Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Toçoğlu 10 numara
Cuma, 28 Mart 2008

Serdivan Belediyesi' nin 9. hizmet yılı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısına katıldık. Medyanın toplantıya ilgisi hayli yoğundu. 

Toplantı öncesinde verilen basın dosyasının kapağına göz atıyorum. "Gelecek Aydınlık" sloganı dikkatimi çekiyor. Önce bir tanıtım filmi, ardından Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan konuşması dinliyoruz. 

Konuşma sonrasında soru cevap kısmı var. Kürsüdeki Başkan Toçoğlu’nu inceliyorum. Eski Toçoğlu gitmiş yerine yenisi gelmiş. Kendine güvenen, konuşurken teklemeyen ve işini bilen bir belediye başkanı havasıyla salona hitap ediyor. 

Ne yalan söyleyeyim, Başkanı ilk seçildiği günden beri tanıyorum. Ama dün kürsüdeki başkan ile 4 yıl önceki başkan arasında dağlar var. 

Belki de kendine bir imaje maker bulmuştur, bilemiyorum. Bildiğim bir şey var ise başkanın olumlu yönde çok değiştiğini gördüm. 

Neyse... 

Başkanın konuşması sonrasında soru cevap kısmı başladı. Herkes kafasına takılanı soruyor. Ben de "Serdivan Beldesi sağlam ve çağdaş yapıları ve eğitim sektörüyle ön plana çıktı. Şimdi ilçe oldunuz, çeşitli fabrikaları ilçenize almayı planlıyor musunuz" diye sordum. 

Başkan Toçoğlu, "Serdivan'ı insanlar temiz, doğa ile iç içe ve kirli olmayan bir belde olduğu için tercih etti. Bu nedenle, fabrikaları beldemize almaya niyetimiz yok. Çünkü bizim hedefimiz bu beldenin yaşanabilir bir kent olmasını sağlamaktı" 

Bir basın mensubunun, "İmar'da 3 kata nasıl bakıyorsunuz" sorusuna ise "17 Ağustos depremi sonrasında Sakarya Valisi, Belediye Başkanları, Bayındırlık, uzmanlar, sivil toplum örgütleri herkes oturduk. Günlerce imar uygulamalarını tartıştık. Herkes görüşünü bildirdi. Sonuçta Adapazarı'nın zemin sıvılaşması olduğunu ve bu nedenle 2 kata izin verilmesi konusunda karar kıldık. Ben uzman değilim ama uzmanlar buna karar verdi. Şimdi aradan 8 yıl geçti. Birileri 3 katı gündeme getirdi. Bunu ne sivil toplum örgütleri, ne sendikalar nede halk istiyor. Halk sanki 3 kat için sokağa döküldü. Bu olayın gündeme gelmesine bile karşıyım. Gündeme getirilmesinden rahatsızım" diye yanıt verdi.

Serdivan'da 2 katlı bin binaya inşaat izni verildiğinin altını çizen Toçoğlu, "Bu bina sahipleri, 3 kata izin verdiğimiz takdirde bana ne diyecek? Ya da ben onlara ne diyeceğim. Onların suratına nasıl bakacağım. Sonuçta Adapazarı'nda 2 kat normaldir. Bir karar alındı ve ben bu karara da uyacağım. Kimse kafaları karıştırmasın. 3 kat kararı alınsa bile ben bu karara izin vermem. Uygulamam. Depremi beraber yaşadık. 3 kat derken, çekme katlar, kat nizamları, sonrası felaket oluyor. Başkan bulunduğum sürece buna izin vermeyeceğim" dedi. 

Bu sözlerden sonra burada ahkâm kesmenin anlamı yok. Halkı düşünen, ranttan uzak, memleketine ve şehrine sahip çıkan belediye başkanı böyle düşünür. Böyle de hareket eder. 

Prefabrikler kaldırılırken en büyük eleştiriyi Toçoğlu'na yapan bir gazeteci olarak, dün başkanın çalışmalarını ve fikirlerini çok beğendim. 

Vallahi isteyen bana yalaka desin ama Toçoğlu dün 10 numaraydı.


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım