Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Site sakinleri kadar olamadınız?
Çarşamba, 02 Temmuz 2008

Ekip halinde bir haberin takibini yaparken, bir dosttan telefon geldi. Sapanca' da yeni yapılan bir tatil köyünün bahçe duvarı için meyve ağaçları dozerlerle sökülüyormuş. Sizin anlayacağınız yine yeşil katlediliyor...

Bastık gaza 10 dakika sonra olay yerindeyiz...

 Ataköy tatil köyü önünde kalabalık toplanmış. Hepsi burnundan soluyor. Polis ekibine dert yanıyorlar. Bizim geldiğimizi görünce Ataköy Tatil Köyü Sitesi yöneticisi Ayşegül Sayın hayli kızgın ve gergin bir şekilde meyve ağaçlarını kesenlere tepki gösteriyor.

Kimsenin yeşili katletmeye hakkı olmadığını vurgulayan Yönetici Sayın," Arkadaş kütür kütür yemyeşil ve üzerinde meyve olan ağaçları dozerlerle söküyorlar. Yazıktır. Günahtır. İlgili kişileri uyardık. Ama," Şu son olacak, bu son olacak" derken bir kaç ağaç daha gitti. Bizde polisi aradık"

Yönetici Sayın bir yandan gözleri dolarken, diğer yandan veryasın ediyor," Bize kestikleri ve söktükleri ağaçların hastalıklı olduklarını söylediler. Ancak söktükleri ağaçlar bırakın hastalığı hepsi genç ağaçlar. Burası ormanlık ve çok yeşil bir alandı. Site yapılırken, çok ağaç kesildi. Site bittikten sonra ve bize başka ağaç kesmeyeceklerini söyledikleri halde, halen ağaç kesiyorlar. Buna seyirci kalamayız. Kimse de kalmasın "dedi.

Bir başka site sakini Ürey Ercan," Biz burada 10 yıldır yeşil için geliyoruz. Burası yeşil doğa cennetidir. Yanımızda yapılan tatil sitesi için yüzlerce ağaç kesildi. Şimdi etraftaki ağaçmları kesiyorlar. Büyük bir katliamdır. Onlarda yeşili kaybediyor. Bizde kaybediyoruz. Dünya ve en önemlisi çocuklarımız yeşili kaybediyor" diye tepkisini dile getirdi.

Böyle duyarlı site sakinlerini tek tek kutlarım... Yıllardır bu memleketi yönetenlerde bu çevreci site sakinleri kadar bu yeşili ve gölü sahiplenseydi nah canım meyve ağaçları tek tek kesilirdi...

Neyse... Biz gelelim mevzuya...

Binlerce YTL harcayıp tatil köyü yapıyorsun. İp gibi duvar yapacağız diye, 20-30 yıllık meyve ağaçlarını da tek tek kesiyorsun.

Allah baltasıza zeval vermesin...

Peki arkadaş neden Sapanca'ya binlerce YTL verip yatırımı yapıyorsun veya bu eşsiz doğa cennetini tercih ediyorsun.

Temiz hava, yeşil çevre ve eşsiz doğa için...

Heee....

Harikasın...

Buraya kadar sorun yok...

Ama yine aynı sen ip gibi düzgün bir duvar yapmak için gözünü kırpmadan meyve ağaçlarını katlediyorsun. Bu nasıl iş ? Sence de bir tezat yok mu ? Sen kendi tatil köyünü düşünüp, ağaçları tek tek indirirken, ' Nasıl olsa Sapanca' da ağaç çokkkkk. Ben işimi yapayım ' mantığını güdüyorsun ?

Sizin gibiler yüzünden Sapanca'nın dağları ve çevresi kel aynak kuyuna benzedi.

 Yahu önüne gelen dozerle ağaç sökerse, baltayı alan ağaçları keserse bu işin sonu nereye varır. Dağdaki su fabrikaları gölü besleyen dereleri kurutur, baltayı alan yeşili keser, göl çevresindeki ev ve iş yerleri gölün içine eder, TEM ve Karayolu'ndan göle zehir akar... Bunlar yetmiyormuş gibi bir de küresel ısınma ekolojik dengeyi tehdit ederse, bu gölün halin ne olur ?

Ne olacak?

işte böyle bok olur...


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım