Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Lazerli sünnet ve erken boşalma
Salı, 27 Mayıs 2008

Sünnet sezonu geldi çattı. Ailelerde tatlı bir telaş var. Kimi görkemli sünnetle oğullarını erkekliğe adım attıracak, kimi ise yorganını ayağına göre uzatacak. Sünnet deyip geçmeyin.

Eve bakım...

Eve yenilikler...

Ev halkının giyimi...

Çocuğun giyimi...

Döneri...

Video ve fotoğraf çekimi...

Geleni... Gideni derken epeyce bir külfet... Gerçi gelen hediyeler her ne kadar yapılan masrafı karşılasa da tatlı bir telaş olmuyor değil...

Neyse...

Biz gelelim mevzuya...

Sünnet sezonu gelmesiyle beraber belediyeler de harekete geçti. Yıllardır bilirsiniz. Şu belediye toplu sünnet yaptırdı. Bu belediye şöyle yaptı. Sakarya'daki 40 belediye başkanına sesleniyorum. Fakir fukaranın çocuklarını sünnet ettirirken, ne olur hijyen kuralları uygulayın. Bu çocukları bir günde toplu sünnet ettirmek yerine, anlaşın bir hastaneyle... Her gün 5 ya da 10 çocuğu sünnet ettirin.

Paşa paşa olsun bu iş... Kendi çocuğunuzu sünnet ettirir gibi yaptırın bu işi... Hem aileler, hem çocuklar hem de siz yaptığınız işten mutluluk duyun.

Bu arada sünnet öncesi bütün çocukları toplayıp basına poz verin. Fakir ve fukaranın sırtından yine priminizi yapın. Buna kimsenin bir şey dediği yok. Ne yapalım, denize düşen yılana sarılır. Garibanlığın gözü kör olsun. Çocuğunuzu belediye sünnet ettiriyorsa, üzerinizden de siyasetini yapar. Olsun beee... Dünyanın sonu değil. Başkanların da bu kadar reklamı olacak. Ne de olsa toplu sünnet yaptırıyorlar. Hele bu yıl yerel seçimler de yaklaşmış iken, toplu sünnetlerin değerini bilmek lazım.

 Hazır konu sünnetten açılmış iken aileler dikkat etmeli...

Son yıllarda lazerli sünnet diye bir kıyamettir kopuyor. Tanıdığım cerrahları aradım. İnternetten baktım. Kimse lazerli sünneti tavsiye etmiyor.

 Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emir İmani, "Kanama olmuyor, çocuk korkmuyor" diye son zamanlarda salgın halini alan lazerli sünnete karşıyız. Lazer diye sunulan alet aslında bir çeşit elektrikli havya. Yani lazerle hiçbir ilgisi yoktur. Bu yöntemde sünnet derisi yakılarak alınıyor ve çoğu zaman diğer dokuların da yanmasına neden oluyor. Yakarak kestiği için bütün dokuları harap ediyor, sinir uçlarına zarar veriyor. Dolayısıyla ileride çocuğun cinsel hayatını etkiliyor. Erken boşalma baş gösteriyor, bazı uzmanlar da ereksiyon problemini söylüyor. Ayrıca lazerle sünnet yapmak Sağlık Bakanlığı tarafından resmen yasaklanmış durumda. Bu yöntem, ailelerin hoşuna gidiyor çünkü dikiş ve kanama yok ayrıca çocuk da fazla korkmuyor" diyor.

Şimdi de ailelere sesleniyorum.

 Sünnet cemiyetlerinde, "Desinler" diye birçok masraftan kaçınmayanlar, asıl çocuğunun sünnetini yapacak kişiye dikkat etmelidir. Sünneti yapacak kişi, işin uzmanı ve cerrahı olmalıdır. İşi bilmelidir. Bir teker az döner taktırın, iki etek az alın ama sünneti yapacak olan uzmandan kaçınmayın.

Ayrıca çocuğun penisinin derisini ve sinirlerini yakan lazerli sünneti kesinlikle tercih etmeyin.

Çocuğunuz büyüyüp evlendiği zaman erken boşalma, ereksiyon sorunu ve cinsel yaşamından yarı yarıya az zevk almasına siz sebep olmayın.

Düşünsenize...

Erken boşalma...

Ereksiyon sorunu...

Cinsel yaşamdan az zevk alan bir çocuğun sebebi sizsiniz.
 Düşüncesi bile korkunç...


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım