Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Orta Hasarlı Cami yıkıldı
Cuma, 27 Nisan 2012

Orta Hasarlı Cami yıkıldı... Adapazarı Ozanlar Mahallesinde bulunan ve 1999 depreminda hasar gören Karaosman Camii, elektrik ve sularının kesilmesinin ardından yıkıldı.

Sakarya Valiliğinin orta hasarlı binalarla mücadele kapsamında yıkılan Karaosman Camiinin yenisinin İstanbul Dolmabahçe Camiinin aynısı olacağı belirtildi.

Adapazarı ilçesinde, 17 Ağustos 1999 depreminde orta hasarlı olarak kayıtlara geçen ve Ocak ayında elektrik ile suyu kesilen cami, cemaat ve belediye işbirliğiyle yıkıldı.

Karaosman Mahallesinde bulunan, 1939 yılında yapıldıktan sonra 1947-67 ve 99 yıllarında üç deprem gören Karaosman Camii orta hasarlı olarak 13 yıl ibadete açık kalmasının ardından belediye tarafından yıkıldı.

Sakarya Valiliğinin aldığı karar gereği 5 Aralık tarihinde elektrik ve suyu kesilen camide, cemaat namazlarını caminin yanında bulunan kuran kursunda kılıyor. Cami, 5 Aralık 2011 tarihinde Sakarya Valiliği tarafından orta hasarlı binalarla mücadele çalışmaları kapsamında yıkılan ilk ibadethane olarak kayıtlara geçti.

Yıkım çalışmaları ve yeni inşa edilecek cami ile ilgili açıklamalarda bulunan Karaosman Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Acar, şöyle konuştu: "Cami 73 yaşındaydı ve 3 deprem görmüştü. 1999 yılındaki son depremde büyük hasar aldı. Bu hasardan sonra yıkılması yönünde bir yazı geldi. Bu yazıdan sonra bizde caminin yıkılması öncesinde binayı boşaltma kararı aldık. Binayı cami cemaatimiz ile el birliği içerisinde boşalttıktan sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi buranın yıkımını

gerçekleştirdi. Yıkılan cami yerine şimdilik büyükşehir blediyesinin bizlere tahsis ettiği prefabrik camimizde ibadetimizi eda ediyoruz. 14 Haziran'da hedeflenen temel atmanın ardından inşaat başlayacak. Yeni caminin mimarı çizimi

İstanbul'un sembol camilerinden Dolmabahçe'nin aynısı olacak. Cami yapımı camimizin internet sitesinden cami etrafına takılacak kameralar tarafından canlı izlenebilecek"

73 yıllık camiyi şu anki cemaatin dedelerinin yaptırdığını ve caminin kendileri için manevi bir değeri olduğunu ifade eden Acar, can güvenliğinin her şeyden önce gelmesinden dolayı camiyi yıkarak kısa sürede yeni bir cami inşaatına başladıklarını söyledi.

Acar, cami de bulunan bazı malzemeleri yeni camilerinde kullanacaklarını bazılarını köy camilerine hibe ettiklerini sözlerine ekledi.


Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım