Halbuki süreç daha da hızlı olmalıydı. Cuma günü de sonuç gelmeyince Pazartesi günü Ankara’ya gittik, o görüşmeler sonunda nihayet Sakarya’ya cevap gönderildiğini öğrendik. Daha uygun ortamda kongrenin yapılacağı söylendi.

“Yine acze düştüler”

Gerekli yazı yazıldı ve Pazartesi günü tarım müdürlüğünde yazı, işleme alındı ve gece 10 civarı Sakaryaspor ile stad için görüşme yapıldı, bugün itibariyle de kongre ile ilgili yeni ilan yapıldı, yine bir hata yaptılar, yeni ilanda 15 gün yasal süre olmasına rağmen bu süreyi kullanmadılar, stadyumda kongreyi yapmak üzere karar aldılar, yine bir acze düştüler, bu duruma itirazımızı yaptık, sonuç geldiğinde kongrenin yeri ve zamanı çok net bir şekilde kamuoyuna yansımış olacak.

“Alternatif rakip olmaması bizi rahatsız etti”

Nuri Akyel “Neden aday oldunuz?” sorusunu yanıtlarken, “Temelimizde çiftçilik var. Dedelerimiz de çiftçi idi. Ticaretlerimiz oldu, fabrika ile ilgiliyiz, olayları da takip ediyoruz, mevcut yönetimin eksiklerini görüyoruz. Şu ana kadar alternatif bir rakip veya muhalefet olmaması bizi rahatsız etti, bunu görerek yola çıktık.”dedi.

Kimler Nuri Akyel’le birlikte?

Radyo programında “Ekibinizde hangi isimler var?” sorusuna yanıt veren Akyel, “Ben Geyveliyim. Benim dışımda başka isimler de var. Yani her bölgeden bir kişiyi içimize temsilci aldık. Söğütlü’den Şenol Akçay, Ferizli’den Murat Atalay, Kaynarca’dan Hasan Saka, Dernekkırı’ndan Faik Şen, Pamukova’dan, Taraklı ve Mudurnu’dan da arkadaşlarımız var. Toplam 12 kişiyiz.”şeklinde konuştu.

İki sürpriz isim daha!

APEK adayı Nuri Akyel, kendisiyle birlikte hareket eden ekibe iki sürpriz ismin daha katılacağını söyledi, ancak bu iki ismin kimler olduğuna dair ser verdi, sır vermedi. Akyel, “İki isim daha bizimle birlikte olacak, ama onlar şimdilik sürpriz…Sıkıntılı sürece girdik, bir yönetim ve bir denetim kurulunda 2 kontenjanımız var, son günlerde açıklayacağız, belki siyasetçi, belki ticaret adamı olabilir. İsim netleşirse açıklarız.”dedi.

“Divan Kurulu Adayımız Cemal Kamacı”

Hülya Sürücü ile Detay Programında merakla beklenen Divan Kurulu Başkan Adayının ismini kamuoyuna açıklayan Nuri Akyel, Divan kurulu başkan adayının ismini Cemal Kamacı olarak duyurdu.
Akyel’in, “Divan Kurulu Başkanlığına Ali Şener Bayraktar’ın adı geçiyor. Kongreye bu divan başkanıyla mı gidilecek?” sorusuna yanıtı şöyle oldu:


“Bayraktar ‘fabrikanın satılması taraftarıyım’ dedi”

“Akyazı ve Hendek muhtarlarını topladık. 77 muhtardan 65’i bu toplantıya katıldı. Muhtarlarla yemekte buluştuk. Derdimizi anlattık, onlar da taleplerini söylediler. Hüseyin İşgören ismi önerildi. “Akyazı’dan bir divan başkanı olması bizim için avantaj olacak” dediler. Ali Şener Bayraktar ile de görüştük. Sayın Bayraktar, aynı teklifin karşı aday grubundan, yani mevcut yönetimden geldiğini söyledi. “Ben bu fabrikanın satılması tarafındayım” dedi. Biz de “bu mantıkla divanı yönetirseniz taraf olursunuz, doğru olmaz” dedik. “Başka isim düşünürüz” dedik.

“Kamacı’da uzlaşalım teklifi”


Şeker Fabrikası, yaklaşık 65 yıllık bir tesis ve 65 bin ortağı var. Herkesin gözü bu tesisin üstünde. Bu fabrikanın satışı için yetki isteniyor. 10'uncu madde bunu içeriyor. Bir dostumuza divan başkanlığı için teklif götürdük. Bu isim adaletli, güvenilir ve gerekirse Başbakanı bile yargılayabilecek ifadeler kullanabilen birisiydi. Ona güveniyoruz. Söz konusu isim Cemal Kamacı idi. Sayın Kamacı teklifimizi kabul etti, Cemal Kamacı divan başkanımız olacak. Divanı çok iyi yöneteceğine inanıyoruz. Karşı tarafın da bu isme sıcak bakacağını düşünüyoruz. Eğer şu anki yönetim adil bir kongre istiyorsa, bu ismi kabul etmeleri gerekiyor. Tek isim üzerinde uzlaşılmasını öneriyoruz. Katiplerden oluşacak diğer 6 kişiyi, isterse onlar belirlesinler.

“APEK tarihinde bir ilk”

Canlı yayında, APEK kongresinin yeri ve tarihinin değişmesine yönelik yaptıkları itirazın APEK kongre tarihinde bir ilk olduğunu öne süren Nuri Akyel, “Bugüne kadar Sakarya’da genel kurul seçimlerinin yerinin değişmesini isteyen ve kongre tarihini erteleten çıkmadı. Yer değişti, şimdi de tarih değişirse bu durum APEK’de bir ilk olacak. Hukuken zaten kongre yeri değişmiş ise, tarihin de değişmesi gerekiyor. Yasalarda bu açıkça ifade ediliyor. Gerekli itirazı yaptık, şimdi sonucu bekliyoruz.”dedi.

“Çalışanlar kontrol ve emir altında”


Hülya Sürücü’nün, “Mevcut yönetim kongrenin neden pancar hangarlarında yapılmasında ısrarcı?” şeklindeki sorusunu cevaplandıran Nuri Akyel, şöyle konuştu:
“Geçen kongrede şunu gördüm. Fabrikanın 500 çalışanı var ve bunlar yönetimin kontrolü altında. Kooperatif çalışanları da emir altında. Sıkıntılı oylamalarda bu 500-600 kişi, kimse içeriye girmeden girip oturuyor, bu kişiler otomatik olarak el kaldırdıklarında da oylama rahatlıkla yapılıyor. Geçmiş kongrede kapıya birkaç kişiyi diktiler, kongrede bizi konuşturmadılar, 3 ayrı davamız devam ediyor.

“Hangarlarda yapmak işlerine geliyor”

“Muhalif grubu konuşturmamak ve kongreyi etkilemek adına hangarlarda seçimi yapmak mevcut yönetimin işine geliyor. Daha demokratik ortamda kongrenin uygun yerde yapılmasını istedik, özetle çiftçinin layık olduğu yerde yapılmasını istedik. Hava sıcak, insanlar terliyor, insanlar içeriye giriyor ama çıkamıyor, tuvaleti yok, lavabosu yok, bizim seçimimizde 4500 kişi hazır ol cetveline imza attı, içeriye girip oy kullanan sayı 2400 kişi, yani 2000 kişi içeri bile girip oy dahi kullanamadı.”

“Çiftçi muhalif olma cesareti gösteremiyor”

Kongre ilanında yer alan iki önemli maddeye pancar çiftçilerinin dikkatini çeken APEK adayı Nuri Akyel, çiftçilere bu maddeler oylanırken “uyanık olun” çağrısı yaptı. Akyel şöyle konuştu:
“Pancar çiftçileri her şeyin farkında. Bir çoğu kooperatife borçlu, kooperatiften vadeli gübre ve mazot alıyor. Zamanında ödeme yapamadığı için karşı bir tavır bile gösteremiyor. Böylece kooperatife de bir bağımlılığı oluyor. Muhalif olma cesareti gösteremiyor. Kongrelerde sonuçlar da böylece değişmiyor.

“İki maddeye dikkat!”

Şimdi gündemin 8 nci maddesine bakalım. “Kooperatifler Kanunu’nun 56 ncı maddesi ve ana sözleşmenin 40 ncı maddesine göre haklarında kamu davaları açılanların durumunun görüşülüp karara bağlanması”…Kim bunlar? Söylenmiyor…Yönetim kurulu mu, denetim kurulu üyesi mi belli değil. Devam eden davalar var. 8 nci maddeye bunu yazarak “kabul edenler-etmeyenler” mantığıyla karar alınmak isteniyor.
Asıl can alıcı madde ise 10 ncu madde…”Şeker Fabrikası A.Ş.’nin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan satın alınması nedeniyle kullanılan kredi ve kaynaklar yüzünden doğan borcun görüşülmesi”..Yani fabrikanın borcuyla ilgili satış kararı yetkisi isteyecekler…Bunu çifçiye söyleyemiyorlar. Köylü bu konuda bilinçsiz. Biz onları bilinçlendirmek için uğraşıyoruz. Eğer onay verilirse bu fabrikanın satış yetkisi yönetime geçmiş olacak, eğer reddedilirse fabrikanın satışı mümkün değil.

“Aya’nın yerinde olsam, seçime girmezdim”

Radyo Programında, “Mevcut başkan Ahmet Aya’yı ve yönetimini devirebilecek gücü kendinizde görüyor musunuz?” şeklindeki soruyu cevaplandıran Nuri Akyel, şöyle konuştu:
“Bu tür kooperatiflerde seçimler hep sıkıntılı geçmiştir. Ama bizim arkamızda halk var, üretici var…”Bu fabrika satılmasın” diyen büyük gruplar var. 10’a yakın araçla köy köy geziyoruz. Fabrika satılmasın, bu değer kaybedilmesin görüşü yaygın. Ben Ahmet Aya’nın yerinde olsam, bu durumda seçime girmezdim”

“Ahmet Aya’nın tek gücü cebi”

10 ayrı bölgede 20 bin pancar çiftçisine ulaştıklarını söyleyen Nuri Akyel, Ahmet Aya’nın gücünü cebinden aldığını öne sürerek şunları söyledi:
“Mevcut yönetime siyasi destek yok. Bu açık. Seçim progandası yapmıyorum. Bırakın milletvekilleriyle görüşmeyi, telefonla bile ulaşma şansları yok. Fabrikanın satışına ilişkin bir yetki istenen ortamda çiftçilerin de arkasında olmadığını gayet iyi görüyor. Hedefleri Adapazarı’ndan değil, dışarıdan 2500 kişi getirmek ve seçimi yapmak. Bunun için de yatırım yapmaları ve para harcamaları gerekiyor.”

“Fabrika satılırsa Sakarya’nın ayıbı olur”

Hülya Sürücü’nün “Şeker Fabrikası’nın satılmasından kimler medet umuyor olabilir?” şeklindeki sorusunu cevaplandıran Akyel, “Sakaryalı olup yurtsever ve vatansever olanların fabrikanın satılmasını istediğine inanmıyorum. Bir ailede bir mülkün satılması yüzleri asar. Borç karşılığı satılması Sakaryalıların ayıbıdır. Fabrikanın özelliklerini sıralamaya gerek yok, herkes bunların bilincinde. Fabrikanın satışını engelleyenin olmaması bizi üzüyor. Satış yönetim hariç herkesi üzecektir.”dedi.

“Bunlar işbaşında kalırsa fabrika kapanır”

Radyo programında, “Şeker Fabrikası kapanır mı? Kapanırsa ne olur?” şeklindeki bir başka soruyu cevaplandıran APEK adayı Akyel, şöyle konuştu:
“Bu yönetim iş başında kalırsa, fabrika kapanır da, satılır da…İyi niyet, dürüstlük ve şeffaflık olmadığı sürece sorunlar yaşanacak. Ak Parti Sakarya Millervekili sayın Ali İhsan Yavuz kendisini ziyaretimiz sırasında “Mevcut yönetimden bilgi alamadık, bu fabrikanın ne kadar borcu var, kime borcu var öğrenemedik. Bilgileri Şeker Üst Kurulu’ndan alabildik” dedi. Yani ayağınızın dibinde, köylünün sahip olduğu bir yer var ve bölgenin milletvekiline bilgi dahi vermiyorlar, bu kadar duyarsız ve sorumsuz bir yönetimin halen işbaşında kalmasının bir mantığı yok. Yönetim değişirse tüm dengeler değişecek.”

Kayseri örneği

Detay-Özel Programı’nda Kayseri’de yaşanan bir gelişmeyi dinleyicilerle paylaşan Nuri Akyel, “Kayseri Şeker Fabrikası’nda bir operasyon yapıldı ve tutuklama oldu. 650 trilyon lira borç vardı, yeni yönetim iş başına geldi ve fabrika ilk yılında 110 trilyon lira para kazandı. Gelelim Sakarya’ya…Şu anki yönetime güvenip de bankalar bile kredi vermeye yanaşmıyor. Çünkü yönetime güvenleri yok, güven olmadan hiçbir şey olmaz. Bu yönetimin güvensizlik ortamında yapacağı bir şeyi kalmadı” şeklinde konuştu.

“İlk işimiz yanlışları düzeltmek”

Radyo programında APEK yönetim kurulu başkanı seçildiği takdirde hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri ve yapacağı değişiklikleri de kamuoyuyla paylaşan Nuri Akyel, “İlk işimiz yapılan yanlışları düzeltmek olacak. Güvenilir ve arkasında halk olan bir yönetim başa gelecek. Arkamızda halk olunca, dolayısıyla siyasetçi de arkamızda olacak. İyi niyetli insanların başaramayacağı şey yoktur”dedi.

“Başa geçelim, fabrika 5 yılda yatırım yapar hale gelir”

Hülya Sürücü’nün “Peki iktidarın ve muhalefetin size desteği var mı?” şeklindeki sorusunu cevaplandıran Nuri Akyel, şunları söyledi:
“İktidar vekilleriyle de, muhalefet vekilleriyle de görüştük, “siz bu yönetimi devirin tüm kaplar açılacak” mesajı veriyorlar. Fabrikanın durumunu 2001 yılındaki Türkiye’ye benzetiyorum. Başımıza Kemal Derviş’i yolladılar. Bank Asya’nın dedikleri oluyor. Nasıl 2001 ve 2002’ de dengeler değişti, güçlü hükümet geldi, 5 yılda her şey değiştiyse, bu kriz döneminde başa gelirsek 5 yılda bu fabrika yatırım yapar hale gelecektir. Köylü sıkıntılı…Onların sıkıntılarını gidereceğiz. Teşvik sistemini uygulayacağız. Mısıra alternatif olarak pancar yetiştireceğiz.”

“Bunlar bankacı mı, yoksa emlakçı mı?”

Akyel, canlı yayında, “Bank Asya’nın fabrikaya el koyacağı konuşuluyor. Bank Asya fabrikaya el koyar mı?” sorusunu ise şöyle cevaplandırdı:
“Bank Asya’dan kredi kullanılmış. Sözleşmelerini bilmiyoruz, ama yönetim şeffaf olmadığı için bunu paylaşmıyorlar. Bank Asya’nın icra takibi yaptığına dair belge ve bilgi elimizde yok. Bank Asya’nın tabi ki alacağı vardır, alacağını almalıdır, ama her alınan kredi karşılığında mal mülk bankaya verilecekse, bunlar bankacılık mı yapacak, yoksa emlakçılık mı? Bu mantıksız. Bank Asya’nın fabrikaya el koyacağını düşünmüyorum, el koymaya kalkarsa da, buna asla müsaade etmeyiz.”

“Haraç-mezat satmak istiyorlar”

Hülya Sürücü’nün “Herkesin gözü şeker arazisinde mi? Şeker Arazisi iştah mı kabartıyor?” şeklindeki sorusunu cevaplandıran Nuri Akyel, şöyle konuştu:
“Şu anda fabrikanın satılması için görüşmeler yapıldığını herkes biliyor. Çalışmalar ortada. Tek üzüldüğümüz şey, bu fabrikanın bu şartlarda haraç mezat satılması…Buna da izin vermeyeceğiz. Kimse o arazi için iştah kabartmasın. O arazi köylünündür, çiftçinindir, köylünün ve çiftçinin malı kendinde kalacaktır. Bank Asya duyarlıdır, ticaret zihniyetindedir, böyle bir şeye kalkışacağını sanmıyorum.”

“Pancarlar kimlerin adına geldi, muamma”


Kota sorununun perde arkasında yatan şeylerin ne olduğunu anlatan APEK adayı Akyel, kota meselesi için ise şunları söyledi:
“Kota, şu anki yönetimin kalkanı idi. Artık yalanlara, düzmecelere gerek yok. Sayın Ali İhsan Yavuz “3 yıl üst üste şeker fabrikası kotayı dolduramadı. Bunun için Şeker Üst Kurulu ilave kota talebini kabul etmedi. Bu yönetim pancarı ektirip kotayı dolduramadıysa, biz siyasetçler ne yapsın?” dedi. Kota sorunu diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Geçmiş yıllarda örneğini yaşadık. 2009-2010 kampanya dönemlerinde Konya’dan, Niksar’dan, Eskişehir’den 35 bin ton pancar taşındı.. Bu taşınan pancarlar nasıl geldi, kimlerin adına geldi bunlar hep soru işareti”.

“Çiftçinin %90’ı ‘fabrika satılmasın’ diyor”

10 ayrı bölgede ziyaret ettikleri çiftçilerin beklentilerine de değinen Akyel, “Çiftçilerin %90’ı bu fabrikanın satılmaması yönünde görüş beyan ediyor. %10’u ise kaderine küser halde. Kaderci olmamak lazım. Biz de çoğunlukla aynı görüşü paylaşıyoruz. Bu fabrika satılmamalı” dedi.

“Davalar sürüyor, Allah yardımcıları olsun”

Radyo programında “Mevcut yönetimi neden dava ettiniz?” sorusunu cevaplandıran APEK adayı Akyel, “Bizim davalarımız hukuk davaları. Oy kullanmadaki usülsüzlükler, divan başkanının haksızlıkları gibi konuları içeriyor. Divan başkanı hakkında iki ayrı dava açıldı, APEK yönetimindeki arkadaşlarımızın 10’un üzerinde davaları var. Allah mevcut yönetime yardım etsin”şeklinde konuştu.

“Seçimin galibiyiz”

Hülya Sürücü’nün “Seçimleri kazanamazsanız sonuca itiraz edecek misiniz? Tavrınız ne olacak?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Nuri Akyel, “Biz inançlıyız, kendimize güveniyoruz, Allah’ın izniyle, halktan ve siyasilerden alacağımız destekle seçimi kazanacağız. Seçimin galibiyiz. Bizim karşımızda mevcut yönetim seçime bile giremeyebilir” dedi.

“Oğuz Kalay şaibeli isim”

Radyo Programında, Şeker-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Oğuz Kalay’a da yüklenen APEK adayı Nuri Akyel, Kalay’ın “Fabrikayı kapatanların da, kapatmak isteyenlerin de adları bende saklı. Gerekirse açıklarım” şeklindeki sözlerini eleştirdi. Oğuz Kalay’ı “şaibeli bir isim” olarak nitelendiren Akyel şöyle konuştu:
“Ben Oğuz Kalay’ı tanımıyorum, bu soruların muhatabı olmak da beni üzüyor. Bir şey söyleyemeyeceğim. O da zaten şaibeli birisidir. Bulunduğu mevkinin ve makamın gereklerini yapamayan birisidir. Ne kadar işçi haklarını savunduğu tartışılan bir yöneticidir. “Elimde isimler var” demesi ciddiyetten uzaktır. Kendisi aciz, yaptıkları da acizliktir.”

“1.5 yıldır neredeydi?”

Canlı yayında, Oğuz Kalay’ın “Kota meselesi yüzünden sendika olarak Şeker Üst Kurulu’nu mahkemeye vereceğiz” şeklindeki bir diğer açıklamasını da değerlendiren Nuri Akyel, şöyle konuştu:
“1.5 veya 2 yıldır bu konu Sakarya’nın gündeminde. Sayın Kalay 1.5 yıldır neredeydi? Niye bir şey yapmadı? Bugüne kadar bir şey yapmayan sayın Kalay, şimdi Şeker Üst Kurulu’nu yargıya şikayet edeceğini söylüyor. Bunu nasıl yapacak, doğrusu bilemiyorum. Zaten Kalay bizim muhatabımız değildir.”

Şeffaflık sözü

Hülya Sürücü’nün “Siz başa gelirseniz yönetiminiz şeffaf olacak mı?” şeklindeki sorusunu cevaplandıran Nuri Akyel, “Şeffaf olacağız. Söz veriyoruz. Aylık toplantılar yapacağız, sık sık basın açıklamaları ile kamuoyunu bilgilendireceğiz. Örnek aldığımız yerler ortada. Konya’nın ve Kayseri’nin küçük modeli olacağız. Şeker Fabrikası’nı zirveye taşıyacağız. Çiftçilerin bize inanmasını bekliyoruz.”dedi.

“Direğe toslayacaklar”

Canlı yayında seçimi kazanacaklarını ve Ahmet Aya yönetimini devireceklerini öne süren APEK adayı Nuri Akyel şöyle konuştu:
“Karşı tarafın kesinlikle seçimi alması, kazanması sözkonusu değil. 20 bine yakın çiftçi ile görüştük, kimse bu fabrikanın satılmasına sıcak bakmıyor, mevcut yönetime köylü desteği yok, kendi gücüyle ve basın gücüyle politikalar üretiyor. Kendi maddi gücüyle bu işi yapmaya çalışıyorlar ama, direğe toslayacaklar, bu seçim onların sonu olacak”.

“Çiftçi, Aya yönetimine tokadı vuracak”


Radyo programında son olarak, pancar çiftçilerine seslenen Nuri Akyel, 8 ve 10 ncu maddeye karşı çiftçileri uyanık olmaları konusunda uyardı ve şunları söyledi:
“8 nci ve 10 ncu maddeye karşı uyanık olun. Fabrikanın satışı ile ilgili karar 10 ncu maddede oylanacak. Sizlere güveniyorum, mevcut yönetime tokadı vuracağınıza inanıyorum”

Haber: Hülya Sürücü


Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım