Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
5 Milyon Yeşil Kart İptal
Cumartesi, 24 Mayıs 2008

Yoksulluk sınırını aşmadığı tespit edilen 5 milyon kişinin yeşil kartı iptal edildi. Doğu ve Güneydoğu, en çok yeşil kartın dağıtıldığı bölge seçildi...Ödeme gücü bulunmayan vatandaşların tedavi giderlerinin yeşil kart verilerek devlet tarafından karşılanmasına ilişkin kanunun 18 Haziran 1992'de kabul edilmesinden bu yana, toplam 15 milyon 18 bin 779 kişiye yeşil kart verildi.

HAKSIZLARIN TESPİTİ

Devlet ve üniversite hastanelerinde yatarak tedavi gören yeşil kart sahiplerinin tedavi masrafları devlet tarafından karşılanıyor. Sağlık Bakanlığı son 2 yılda 81 il ve 923 ilçede yaptığı geniş kapsamlı incelemelerde milyonlarca kişinin haksız yere yeşil kart kullandığını tespit ederek Türkiye genelinde 5 milyon 873 bin 134 yeşil kart iptal edildi. Yeşil kart iptallerinde 388 bin 675 kişi ile İstanbul ve 227 bin 143 ile Diyarbakır başı çekti. En az yeşil kart iptali ise 8 bin 345 ile Bilecik'te oldu.

ŞAMPİYON ŞANLIURFA

Türkiye'de halen 9 milyon 145 bin 645 kişi yeşil kart ile üniversite ve devlet hastanelerinden faydalanıyor. Yeşil kartlı sayısında Şanlıurfa 544 bin 104 ile birinci olurken, Van 537 bin 891 kişi ile ikinci sırada yer aldı. Diyarbakır'da 482 bin 138, İstanbul'da 329 bin 243, Adana'da 317 bin 440 kişi yeşil kart ile devlet ve üniversite hastanelerinde tedavi oluyor. En az yeşil kartlı 8 bin 264 kişi ile Bilecik'te kaydedildi.

VİZE KUYRUĞU

Sağlık Bakanlığı tarafından yeşil kartın alındığı günden itibaren bir yılı doldurmuş karne sahiplerine vize işlemi yapma zorunluluğu getirilmesi Diyarbakır Yeşil Kart Bürosu'nda uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Diyarbakır Yeşil Kart Bürosu yetkilileri, günde 2 bin kişinin işlem yapmak için geldiğini, izdiham yaşanmaması için vatandaşların işlemlerini en kısa sürede bitirdiklerini söylediler.

BLOKE EDİLİYOR

Diyarbakır'da iptal edilen 227 bin 143 yeşil kart ile ilgili bilgi veren Yeşil Kart Büro Müdürü Ali Özdemir, "Belirlenen tarihlerde vize yapmayan vatandaşların kartları bloke altına alınıyor. Ayrıca yoksul vatandaşlarımızın vize yeniledikleri sırada mal varlıklarını inceliyoruz. Sosyal ve ekonomik açıdan iyileşme varsa kartlar iptal ediliyor" dedi.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım