Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Baykal, Dinleme Olayına Ateş Püskürdü
Çarşamba, 28 Mayıs 2008

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Ana muhalefet partisinin genel merkezinde, Genel Sekreter'in odasının devletin güvenlik güçleri tarafından dinlendiğini ve derhal bir dinci gazeteye servis yapıldığını'' ileri sürerek, ''Teknolojik olanaklar devlet içinde yerleşmiş belli çetelerin aracılığıyla bir kısım vatandaşlara karşı sistematik olarak kullanılmaktadır'' dedi.

Baykal, partisinin Merkez Yönetim Kurulu öncesi düzenlediği basın toplantısında, Türkiye siyasal yaşamında bugüne kadar hiç örneği görülmemiş bir olayın yaşandığını kaydederek, Genel Sekreter Önder Sav'ın cuma günü odasında gerçekleşen bir görüşmenin pazartesi günü gazetenin manşetinde yer aldığını, bunun sıradan bir telefon dinleme olayının çok ötesinde olduğunu ifade etti. Söz konusu olayın bir ''ortam dinlenmesi olduğunu'', iki kişi arasındaki görüşmenin kelime kelime gazeteye yansıdığını belirten Baykal, şöyle konuştu:
''Bu olay vatandaşın hakkının, hukukunun, anayasal demokratik haklarını güvencesi olması gereken devletin güvenlik güçlerinin ana muhalefet partisinin Genel Sekreteri'ni anayasal, demokratik haklarını bir tarafa bırakarak çalışma ortamında dinlediğini ortaya çıkmıştır. Ve bu dinlemenin bir dinci gazeteye servis edildiği, dinci gazete ile dinlemeyi gerçekleştiren devlet içindeki bu yapılanma arasında çok yakın bir bağlantının bulunduğu suçüstü konumunda ortaya çıkmıştır."

GENSORU ÖNERGESİ DE VERİLECEK
Baykal, gazetecilerin soruları üzerine TBMM genel kurulunda grup sözcülerinin yapacakları konuşmalarla konuyu gündeme getirmelerinin ötesinde gensoru önergesi de vereceklerini belirterek, ''Bu konuda gensoru verilmezse başka hangi konuda verilir. Bunu bir gensoruyla TBMM'ye zabıtlara, tutanaklara, tarihe taşıyacağız. Türkiye'de neler oluyor herkesin duymasını sağlayacağız'' dedi. 
Bir soru üzerine, Baykal, gensoru önergesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında vereceklerini ifade etti.
Baykal bir gazetecinin, suç duyurusunda bulunup bulunmayacaklarına yönelik bir soruya da ''Ben herkesin sorumluluk duygusunun harekete geçip geçmediğini görmek istiyorum. Manzara ortada. Devletin organlarının yetkileri, görevleri, sorumlulukları ortada. Daha ne yapacağız? İlan ediyoruz, feryat ediyoruz...'' karşılığını verdi.
''Dinlemenin güvenlik güçlerince yapıldığına ilişkin elinizde bir kanıt var mı?'' sorusuna, ''Durum çok açık. Bu çok ince, teknolojik bir çalışmayı gerektiriyor. Güvenlik güçlerinin niteliği, zaafıyla ilgili tespitler uzun süreden beri yapılıyor. Yayın yapan organın onlarla ilişkisi ortada. Açık istihbarat, çok özel bir çalışmaya gerek yok'' karşılığını verdi.
Deniz Baykal, ''Bu dinleme olayının iktidar tarafından iktidarın direktifiyle yapıldığını mı düşünüyorsunuz?'' sorusunu da "Bu iktidarın kontrolü altındaki insanlar. Çok açık, hiç birbirimizi aldatmayalım" yanıtını verdi.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım