Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Elektronik kelepçede başarı
Salı, 05 Kasım 2013

Elektronik kelepçede başarı... Hükümlüler elektronik kelepçeyle takip ediliyor. Denetimli serbestlik kapsamında hayata geçirilen elektronik kelepçe uygulaması suçluların takip edilmesinde başarı sağladı.

Ülke genelinde yaygınlaştırılan uygulama kapsamında 600 hükümlü elektronik kelepçeyle izleniyor

ABD ve gelişmiş ülkelerde suçluların izlenmesinde kullanılan elektronik kelepçe Türkiye’de geçen yıl şubat ayında pilot uygulama olarak hayata geçirildi. Pilot uygulamada 81 hükümlü elektronik kelepçeyle izlendi. Başarı sağlanınca elektronik kelepçe ülke genelinde yaygınlaşmaya başladı. Son olarak ilimizde 5 hükümlüye elektronik kelepçe takıldı.

İMZA ATIYOR

Elektronik kelepçe takılacak hükümlü, denetimli serbestlik merkezlerince belirleniyor. Şartlı tahliye olan hükümlülerden risk grubunda bulunanlara bir suça karışmamaları için polis veya jandarma karakoluna imza atma ve kamu yararına çalışmanın dışında geceleri ev hapsi de uygulanıyor. Risk grubundaki hükümlüler, suçlarının ağırlığı, sabıka kaydı ve psikolojik değerlendirme sonucunda belirleniyor.

AKTİF HALE

Ev hapsi olan suçlunun koluna ya da ayağına, üzerinde verici bulunan bir elektronik kelepçe takılıyor. Ayrıca evin içine de hem alıcı hem de verici özelliği bulunan sabit bir cihaz yerleşti-riliyor. Tanımlama işlemleri yapıldıktan sonra kelepçe ve sabit cihaz aktif hale geliyor. Bu andan itibaren izleme başlıyor. Hükümlü, sabit cihazın kapsama alanından çıkması durumunda Ankara’da ki merkeze uyarı gidiyor. İzlemeyi yapan görevli evdeki sabit cihazda bulunan telefonu arıyor. Hükümlünün telefona cevap vermesi gerekiyor. Vermemesi durumunda ihlal denetimli serbestlik müdürlüğüne iletiliyor.

SİNYAL GÖNDERİYOR

İlk ihlalde hükümlüye uyarı veriliyor. İkincisinde ise dosyası kapatılarak yeniden cezaevine gönderiliyor. Ev hapsinin dışında belirli yerlere girmeleri veya bir bölgeden çıkmaları yasaklanan hükümlülerin yasak alanları koordinatlarla belirleniyor. Eşinin konutuna yaklaşması yasak olan koca, koordinatları girilen evin alanına girdiğinde kelepçe izleme merkezine sinyal gönderiyor. İhlal bu şekilde tespit edilerek suçluya müdahale ediliyor. Elektronik kelepçe ve bağlı olduğu cihazlar, cezası tamamlanana kadar suçluya zimmetleniyor.

İMZA ATIYOR
İlimizde cezaevinden şartlı tahliye yasasıyla çıkan ve konut hapsi uygulanan Ü.D.’de (31) elektronik kelepçeyle izleniyor. Gece 21.00 ile sabah 07.00 saatleri arasında ev hapsi uygulanan Ü.D., gündüzleri karakola giderek imza atarken geceleri evden çıkamıyor. Uygulamadan oldukça memnun olduğunu söyleyen Ü.D.; "3 hafta önce cezaevinden çıktım. Kelepçe takılmadan önce gece evde olup olmadığımı polis kontrol ediyordu. Kelepçe sayesinde rahatsız olmadan kontrol edili-yorum. Kelepçeden kurtulmak mümkün değil" dedi.


Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım