Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Atölyeyi İhracat Firmasına Dönüştürdü
Salı, 01 Nisan 2008
Sakarya'da ağabey-kardeş, babalarından devraldıkları zirai aletler atölyesini ihracat firmasına dönüştürdü. Lise mezunu iki kardeşin başında bulunduğu fabrikada üretilen araç koltukları, 35 ülkeye ihraç ediliyor.       Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesinde kurulu, Yazar Taşıt Koltukları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Yazar (38), yaptığı açıklamada, yılda 50 bin araç koltuğu ürettiklerini, bunların yüzde 95'ini 35 farklı ülkeye ihraç ettiklerini söyledi.
     Baba mesleğini ağabeyi Bülent Yazar (41) ile birlikte 1993 yılında devraldıklarını kaydeden Levent Yazar, asıl mesleği kaportacılık olan babasının, el işçiliğiyle araç koltuğu üretmeye başlamasıyla sanayicilik sürecine girdiklerini, özellikle forklift, traktör gibi iş makinelerine yönelik koltuk üretmeye başladıklarını ifade etti.
     Yazar, ''Zirai Aletler Sanayi Sitesi'nde 14 kişiyle araç koltuğu üretiyorduk. Babam 1993 yılında rahatsızlığı nedeniyle işten ayrıldı ve işi ağabeyimle devraldık'' dedi.
     İlk ihracatlarını 1995'de İrlanda'ya gerçekleştirdiklerini kaydeden Yazar, ihracatla birlikte katlanarak büyüdüklerini ve 1. OSB'ye yerleşerek 90 kişiye istihdam sağladıklarını belirtti.
     İlk yıllarda internetin yeterince yaygın olmaması nedeniyle ihracatta sıkıntılarla karşılaştıklarını kaydeden Yazar, şunları söyledi:
     ''İlk ihracatımızda çok şey öğrendik. Dış ticaretle birlikte katlayarak büyümeye başladık ve bugünlere geldik. 13 yıldır bu işte uzmanlaştık ve artık 35 ülkeye ihracat yapar hale geldik. Araç koltuklarımız marka oldu. Kalitemiz beğenildiği için gelişmiş ülkelere ihracatımız daha fazla. AB ülkelerine, Amerika'ya Avustralya'ya ihraç ediyoruz. Gelişmemiş ülkelerdeki piyasalara ise Çin biraz daha hakim.''
    
     LİSE MEZUNU AĞABEY- KARDEŞ
     Ağabeyi ile gayet iyi anlaştıkları için bugünlere geldiklerini ifade eden Levent Yazar, ''İki kardeşiz, bir şekilde anlaşmak durumundayız. Dönem dönem bir konu üzerinde karşıt fikirler oluşabiliyor ama kısa bir sürede çözümlüyoruz. Ağabeyimle çözemeyecek meselemiz yok. Babam 1993'te işi bıraktı ve biz devraldık. arada bir gelir çayını ve kahvesini içer, gider. Birbirimizle gurur duyuyoruz. Çevresine başarımızdan bahsediyor sağ olsun. İkimiz de lise mezunuyuz. Üniversiteye hazırlanırken, işleri devralmak zorunda kalınca okuyamadık. Biz okuyamadık ama çocuklarımız okuyacak'' diye konuştu.
     Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yazar ise ihracat pazarında iddialı bir şekilde yer almak için katma değeri yüksek ürünler üretmeye karar verdiklerini ve bu amaçla 4 yıl önce Argem Kalıp Fikstür San. AŞ adı altında kardeş bir şirket kurduklarını belirtti.
     Firmada 14 mühendisin yer aldığını kaydeden Bülent Yazar, ''AR-GE çalışmaları ve Trakmak'ın da desteğiyle biçerdöverlerde kullanılan paletli yürüyüş sistemleri geliştirdik. Şu anda Trakmak AŞ için üretim yapıyoruz. Ayrıca Agrem France firması için de yem karma makineleri üretiyoruz. İki ayrı modelde yıllık 220 adet yem karma makinesi üretimimiz var. Ayrıca aylık 220 tonluk delikli sac ve motorlu taşıtlarda kullanılmak üzere yıllık 200 bin adet parça da üretiyoruz. Ayrıca oto taşıyıcı treylerler için perfore sac, kabinlerde ses ve ısı yalıtımı sağlayan poliüretan parçalar, park ve bahçeler için bank, çöp tenekesi gibi ekipman üretimine de başladık. Romanya'daki bir firmadan 10 bin adedin üzerinde sipariş aldık'' diye konuştu.
     2. Organize Sanayi Bölgesinde 5 bin 500 metre karelik fabrika inşaatına başladıklarını kaydeden Yazar, kurulacak fabrikada makine ekipmanları üretimi için Ar-Ge çalışmalarına başladıklarını sözlerine ekledi.
Sektör Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım