Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Karaciç Yakalandı, Bosna'da Sevinç
Çarşamba, 23 Temmuz 2008

Bosna kasabı olarak bilinen savaş suçlusu Sırp lider Radovan Karaciç'in Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bir alternatif tıp kliniğinde çalıştığı ve orada yaşadığı ortaya çıktı.

Artık gözyaşları dinebilir...
Sırp yetkili, Karaciç'in özel bir klinikte çalıştığını, sakal bıraktığını ve Dragan Dabic kimliğiyle yaşadığını belirtti. Yetkili, Bosna kasabı Radovan Karaciç'in pazartesi günü Belgrad'ta tutuklandığını söyledi.

Sırp savcılar, düzenledikleri basın toplantısında dün başkent Belgrad'da bir otobüste yakalanan Radovan Karaciç'in sahte bir kimlik ve bunu destekleyen sahte belgeler kullandığını kaydetti.

Açıklamaya göre, Karaciç, kendisini Sırbistan vatandaşı olmayan Dragan Dabiç adlı bir Sırp olarak sunuyor ve alternatif tedavi uzmanı olarak çalışıyordu.

Savcılar, Karaciç'in beyaz sakallı bir resmini de basın mensuplarına dağıttı.

Uzman olarak seminerlere katılmış
Bosna kasabı Radovan Karaciç'in Belgrad'da alternatif tıp uzmanı olarak bir derginin seminerine katıldığı ortaya çıktı. Karaciç'in beyaz sakallı ve uzun saçlı fotoğrafı dergi tarafından kamuoyuna dağıtıldı. "Healthy Life" adlı derginin editöre Goran Kojiç, beyaz sakallı adamı televizyonda gördüğünde şoke olduğunu söyledi. Derginin editörü, Karaciç'i kamuoyu tarafından tanınan ve seminerlere çağrılıp görüş alınan biri olarak tanıdığını belirtti.

Dergide yayımlanan fotoğrafta Radovan Karaciç beyaz sakallı, uzun saçlı ve gözlüklü yaşlı bir adam olarak görülüyor. Karaciç'in oturduğu masada önünde su bardağı, beyaz şapkası ve mikrofon bulunuyor.

3 gün önce yakalandı iddiası
Savcılık ve medya organları, savaş suçlusu Karadziç’in dün akşam saatlerinde bir otobüste yakalandığını açıklarken; Karadziç’in avukatı Vuyacic’ten farklı bir iddia geldi. Vuyacic, Sırbistan özel güvenlik güçlerinin Karadziç’i 3 gün önce yakaladığını ve bu süre zarfında özel bir evde tuttuğunu öne sürdü. Vuyacic ayrıca, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç ve özel mahkeme başkanının talimatları doğrultusunda Karadziç’in dün akşam bir otobüste tutuklandığı yönünde bir açıklama yapıldığını iddia etti.

Müvekkilinin sorgu süresince hiçbir soruya yanıt vermediğini ifade eden Vuyacic, Karadziç’in soruları Lahey’de cevaplama kararı aldığını açıkladı.

AB ve NATO'dan övgü
AB ve NATO, Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra işlenmiş en büyük savaş suçlarının elebaşısı olarak görülen Bosnalı Sırp lider Radovan Karaciç'i başkent Belgrad'da tutuklayan Sırbistan'ı kutladı.

Yakalandığını Tadiç açıkladı
Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç'in bürosundan yapılan açıklamada, “Karaciç'in yeri belirlendi ve tutuklandı” ifadeleri yer aldı. Açıklamada, tutuklanan Karaciç'in eski Yugoslavya'daki savaş suçlularını yargılamak amacıyla kurulan özel savaş suçları mahkemesindeki yargıçların önüne çıkarılacağı belirtildi.

Kaçak savaş suçlusu sanığı Radovan Karaciç'in tutuklanması haberi, Saraybosna'da sevinç gösterileriyle kutlandı.

Bosna'da coşku
Saraybosna'nın 43 ay süren muhasarası sırasında ölen 11 bin Saraybosnalı nedeniyle soykırım suçu işlemekle suçlanan Karaciç'in tutuklanmasının öğrenilmesi üzerine halkın akşam saatlerinde Saraybosna caddelerinde bir araya gelerek kutlamalar yaptığı gözlendi.

Radovan Karaciç kimdir?
Eski Yugoslavya'da şimdi Karadağ topraklarında kalan Savnik bölgesinde doğan Karaciç, 1990'da Bosna-Hersek'te Sırbistan Demokrat Partisi'nin kurucu üyeleri arasındaydı. Karaciç iki yıl sonra BM tarafından bağımsız devlet olarak tanınan Bosna'daki Sırp cumhuriyetinin başkanlık konseyinin üç üyesinden biri oldu. Karaciç aynı yıl Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin tek başkanı oldu ve 1996 yılına kadar silahlı kuvvetler başkomutanı ve devlet başkanı olarak görevlerini sürdürdü.

Karaciç'in hayatı 1992'de başlayan Bosna Savaşı'nın 1995 yılının sonunda bitmesiyle değişti. 250 binden fazla insanın öldüğünün tahmin edildiği ve 1.8 milyon kişinin evlerinden sürüldüğü Bosna Savaşı'nın bitmesinden  sonra uluslararası savaş suçları mahkemesi Bosnalı Müslümanlar ve Hırvatlara karşı savaş suçu işlediği gerekçesiyle Karaciç'i resmen suçladı.

Suçlamanın ardından kayıplara karışan Kariciç'in bazen Sırp Ortodoks kilisesi manastırlarında, bazen Bosna'nın doğusunda dağlık bölgelerdeki mağaralarda saklandığı iddia edildi. Bazı gazeteler, Karaciç'in bazen rahip kılığına girdiğini yazarken, bazıları da kadın peruğu takarak dolaştığını bildirdi.

Karaciç, BM'nin en son 2000 yılının mayıs ayında güncellediği iddianameye göre, 1992-1996 yılları arasında soykırım, savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemek gibi birçok ithamın aralarında bulunduğu 15 suçtan yargılanacak.

Davanın karmaşıklığı nedeniyle Karaciç'in savaş suçları mahkemesine çıkmasının aylar alabileceği bildiriliyor.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım