Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Gözler Üniversite'de...
Çarşamba, 11 Haziran 2008

Prof. Dr. Mehmet Sait Doğan'ın gündeme bomba gibi düşen açıklamaları sonrasında Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'nden beklenen açıklama geldi.

Önce açıklamaya bakalım...

"Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sait Doğan' ın 09.06.2008 tarihinde bazı medya kuruluşlarında yer alan açıklamaları ve iddiaları üzerine, aynı gün Rektörlüğümüzün talimatı ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’nca iddialarla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile sunulur. Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü"

Açıklama böyle...

Şimdi gelelim mevzuya...

Üniversite iddiaları incelemek için gerekli çalışmayı başlatmış. Kimseye işini öğretmek gibi bir niyetimiz yok. Ama yıllardır bu işleri yapan bir basın mensubu olarak da bu işleri iyi kötü biliriz.

O iddiaların başında, "Ders dağılımlarında yüzde yüzlere varan, eşitsiz ve de adaletsiz ders dağılımı ve gerekse lisansüstü öğrenci danışmanlıklarını kendisi ve yandaşlarına dağıtarak sadece geçen sene için 16 bin YTL mağduriyete ve zarara uğrattı."

İşte bu iddia araştırılmalı ve sonuna kadar gidilmelidir. Haksız kazanç ve usulsüzlük ciddi bir suçlamadır. Devleti zarara uğratan hocalar kim? Bu işi nasıl yapıyorlar? Kaç yıldır yapıyorlar? Türkiye'de bazı vatandaşlar kuru ekmek bile bulamazken, bu hocalar nasıl devleti zarara uğratırlar?

Bu iddialar ne kadar doğru?

Yine bir başka iddia ise, "Görevli bir profesör, kendisi ve taraftarlarıyla senenin hemen, hemen tamamını yurt dışında geçirdikleri halde üzerlerine aldıkları altmışar saat ders ve danışmanlık yükünü ikmal etmeyip dersler boş geçtiği halde her yurt dışı dönüşünde telafi edilecektir" tutanağıyla işi geçiştirip ücretleri cebe indirdikten sonra öğrencinin yüzde 85'ini yaz okuluna bırakıp yine haksız kazanç edindiği halde yaz okulunda bile ders yapmayıp yine yurt dışı için başvuru yapıyor."

Hocanın iddiasında öğrenciler, yaz okullarına bilinçli şekilde bırakılıyor. Sonra hocalar yaz okullarında görev alıp yine ceplerini parayla dolduruyor.

Pes doğrusu...

Bilim ve eğitim yuvasındaki iddialara bakın.

Bu iş basit bir iş değil. Sakarya Üniversitesi Senatosu bu işin sonuna kadar gitsin. Eğer iddialar doğru ise devleti zarara uğratanlar hakkında mutlaka gereken yapılmalıdır.

Ama işin bir de öteki boyutu var ki, onu düşünmek istemiyorum. Bu iddialar asılsız ise o zaman hoca hakkında gereken yapılsın. Kimse bir üniversitenin adını yolsuzluk, usulsüzlük, taciz, tehdit gibi olaylara karıştıramaz.

Bu işler, "Hayrullah Şanzumi" çakma adıyla köşe yazmaya da benzemez.

Kamuoyu büyük bir sabırsızlıkla gerçeğin açıklanmasını bekliyor.


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım