Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Helle Dale'den Türkiye Yorumu
Perşembe, 17 Temmuz 2008

Helle Dale, Washington Times'ta yayınlanan makalesinde laik ve dindar Türkler arasındaki çatlağın giderek büyüdüğünü, devlet içindeki gerilmelerin ciddi bir biçimde gözüktüğünü öne sürdü.

ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Heritage Vakfı'nın üst düzey yetkililerinden Helle Dale, laik ve dindar Türkler arasındaki çatlağın giderek büyüdüğünü, devlet içindeki gerilmelerin "ciddi" bir biçimde gözüktüğünü belirtirken, AB'yi de eleştirdi. AKP'nin kapatılmasının Türkiye'nin iç siyaseti ve AB hedefi açısından "yıkıcı etkisi"nin olabileceğini de savunan Dale, AB'nin Türkiye'nin Avrupa ile olan bağları sağlamlaştırmamasını "ölümcül hata" olarak da nitelendirdi.

Heritage Vakfı'nın Dış Politika Etüdleri için Douglas ve Sarah Allison Merkezi Direktörü Helle Dale, Washington Times gazetesince yayınlanan "Ölümcül Hata" başlıklı makalesinde "Bugün laik ve dindar Türkler arasındaki çatlak giderek büyüyor ve devlet içindeki gerilmelerin ciddi bir biçimde gözüküyor" diye yazdı.

"LAİK KURUMLARIN İSLAMCI HÜCÜMLARDAN KORUNMASI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

AKP hakkındaki kapatma davasına dikkat çeken Dale, "Etkisi, sadece Türkiye'deki iç siyasi durum için değil, aynı zamanda ülkenin, siyasi ve insan hakları konularının yakından izlendiği AB'ye giderek azalan katılma şansı açısından yıkıcı olabilir" görüşünü dile getirdi.

Helle Dale, kapatma davası ilerledikçe "Demokratik siyasi sistem sürdürülmesi ve Türkiye'nin laik kurumlarının İslamcı hücumlardan korunmaya devam edilmesinin hayati önem taşıdığı"nı belirtti.

ABDullah Gül'ün cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ile sahnenin "dini etki ile siyasi özgürlükler" arasındaki çatışma için hazır hale geldiğini öne süren Dale, Türkiye'deki gelişmelerin, Batı'nın, şiddete başvuran İslamcı köktendinciliğinin yayılmasına ilişkin kaygıları nedeniyle büyük önem taşıdığı ve çok yakından izlediğini de kaydetti.

Helle Dale, Türkiye'nin uzun yıllar din ve siyaseti ayrı tutmayı başaran Müslüman bir ülke olarak örnek gösterildiğini belirterek Türkiye'nin Batı ile Doğu arasındaki kritik konumu nedeniyle model arayan Batılar için özellikle çekici bir örnek oluşturduğunu yazdı.

AB'nin Türkiye'ye yönelik tutumunu eleştiren Dale, "ABD, bütün bu yıllarda Türkiye'nin sebatkar bir müttefiki olmayı sürdürürken Avrupa Birliği'nin, Türkiye'nin uzun bir süreden beri Avrupa ile arzuladığı bağları sağlamlaştırmaya başarmaması ölümcül bir hata olabilir."


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım