Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Ağzı olan konuşuyor
Pazartesi, 30 Haziran 2008

İnsan bazen istemeden de olsa yanlışlıklar yapar. Hataya düşer. Bu her bireyin başına gelebilir. İlgili ilgisiz her konuda herkesin konuştuğu ve yorum yaptığı ülkemizde son yıllarda yeni bir laf çıktı; "Ağzı olan konuşuyor."

Örnek mi?

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci' yi 1990 yılından beri tanırım. Azimli, renkli ve dürüst bir kişiliği olan Başkan İnci, bulunduğu yere çok çalışarak geldi. Gelirken de şeffaf ve dürüst olmayı kendine ilke edindi... İnci'nin eksikleri de olsa Hendek halkı kendisini ne kadar sevdiğini bir kez daha gazetemizin yaptığı ankette gösterdi.

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı İsmet Aksoy kısa bir süre önce, İnci'nin ihaleleri yakınlarına verdiği iddiasıyla "sahtekar" ifadesini kullandı.

Buradan İnci'nin avukatlığını yapacak halim yok. Ancak bir gazeteci olarak bu cümleyi Aksoy'a yakıştıramadım. Bu cümle hem onun kendisine, hem de partisine yakışmadı...

Aksoy gibi efendi bir insana yakışmadı...

Bu cümle Aksoy’un ağzından bir anda çıkmış olabilir. O zaman özür dileyeceksin.

Haaaaa...

Aksini düşünelim...

Bir başkanı sahtekarlıkla suçlayacak kadar bir şeyler biliyorsan, gidip savcılığa suç duyurusunda bulunacaksın. Yüce Türk adaleti elbette her zaman olduğu gibi, bu konuyla ilgili gerekeni yapacaktır.  Öyle basın yoluyla bu tip çıkışlar bence popüler yaklaşımlardır.

Başka bir örnek...

Sakarya Emniyet Müdürlüğü' nün yaptığı operasyon sonrasında herkes kıçından bir şeyler uyduruyor. Yurt dışı yasakları, vali yardımcısıyla şu samimi olduğu için yakında alınacak, bir arazi şu kadara satılmış, polis onu aldı, bunu aldı bombaları tek tek patlıyor.  Adam bir yalan söylüyor, yalanı kentte iki tur attıktan sonra kendisi bile bu yalana inanıyor.

Oysa hepsi birilerinin uydurması...

Bazen de bir siyasetçi seçim çalışmalarında onlarca proje sunuyor. Ama içlerinden üç veya beşini hayata sokuyor.  Ya da vekiller, "Her ay basınla bir araya gelip kamuoyunu yaptığımız işlerle ilgili aydınlatacağız" diyor.  Ama bunların hepsi vaatlerde kalıyor. Soruyorsun vekile, "Çok yoğunuz."

Pardon ama vekil olurken çok yoğun olacağını hiç düşünmedin mi? Konuşurken iyi de benim gibi bir dingilin bir gün bunu önüne koyacağını hiç aklına getirmedin mi?

Dedik yaaa… Ağzı olan konuşuyor…

Ülkeyi yönetenler bile; "Ekonomi öyle böyle olacak" diye esiyor. Ama işyerleri tek tek kapılarına kilit vuruyor. Esnaf perişan. Sanayici kara kara düşünüyor. Millet geçim derdini düşünmekten ailesini, eşini dostunu hatta cinsel yaşantısını düşünemez hale geldi.

Sizin anlayacağınız bu ülkede ağzı olan herkes konuşuyor.  Konuşsunlar tabii... Bence mahsuru yok ve benden de izin alacak halleri yok... Ama küçük bir hatırlatma yapayım. Bugün ağzından çıkanı kulağın duymaz ise, yarın ağzının içindeki dilin paslanabilir (!)


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım