Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Sakarya Vergi Rekortmenleri Belli Oldu
Salı, 01 Nisan 2008
Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, 2007 yılı gelir vergisi sıralamasında isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişilerin 348 bin 700 YTL, 212 bin 307 YTL, 170 bin 198 YTL'lik vergi tahakkuku ile ilk üç sırayı aldıklarını kaydetti.  Alp, düzenlediği basın toplantısında, 2007 yılı gelir vergisi sıralamasını açıkladı. Sakarya'nın yılın ilk üç ayına göre vergi tahakkuku sıralamasında 24. sıradan 14. sıraya yükseldiğini belirten Alp, Ocak ayı içinde gerçekleştirilen envanter denetimleri sonrasında gelir vergisi tahakkukunda geçen yıla oranla yüzde 41,02'lik artış sağladıklarını söyledi.
Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, 2007 yılında gelir vergisinde 11 milyon 565 bin YTL'lik tahakkuk olduğunu ifade ederek, "2008 yılında gelir vergisi tahakkuku ise 16 milyon 309 bin YTL olarak gerçekleşmiştir. Bu da geçen yıla oranla gelir vergisi tahakkukunda yüzde 41,02'lik artış olduğunu göstermektedir. Kira gelirleri tahakkukuna bakacak olursak geçen yıl 945 bin 455 YTL olarak gerçekleşen tahakkuk, bu yıl 1 milyon 679 bin YTL olarak gerçekleşmiştir. Kira gelirleri tahakkukunda geçen yıla oranla yüzde 77.60'lık artış olmuştur" dedi.
Belediyelerden, Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. (AGDAŞ) ve Adapazarı Emlak Komisyoncuları Odası'ndan alınan bilgilerle veri ambarı oluşturduklarını belirten Alp, söz konusu uygulamanın kira gelirlerinde ciddi bir artış sağladığını vurgulayarak, "Basit usuldeki vergilerin tahakkukunda geçen yıla oranla yüzde 36'lık artış gerçekleştirdik. Geçen yıl 2 milyon 46 bin YTL olarak gerçekleşen tahakkuk, bu yıl 2 milyon 794 bin YTL olarak gerçekleşmiştir" diye konuştu.
Katma Değer Vergisinde (KDV) 2007 yılının ilk üç ayında 27 milyon 676 bin YTL olarak gerçekleşen tahakkukun, 2008 yılının aynı döneminde de artış gösterdiğini belirten Alp, "2008 yılının ilk üç ayında il genelinde 63 milyon 911 bin YTL KDV tahakkuk etmiştir. 2007 yılının ilk üç ayına göre yüzde 230'luk artış söz konusudur. Vergi denetimlerindeki uygulamalarımız sonucunda Sakarya yılın ilk üç ayına göre vergi tahakkuk sıralamasında 54. sıradan 14. sıraya yükseldi. Mayıs ayı başında kurumlar vergisi tahakkukunun da belirlenmesiyle Sakarya'nın vergi tahakkukundaki sıralaması daha da belirgin hale gelecektir" dedi.
2007 yılı kira geliri tahakkukunda ise Dilara Aktar 239 bin 63 YTL ile birinci, Sıtkı Şeker 82 bin 233 YTL ile ikinci, Yusuf Kenan Sakallıoğlu 247 bin 346 YTL ile üçüncü oldu.
Sektör Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım