Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Aziz Duran ve Zavallılar...
Çarşamba, 23 Temmuz 2008

Hepimizin başından geçen iyi ve kötü yıllar olur.
Mesela bazı yıllar insana şans getirir, mutluluk getirir, evlenir, bebek sahibi olur, işini büyütür, ticarette yol alır. Sizin anlayacağınız Allah yürü yaa kulum der...
Ama bazen insana içinde bulunduğu yıl, hayatı boyunca hiç yaşamadığı kadar sıkıntı getirir. Yakını ölür, akrabasının başına iş gelir. Sizin anlayacağınız bazı yıllar var ki, insan doğduğuna doğacağına bin pişman olur.

2008 yılı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'a hiç yaramadı.

Derin operasyon nedeniyle yeğeni Rıdvan Duran'ın cezaevine girmesi Başkan Duran'ı üzdü hatta yıprattı. Aslında yeğen Duran'ın başından geçen bu olay yargıda olduğu için çok fazla yorum yapmak yanlış olur.

Siyaseten de olsa, Büyükşehir Belediyesi'nin beyni yeğen Duran gibi gözükse de, onun halen cezaevinde olduğu herkesin atladığı bir şey...

Yeğen Duran daha yargılanmadı. Cezaevinde olan ve yüce adaletin yargılamadığı bir insan için kati karar vermek kimsenin haddi değil. Suçludur veya suçsuzdur. Buna yüce Türk adaleti karar verecek. Yargısız infaz kimseye bir kar getirmez. Unutmayın, adalet bir gün herkese lazım olur.

Bu yazıyı buraya kadar okuyan, her halde Başkan Duran'ın avukatlığına soyunduğumu zanneder. Alakası yok. Kimse unutmasın ki, Rıdvan Duran gözaltına alındığı zaman gidip fotoğraflarını çekmiştim. Haberini de yapmıştım. O zamanlar 'Diken tebrikler' diyen, bu yazıyı okuduğunda bana 'Yağcı' derse sorunu kendisinde arasın.
Neyse...
Mesele kin, nefret, kişisel çıkarlar veya rakip olmak değil.

Asıl mesele adam gibi adam olmaktır. Yani eleştiri yapsanız da, siyasi rakip olsanız da, sevseniz de, sevmeseniz de, hatta ve hatta nefret bile etseniz de, kimseye belden aşağı vurmayacaksınız.

Yaptığınız bazı hareketler vardır ki, kanunen suçu yoktur. Hatta mevzuata da uygundur. Ama etik midir? Bir hareketi yaptığınız zaman kanunen suçsuz konumda olsanız bile toplumun vicdanındaki yeriniz acaba neresidir? Bence bu yer çok önemli...

Kocaeli'nde yayınlanan bir gazetede, dün bir haber çıktı. Bu gazetenin iddiasına göre Duran ailesi burada 6 trilyonluk bir mağaza açmış ve toplam 25 trilyonluk yatırım yapmış.

Büyük iddia...
Başkan Duran kendisine yöneltilen bu iddialarla ilgili mahkemeye başvuracağını açıkladı.

Aynı haberde bir de; "Hakkındaki şaibeler nedeniyle aday gösterilmeyeceğine kesin gözüyle bakılan Aziz Duran'ı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la samimi olan eşi Nesrin Duran'ın kurtardığı öne sürülmüştü" deniyor...

İşte bu kısım gazetecilikle bağdaşmayan, belden aşağıya vuran yani etik olmayan bir hareket... Bazıları da bu harekete çanak tutup bu kentte veryansın ediyor. Şaibeler havada uçuşuyor.

Duran tutuklandı. Polis arıyor. Büyükşehir'e müfettişler geldi. Yok öyle... Yok böyle...
Ayıp...

Allah'tan korkun...

Bu kadar alçalmak kimseye fayda sağlamaz.

Bu işler bu kadar da basit değil...

Haaaaa...

Elinde belge var ise gel yayınlayalım. Beraber araştıralım. Ama öyleydi, böyleydi ile bu işler olmaz. Herkesin bir ailesi var, bir makamı var.

Ama siz savaşta her yol mubahtır diyorsanız ben sizi tutmayayım. Bu riyakar ve insanlıktan nasibini almamış yolunuz, açık olsun. Olay insanlığa, adamlığa ve etik kurallara dayandığı noktada, bunları yapanlar bence insanlıktan nasibini almamış zavallılardır.


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım