Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Yeni dönemin başlangıcında mıyız?
Çarşamba, 23 Temmuz 2008

SAKARYASPOR'umuz yirmialtı kişilik futbolcu ordusu ile Kızılcahamam kampına başladı. Kampa katılanların büyük çoğunluğunu, geçen sezon takımımızın kadrosunda yer alan futbolcular oluşturmaktadır. Yani uyum sorunu olmayan bir takımız.

Sırasıyla;

Kaleciler; Martinez, Abdülkadir, Cüneyt sorunsuz bölgemiz ve maliyeti düşük.

Defansta; Alişan, Şaban, Hamza, Volkan, Yaşar, Serkan Kılıç, Taner Yapağıcı, Onur Demir, Bu bölgeye tecrübeli sağ bek ve stoper mutlaka alınmalı.Şaban, Alişan,Volkan, Serkan Kılıç, banko oynayacak yetenektedirler. Süper Gençlerimizden Hüseyin A takım ile idman yaparak kuvvetlenmesi sağlanmalıdır.

Orta saha; Arif, Bilal, Eray, Gazanfer, Görkem, Serdal, Orhan Alemdar, Ergin Ersin, Bu bölgeye en az üç futbolcu alınmalıdır.Bu alınacak futbolculardan ikisi ön libero oynayacak yetenekte olmalıdır. Eray orta sahanın sağında, Görkem Santrafor arkasında, Bilal ise orta sahanın ortasında dinamo gibi çalışacak ve banko oynayacak yetenekte futbolcularımızdır. Orta sahanın solunda duran toplarda yetenekli futbolcu transferi mutlaka gereklidir. Süper Gençlerimizden Onur Karakabak bu bölgede zaman zaman oynatılarak kuvvetlenmesi sağlanmalıdır.

Santrafor mevkii; Sinan Pektemek, Taner Demirbaş, şu an eldeki mevcutlar. Süper gençlerimizden bu bölgede oynaması için Furkan'ın A takım ile idman yiyerek biraz daha kuvvetlenmesi gerekir. Bu mevkiye iyi bir golcünün alınması şarttır.Devre arasında Graff'ın dönüşüyle bu mevkiimiz daha da güçlenecektir.

Demek ki, SAKARYASPOR'umuzun bir sağbek, bir stoper, iki ön libero, bir orta sahanın solunda oynayabilecek duran toplarda etkili sol ayaklı futbolcu, bir adet santrafor ihtiyacının olduğu açıktır. Yani en az altı futbolcu transfer edilmeli, ikinci kamp'a katılmaları ve uyum sorununu yaşamamaları sağlanmalıdır.

Bu anlamda iş başındaki yönetim, özellikle yurtdışındaki ikinci ve üçüncü liglerde oynayan Türk çocuklarını tarayıp takımımıza kazandırmalıdır.

Ayrıca, altyapılarından yetişmiş, A takımlarına aday futbolcularının pişeceği takım arayan İstanbul takımlarıyla, temasa geçerek bu futbolcuları maliyetsiz ve bonservilerinden %30 pay alacak şekilde anlaşmalar yaparak eksik mevkilere genç, koşan mücadele eden futbolcuların alınması sağlanabilir.

Borçlarını disipline eden iş başındaki yönetim, SAKARYASPOR'umuzun paralarını ziyan etmeden, geleceğin takımını kurarak, hem maddi açıdan sorunsuz, hemde mücadeleci, genç bir takım kurararak gelecek yönetime dinamik bir takım bırakabilir.

SAKARYASPOR'umuzda gerek yönetim şekli, gerek geleceğin takımının oluşması, gerekse hisselerin Derneğimize devri gibi oldukca hareketli günler yaşanmaktadır.

İnşallah, Futbol ve Kulüp Yönetiminin doğrularının yapıldığı, SAKARYA'mızın bütünleşebileceği bir ortam oluşur.

Yeniden Yapılanma döneminde oluşacak sinerji ile belki de tahmin edilenden daha önce başarıya ulaşılması sağlanır.

Bu nedenle Sakaryaspor'umuzun yeniden yapılanmasında büyük emek ve çaba sarfeden Sayın Valimiz'e fikrimi sunmak istiyorum.

Sakarya'mızdaki birliğin sağlanabilmesi için eski yönetici olarak edindiğim ilk tespit;

- Yönetim Kurulu ve Başkan'ın siyasi ve ticari bir bağının olmaması gerekir. Neden? Çünkü ticaret erbabı hem işinden dolayı vakit ayıramamakta hem de diğer ticaret erbabının takıma katkıda bulunmamasına neden olmaktadır. Yöneticinin ticari bağının olması diğer ticaret erbabının ''düdüğü çalan, parayı versin'' düşüncesiyle katkıda bulunmamasına neden olmaktadır.

- Siyasi bağı olanların ise zaten kendi partililerinden bile desteği az buluyor.

-Yeni yönetim kurulunda yer alacak yönetici ve Başkan'ın, nasıl bir profile sahip olması gerekir?.

Siyasi ve Ticari bağı olmayan, Sakaryaspor'umuza mesaisini tam olarak verebilecek, vizyon sahibi, enerjik, futbolu ve unsurlarını bilen yönetim ile liderlik vasfı olan Başkan'dan oluşmalıdır.

-Sorunlar var mıdır?

-Borçların büyük kısmı takside bağlanmış, yüksek bonservis ücretli futbolcuları gönderilmiş, yıllık 2.500 milyon YTL garanti geliri olacak olan Sakaryasporumuz'un, hedefi belirlenmeli, hedefe ulaşmak için, doğru stratejiler üretilerek eldeki kaynakların (İnsani ve parasal) akılcı kullanılması sağlanmalıdır.

-Kurumsallaşma sağlanmalı, profesyonel yöneticiler atanarak işinin ehli kişilere sorumluluk verilmelidir.

--Acilen altyapı tesislerinin super monifilement suni çimi 500.000.-YTL kaynak ile tamamlattırılmalı, altyapıdan çıkacak oyuncuların yetişeceği antrenman tesislerimiz oluşturulmalıdır.

- SAKARYA STORE MAĞAZASI açılarak forma, atkı diğer ürünlerin satışına başlanmalıdır. Lisanslı ürünler nakit gelir kaynağıdır.

- Uzun vadede SAKARYA nehri kıyısından Dernek adına 200 dönüm arazi tahsis edilmesi sağlanarak, yap işlet devret sisteminde Stad, antreman ve Altyapı tesisleri yaptırılmalıdır.Şehrimizin çok yakınından geçen Sakarya nehrinin değerini arttıracak sosyal yaşam ve alış-veriş alanlarının yapılması karşılığı tesisler yaptırılabilinir. Aslında Sakaryaspor ile Sakarya şehrinin modernleşmesi, sosyalleşmesi sağlanmalıdır.

-Yeni oluşum için büyük çaba sarfeden Sayın Valimiz'e sabırlar diliyorum. Çünkü verilen sözlerin icraatında yani paraya çevrilmesinde oluşacak samimiyetsizlikler ile karşılanacağını, şimdiden oluşan, "benim gurubum yönetsin" düşüncesinin, birlikteliğin sağlanmasını engelliyeceğini düşünüyorum. Parayı verip yönetemiyenler problem olmaya devam edeceklerdir.

-Lütfen yeni oluşumun Şehr'imizi bütünleştirebilmesi için,

Siyasilerin oluşumun içinde yer almaları önlensin. Devletin Vali'sinin yönetiminde oluşacak yeni oluşumun başarılı olma ve şehri bütünleştirme şansı daha büyüktür.

Yeşil Siyah Sevgilerimle,


Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım