Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
İbrahim Öztürk: Enflasyon %4'e İnmeli
Pazar, 30 Mart 2008
 Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Öztürk, Türkiye'ye daha çok yabancı yatırımın gelmesi için enflasyonun yüzde 4'e indirilmesi gerektiğini söyledi.
     Akyazı Belediyesince düzenlenen ''Ekonomide Yapısal Dönüşüm, Rekabet ve Büyüme İmkanları'' konulu konferansta konuşan Öztürk, ülke ekonomisinin 2002 yılından 2007 yılına kadar başarılı bir şekilde ilerleme gösterdiğini kaydetti.       2002 yılından önce dış borcun milli gelire oranının yüzde 95 olduğunu belirten Öztürk, şunları dile getirdi:
     ''O dönemde nüfusun yarısı tarım kesiminde barınıyordu ve bu da istihdamın yüzde 30'unu teşkil ediyordu. Yani 35 milyon insan milli gelirden yüzde 14 pay alabiliyordu. Öte yandan, devlet topladığı vergilerin tamamını faiz olarak ödemek zorunda kalmıştı. Türkiye tarihinde ilk defa 2002'den 2007 yılının sonuna kadar büyüme hızı hiç gerilemeden, dış borçların milli gelire oranını yüzde 35'e düşürmeyi başardı. Bu, ideal bir orandır. Yüzde 60'a kadar ekonomiye zarar vermez, dış borcun milli gelire oranı yüzde 60'ı aşarsa o zaman tehlike başlıyor demektir.''
    
     -''MİGROS'U SATIN ALAN FİRMA 1,7 MİLYAR DOLARI TÜRK BANKALARINDAN KREDİ OLARAK ALDI''-
     Sermaye birikimiyle bankaların güçlü konuma geldiğini bildiren Öztürk, bankaların 2007 karının 15 milyar YTL olduğunu söyledi.
     Yabancı firmaların ülke tarihinde ilk defa özelleştirmeyle satın aldıkları kurumların bedellerini Türk bankalarından kredi alarak ödediklerini belirten Öztürk, ''Migros'u satın alan yabancı firma 1,7 milyar doları Türk bankalarından kredi olarak aldı. Avrupa ve dünyada bankalar nakit sıkıntısı yaşarken, Türk banklarından nakit para talepleri var'' diye konuştu.
     Küreselleşmeyle birlikte rekabet koşullarının da giderek ağırlaştığını belirten Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Sağlıklı ekonomi ve sermaye artışı için yabancı sermayelerle ortaklıklar geliştirmeliyiz. Türkiye büyük bir pazar ve karlı bir ülke. Bu karı yabancılarla paylaşmak durumundayız. Neden mi? Çünkü bizim sermayemiz yatırımlar için yeterli değil. Tasarrufu öğrenemedik, sermayeyi biriktiremiyoruz. Bunun için de yabancı sermaye ile ortaklıklar kurarak ülkemizde istihdam oluşturabiliriz. Daha çok yabancı sermayenin gelmesi için de enflasyonu yüzde 4'e indirmek zorundayız. Şu anda dünyada en yüksek enflasyon Rusya ve Türkiye'de var. Yüzde 74'ten yüzde 8'e inen enflasyonun, yüzde 4'e inmesi sağlanmalı.''
     Şirketlerin istikrarı için ürün yenileme ve markalaşmanın önemine de değinen Öztürk, ''Müşteriye ulaşmak ta zor, elde tutmak da zor. Şirketler kar edeceğim diye bir işe başlıyorsa hiç başlamasın. Kar bir sonuçtur, asıl olan sosyal sorumluluktur. Hangi felsefeye hizmet ettiğimizi bilmek zorundayız'' dedi.
Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım