Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Öğretmene uzanan eller kınandı
Cuma, 27 Nisan 2012

Sapanca'da öğretmene uzanan eller kınandı. Sapanca'da bir öğretmenin öğrenci velisi tarafından darp edilmesi ilçedeki diğer öğretmenlerin tepkisini çekti.

22 Haziran İlköğretim Okulunda görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Adil Coşkun'un G.Ç. ve S.B. tarafından dövülmesini ilçede görevli öğretmenler protesto etti. Şehit Albay Güner Ekici Parkında toplanan 500 öğretmen, yaptıkları basın açıklamasıyla öğretmene uzanan elleri kınadı.

Öğretmenler adına basın açıklamasını okuyan 22 Haziran İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Seda Bozok, "İlçemizde görev yapan bir öğretmenimiz, öğrenci velisi tarafından kendi öğrencilerinin gözü önünde saldırıya uğramıştır. Öğretmenimize yapılan bu saldırıyı tüm Sapanca'da görev yapan öğretmenlere karşı yapılmış sayıyor ve lanetliyoruz. Sapanca halkını öğretmenine yapılan bu saldırıda öğretmeninin yanında görmek istiyoruz" dedi. Her türlü olumsuzluklara rağmen Sapanca halkının çocuklarına eğitim veriyor ve onlar için elden gelen her türlü özveriyi gösterdiklerini anlatan Bozok, şöyle konuştu: "Bazen kendi çocuklarımıza ayırmamız gereken zamandan bile çalıp, öğrencilerimize veriyoruz. Yetiştirdiğimiz, meslek sahibi yaptığımız her çocuğu kendimize verilmiş en büyük hediye gibi görüyoruz. Öğrencilerimizin başarıları ile gururlanıyor, onların üzüntüleri ile dertleniyoruz"

Türkiye'nin değişik şehirlerinden gelerek çocuklara hizmet veren öğretmenlerin uğradıkları haksızlıklar ve saldırılar karşısında sessiz kalmayacaklarını ifade eden Seda Bozok, şunları söyledi: "Çocuklarınızın geleceğini emanet ettiğiniz öğretmenlerin şereflerinin ayaklar altına alınmasına sessiz mi kalacaksınız? Gündüz vakti öğrencilerin gözü önünde saldırıya uğrayan bir öğretmenin, aynı öğrenciler karşısına çıkarak ne anlatmasını bekliyorsunuz ? Kendini saldırıdan bile koruyamayan bir öğretmenin sizin

çocuklarınıza hangi öz güveni vermesini bekliyorsunuz? Bir okula elini kolunu sallayarak giren ve hiç çekinmeden öğretmene saldıran bir kişi bu cüreti nerden ve kimden almaktadır? Öğretmenimizin yüzüne indirilmiş her yumruk, buradaki herkesin yüzüne indirilmiştir. Biz fiziki acılara dayanabiliriz, ancak gururumuzun beş paralık edilmesine asla tahammül edemeyiz. Hiç kimse biz öğretmenlerden bu saldırıyı kuru bir özür ile geçiştirilmesini beklemesin. İçimizden asla hiç kimse bu özre aracılık yapmayacak ve

kanunlar nezdinde bu işin sonuna kadar takipçisi olacaktır. Saldırıda bulunan bu kişi; sadece saldırıyı öğretmenle değil burada bulunan herkes ile davalık olduğunu bilmelidir."

Sapanca'da görev yapan öğretmenlerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada başı dik yürüyeceğini anlatan Bozok, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yarın biz; yine korkmadan okulumuza gideceğiz ve her şeye rağmen görevimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Biz, Sapanca halkının bize sahip çıkacağına inanıyor ve bu zorbalık karşısında onların da sessiz kalmayacağını biliyoruz"

Bozok, Milli Eğitim Bakanlığından da öğretmenine sahip çıkmasını ve bu gibi şiddet olaylarının engellenmesinde nasıl bir planı olduğunu bilmek istediklerini ifade ederek, "Biz buradan bu işin üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. Dava sürecinde de öğretmenimizin yanında olacağımızı vurguluyor ve bize destek veren değerli Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim İş Sendikası il yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Slogan atılmasının yasak olduğu eylemde öğretmenler dayağı alkışlarıyla protesto etti. Öğretmenler basın açıklamasının ardından Sapanca İlköğretim Okuluna yürüdü. Vatandaşlarda yürüyen öğretmenlere alkışlarıyla destek verdi.

22 Haziran İlköğretim Okulunda dün yaşanan olayda; öğretmen Adil Coşkun, derste yaramazlık yapan öğrencisinin kulağını çekmişti. Kulağı çekilen öğrenci öğle arasında babası S.B.'ye gidip durumu anlattı. Çocuğunun kulağının çekilmesinde sinirlenen baba yanına arkadaşı G.Ç'yi alarak okula gitti. Okula gelen S.B. ve G.Ç., öğle tatili sonrası öğrencilerin arasında bulunan öğretmen A.C.'yi bularak tartışmaya başladı. Bir süre sonra G.Ç, öğrencilerin gözü önünde öğretmen A.C.'yi dövdü.


Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım