Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Ankara Üni. Kürek Yarışlarından Çekildi
Pazar, 01 Haziran 2008

Sakarya'nın Sapanca ilçesi Kırkıpar Beldesi'nde düzenlenen Türkiye Kürek Şampiyonası'na katılan Ankara Üniversitesi sporcuları ile, bölgedeki bir Grup Genç arasında 'sporcuların tayt ve şortla gezmeleri ' sebebiyle kavga çıktı. İki milli sporcunun yaralandığı olayda 5 kişi gözaltına alındı. Ankara Üniversitesi takımı yarışmadan çekildi.
 

 Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Çetin Öztürk, olayı üç beş densiz ve kendisini bilmezin meydana getirdiğini belirterek, bölgeye mal etmenin yanlış olduğunu söyledi. Olayla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Öztürk, dün üzücü bir olay yaşandığını ve böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını temmeni etti. 20 yıldır bu bölgere organizasyon yaptıklarını ve daha önce böyle bir olayla karşılaşmadıklarını ifade eden Öztürk, "Ankara Üniversitesi sporcuları 4-5 yıldır hep aynı yerde kalıyor aynı yerde yemek yiyordu. İlk kez böyle bir şey ile karşılaşıyoruz. Sporcularımız otele giderken üzerinde yarış kıyafetleri vardı. Sporcular kural gereği yarışmada tayt giymek durumunda. Bu giysilerle otele giderken üç beş kendini bilmezin sözlü tacizine uğruyor. Sporcuyarda tabi genç arkadaşlar. Laf atanlara cevap vermiş olabilir. Sözlü tartışma kavgaya dönüşüyor ve o çoçukların arkadaşlarıda gelerek 20-25 kişi milli sporcularımızı dövüyor. Bir sporcunun kafası şişerken diğer sporcumuza 4 dikiş atıldı. Sporcularımız musabakadan çekildiler. Türkiye'de böyle şeylerin olmasına hala inanamıyorum" diye konuştu.

 Sağlıksız bir toplum yetiştirmemek için çaba harcadıklarını dile getiren Öztürk, ailelere seslenerek çocuklarını spora yönlendirmelerini istedi. Her şeyin başının eğitim olduğunu ve sporunda eğitim içinde çok önemli olduğunu kaydeden Öztürk, "Bu gençler mümkün olduğu kadar spora yönlendirilmelidir. Gençlerimizin fazla negatif enerjilerini, sporla pozitif enerjiye dönüştürmek mümkün" ifadelerini kullandı.

 Sporcu Ali Zuhaloğlu'da yarışmadan sonra malzemelerin diğer araçta olması sebebiyle üstlerini değiştirmeden üzerlerindeki taytlarla önceki gün direk yemeğe gittiklerini yemek dönüşünde ise okuldan çıkan 10-12 yaşlarında bir kaç gencin sözlü tacizine maruz kaldıklarını belirtti. "Siz erkek misiniz, bu taytlarda nasıl gezebiliyorsunuz" diye gençlerin tepki gösterdiğini ifade eden Zuhaloğlu, şunları kaydetti:

 "Bende 'tayt erkek slipidir' diyerek gülüp geçtim. Dün akşam aynı yere yemeğe gittiğimizde aynı yaşta çocuklar vardı. Yine bize laf attılar. Sataşıyorlar diye hiç bir şey demeden öğretmenevine girip yemeğimizi yedik. Çıkışta okul bahçesine aracımızın yanına gittik. Aracın 4 lastiğinin de patlatıldığını gördük. Bize doğru gelen bir gence 'Bunu yapanı tanıyor musun' diye sorduk. O da 'Tanısam ne olacak arabanızın yanmadığına şükredin' dedi. Sonra sözlü tartışma başladı ve 20 kişilik bir gurup oluştu ve bize saldırdılar. Ben bu yarışmaya ilk kez katılıyorum."

 Saldırıya maruz kalarak başından yaralanan sporculardan Aliçan Çiftçi, ilçe merkezindeki öğretmenevine yemek yemeye giderken şort ve tayt giymemeleri sebebiyle gençlerin kendilerine laf attıklarını belirterek olayı şöyle anlattı:

 "Biz hiç aldırmadan gidip yemeğimizi yedik. Yemek yedikten aracımıza döndük. Tekerlekleri inmişti. Bu arada bir kaç çocuk gelip bize sataştı. Sonra kavga çıktı. Kavga sırasında benim başımda kesik oluştu. Küfürde ettiler. Olay büyüyünce herkes birbirine girdi. Yaşadığımız sakatlıktan dolayı yarışmadan çekildik"

 Ankara Üniversitesi Kürek Takımı antrenörü Fırat Akça'da üzücü bir olay yaşadıklarını belirterek, çıkan kavgada soprcuların ciddi bir yara almadığını kaydetti. Yarışmadan çekilmek zorunda kaldıklarını belirten Akça, Türkiye şampiyonası gibi en önemli yarışta iddialı bir takımın emeğinin bu şekilde gitmesi sebebiyle üzüldüklerini sözlerine ekledi.


Spor hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım