Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Çarşamba, 04 Haziran 2008

Keramettin Uçak'ın intiharıyla başlayan "Operasyon" yerel ve ulusal medyada geniş yankı yaptı. Başlangıcı Keramettin Uçak'ın intiharına dayanan, Şeker fabrikası arizisiyle ilgili gerçekleştirilen operasyona ait haberlerin ayrıntıları şöyle:

 

İNTİHAR İLE GELEN ŞOK!
Aralarında Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı'nın da bulunduğu 17 kişinin çete suçlamasıyla tutuklanması, Sakarya’da büyük bir şok yarattı.
Adapazarı'ndaki bürosunda şakağına dayadığı silahla intihar eden Emlakçılar Odası eski Başkanı Keramettin Uçak'ın intihardan önce bıraktığı mektuplara dayanılarak gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınıp tutuklanan, ‘Suç işlemek için çıkar amaçlı örgüt kurmak’ iddiasıyla da suçlanan Vali Yardımcısı Ballı’nın, mahkemedeki iddialara göre birçok kişinin cep telefonlarını da özel sistemle dinlettirdiği belirtildi.
Sakarya Emlakçılar Odası eski Başkanı Keramettin Uçak 23 Ocak 2008 tarihinde Adapazarı Serdivan'da beraber yaşadığı Hülya Ö. ile birlikte kendilerinden geçmiş halde bulundular. Aşırı miktarda hap içtikleri anlaşıldı. Keramettin Uçak, tedavisinden sonra kendisi gibi iyileşen Hülya Ö.’yü suçlarak, intihar etmediğini, kendisini Hülya’nın zehirlediğini öne sürdü. Hülya ise kayıplara karıştı. Uçak, tedavisi tamamlandıktan bir hafta sonra 31 Ocak’ta ise Çark Caddesi’ndeki bürosunda başına dayadığı tabanca ile intihar etti. Uçak’ın intihardan önce birçok ihbar mektubu bıraktığı belirlendi. Polis, bu mektuplarda verilen bilgiler ve iddialar doğrultusunda soruşturma başlattı. (milliyet.com.tr)

İNTİHAR ETTİ AMA İNTİKAMI ACI OLDU
Sakarya'da vali yardımcısının da aralarında bulunduğu yolsuzluk zanlılarının yakalanmasının ayrıntıları netleşmeye başladı. Yolsuzluğun intihar eden eski Oda başkanının ihbarı sonucu ortaya çıktığı belirlendi.

Alınan bilgiye göre, önceki gün, Adapazarı Şeker Fabrikası ve Vali Konağı arazilerinin satış işlemleri sırasında usülsüzlük yapıldığı gerekçesiyle başlatılan operasyonda aralarında bürokrat, siyasetçi ve işadamlarının da bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı. Sakarya Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı’nın da gözaltına alınmasına neden olan yolsuzluklar, intihar eden Emlak Komisyoncuları Odası eski Başkanı Keramettin Uçak’ın ölümünden önce anlattıkları sayesinde ortaya çıktı.

Sakarya’da önemli isimlerin gözaltına alınmasına neden olan olaylar zinciri, Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası eski Başkanı Keramettin Uçak’ın 2007 yılında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği şikayet dilekçesiyle başladı. Emlakçı Keramettin Uçak, 2005 yılında Sakarya polisinin düzenlediği Makas-1 operasyonunda aralarında Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın da bulunduğu 12 kişiyle birlikte gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine konuldu. Bir yıl tutuklu kalan ve oda başkanlığından ayrılan Uçak’ın, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “organize suç örgütü üyesi olmak” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılaması sürüyordu. (MyNet.Com)

İKİ KEZ İNTİHARI DENEDİ ÜÇÜNCÜSÜNDE BAŞARDI
Cezaevinde intihara kalkan evli ve iki çocuk babası Uçak, eşinden ayrı yaşadığı dönemde de ikinci kez intihara kalkıştı. 21 Ocak gecesi Sakarya’daki evinde kadın arkadaşı Hülya Ö. ile birlikte çok sayıda ilaç içen Uçak, eşi Fatma Uçak’ı telefonla arayarak “Çocuklarımıza iyi bak. Hakkını helal et” dedi. Hemen eve koşan Fatma Uçak, eşini ve kadın arkadaşını baygın halde görünce ambulans çağırdı. Hastaneye kaldırılan Uçak ve Hülya Ö. tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Ancak Keramettin Uçak, taburcu olduktan 3 gün sonra bu kee kendi emlak bürosunda başına dayadığı silahı ateşledi. İstanbul’da süren yargılaması nedeniyle Uçak’a duruşma celbi getiren polisler, emlakçıyı kanlar içinde buldu. Ağır yaralanan Uçak’ın, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşti ve eşi tarafından organları bağışlandı.

Israrla ölüme giden Keramettin Uçar’ın, 2007 yılında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na, Sakarya’da arazi satışlarında gerçekleştirilen usulsüzleri tüm detaylarıyla anlatarak suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine soruşturma başlatan savcılık, Sakarya Kaçakçılık Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nden konuyla ilgili araştırma yapılmasını istedi.
4 aydır da teknik takip yaparak araştırmayı hızlandıran Sakarya polisi, geçtiğimiz hafta gece yarısı operasyonuyla gözaltılara başladı. (MyNet.Com)

UÇAK TEHDİT EDİLMİŞ
Ocak ayında kafasına kurşun sıkarak intihar eden Keramattin Uçak'ın Ali Kaplan'ın adamları tarafından telefonlarının dinlendiği, Uçak'ın baskılar sonucu intihar ettiği belirtiliyor.

Ali Kaplan ve adamları
Emniyet Müdürlüğü'nün yazılı açıklamasında belirtilen suçlardan; şahısların özel hayatına müdahale ederek iletişimi dinlemek, efrada sui-muamele, baskı ve tehdit sonucu intihara ve intihar sonucu ölüme sebebiyet vermek suçlarının Keramettin Uçak'ın intiharıyla ilgili olduğu belirtiliyor.

Telefonları dinlenmiş
İddiaya göre Ali Kaplan ve adamları Keramettin Uçak'ın tüm telefon görüşmelerini dinleyerek, kendisi üzerinde baskı ve tehdit oluşturmuş, bunun sonucunda Uçak tabancayla intihar etmiş. Operasyonla ilgili dosyalarda Uçak'ın intiharıyla ilgili bölüm çok geniş bir yer tutuyor.

Konak Arazi ile İlgili
Operasyonla ilgili açıklamada organize suç örgütünün işlediği suçlar arasında gösterilen rüşvet vermek ve almak suçunun Vali Konağı arazisiyle ilgili olduğu iddia ediliyor.

Aralarında Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Rıdvan Duran'ın da bulunduğu kişilerle ilgili olarak ortaya konan suçlamalardan biri rüşvet almak ve vermek. Edinilen bilgiye göre Vali Konağı arazisine talip olan işadamları verdikleri ifadede arazinin imar sorunlarının çözümü için Sakaryaspor'a 2 milyon YTL çek verdiklerini, bunun 1 milyon YTL'sini geri aldıklarını, Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı'ya gönderilen verilen 2 milyon YTL'nin ise geri alınamadığını bildirdiler.

Daire Başkanı darp edilmiş!
Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında belirtilen adam yaralamak suçunun Büyükşehir Belediyesi eski İmar Daire Başkanı Hamza Bozkurt'un darp edilerek yaralanması olayı olduğu öğrenildi. Hamza Bozkurt, görevden alınmadan önce darp edilerek yaralanmış, ancak Bozkurt, kendisini yaralayanların kim olduğunu bilmediğini belirterek şikayetçi olmamıştı. Bozkurt'u darp edenlerin de organize suç örgütü üyesi oldukları belirtiliyor.

Atak: "Ballı açığa alındı"
Vali Hüseyin Atak, organize suç örgütüne üye olmak suçlamasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan yardımcısının açığa alındığını bildirdi. Öte yandan Ballı'nın Bayrampaşa Cezaevi'ne değil, görevleri sırasında tutuklanan kamu görevlilerinin kaldığı Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi. (Sakarya Yeni Haber)


Haberler hakkındaki diğer yazılar


Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 05-08-2016 03:31
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Konu boyle emmıyetın yazdığı gıbı degıldir. Adapazarı. Seker fabrikasının satışıyla ilgili usulsüzlük yapıldığından ali kaplan bu konuyu meydana çıkardından dolayı uyduruk suçlarla Adapazarı organize ve kaçakçılık Şube tarafından operasyon yapılmıpştır Adapazarı Şeker fabrikası depremde zarar gördüğünden ihaleye çıkartılmış ihaleyi alacak firma belli Asya finans daha önce buradan kredi çekilip şeker fabrikası Asya finans da borçlandı Şeker fabrikası Asya finansa borçlu olduğu için ihaleyi ilk kazanacak firma Asya finanstır ali kaplan da bu usulsüzlüğün ortaya çıkarılmasında aktif rol oynamıştır 10'un için ali kaplan adapazarı organize Şube tarafından operasyon yapılıp içeri alınmıştır Şeker fabrikasının ihaleye çıkan bölümünün Asya finans tarafından alınıp satılmasını gerçekleştirebilmesi için Ali kaplanın üstüne oyun oynanmıştır konu bundan ibarettir
Yazar Ersin kuskaya (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım