Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Kolejde basketbol ışığı
Salı, 10 Haziran 2008

Yıllardır yanlış yönetim ve yeterli bilgi ve beceriye sahip olmayan kişilerin elinde neredeyse yok olmaya yüz tutan Sakarya basketbolu için Işık Kolejinden müjdeli bir haber geldi. Türkiye yıldız kategorisi basketbol şampiyonasında, onurlu bir mücadele verdikten sonra, klasman gruplarında mücadele etmeye hak kazanan Işık Koleji, Adapazarı’na sevinçli ve ilerisi için umutlu olarak geri döndü.
Işık Koleji, tüm basketbol severlerin bildiği gibi, bölgesel lige katılarak Sakarya basketbol macerasına başlamıştı. Daha sonra da federasyonun davetini kabul ederek Türkiye Basketbol 2. Liginde mücadele etti. Bu konuda çok tecrübesiz olan Işık Koleji, bana göre en büyük hatasını yaptı.  Bu seviyede mücadele edebilecek tecrübe ve bilgiye sahip, antrenör, coach ve idarecisi olmadığından, katıldığı 2. Ligde aradığını bulamadı. Bütçe olarak da bu işin kendilerini aşacağını anlayınca, taşıma suyla değirmen döndürme sevdasından haklı olarak vazgeçtiler. Çok doğru bir kararla işin özüne, yani alt yapıdan yetiştirebilecekleri oyuncularla, basketbol mücadelesine devam etme kararı verdiler. Bu sezon yıldızlar kategorisinde aldıkları bu başarılı sonuç, Işık Kolej basketbol sever yöneticilerini ve oyuncularını daha da ateşleyecektir. Türkiye basketbol devleri olan Fenerbahçe ve Efes Pilsen’in final oynadığı bu organizasyona katılmak ve bu takımlarla maç yapmak oyuncular adına kazanılmış çok büyük bir tecrübedir. Alacakları tek galibiyetin bile, Sakarya basketbolu adına başarı olabileceği bu şampiyonadan üç galibiyet çıkarmak, önümüzdeki yıllar için kendilerine olan güvenin çok daha artmasını sağlayacaktır.
Işık Koleji oyuncularını, büyük bir sevinçle kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Yıllardır izlediğim Sakarya basketbolunda, coach olarak bu işe en yatkın kişinin Faruk Güdül olduğunu yazmıştım. Faruk Hoca beni yanıltmadı. Kendisini de tebrik ederim. Şampiyona Samsunda olduğu için, takımları ve maçları seyretme imkânım olmadı. Ancak Faruk hocanın işini yaptığını sanmamın en büyük nedeni, Konya Selçuk ile oynadıkları ikinci maçın sonucudur. İlk guruplarda yenildikleri bir takımı, bir üst gurupta yenmeleri, bu takımı ilk maçta iyi okuduklarının ve gerekli önlemleri alarak, karşı hamleyi iyi yaptıklarının işaretidir. Şimdi Işık Kolejini basketbol adına çok daha zor günler bekliyor. Yakaladıkları bu başarı çıtasının yüksekliğini aşağı çekmeden daha da yükseltmek için, planlı ve uzun vadeli bir çalışma programı uygulamak zorundalar. Bunun için de ilk olarak, antrenman sahası problemini ortadan kaldırma adına gerekli çalışmalara, hiç vakit kaybetmeden başlamaları lazım. Yıllardır yazdığım bir şey var. Minik küçük ve yıldız kategorilerinde eğer iyi bir jenerasyon yakalayıp, güzel bir kadro oluşturabilirseniz başarılı sonuçlar alabilir hatta Türkiye şampiyonu bile olabilirsiniz. Geçmişte bunun örnekleri oldukça fazladır. Ben şahsen bu örneği hem yaşadım hem de çok gördüm. Eğer basketbolu gerçekten çok seven, yetenekli oyunculardan kurulu bir kadro yakalarsanız, bu oyuncular televizyondan izledikleri maçlardan bile bir şeyler kapıp, onları uygulamaya çalışarak, basketbol seviyelerini sürekli geliştirebilirler. Başlarında bir beden eğitimi öğretmeni ile bile Türkiye çapında başarılı olabilirler.
Yazdıklarım sakın yanlış anlaşılıp, başarıyı küçümseme anlamı çıkartılmasın. Ancak bir oyuncu genç takım seviyesine geldiği an, onun kendiliğinden ilerletebileceği oyun kapasitesi zamanı sona ermiştir. Bundan sonra iş, antrenör ve coach’a kalacaktır. İşte şimdi Işık Koleji yakaladığı bu iyi oyuncu kadrosunun basketbol seviyesini yukarılara çekebilmek için minimum 6 kişilik antrenör ve coach kadrosunu oluşturmak zorundadır. Bunu da halledebilirlerse, ilerleyen yıllarda arzuladıkları başarıyı yakalayacaklarından hiç şüpheleri olmasın. Aksi takdirde bu çocuklara da öncekiler gibi yazık olur.


Levent Hamzaoğlu hakkındaki diğer yazılar


Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 16-05-2009 18:45
:grin :grin :grin 8) 8) 8) :zzz :zzz :zzz :zzz
Yazar hh (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım