Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
İyi Olan Kazansın...
Pazartesi, 04 Ağustos 2008

Gazetede camdan dışarı dalgın dalğın bakarken, iki ayrı partiye mensup siyasetçi kaynata kaynata yürüdüıünü gördüm. bir anda aklıma siyasi partilerdeki son durum aklıma geldi. Sakarya'da siyasi partiler ne durumdalar?

Başbakan' nın gelişiyle morel bulan Adalet ve Kalkınma partililerin yüzü gülüyor.

Hele kapatma davasının sona ermesiyle bu mutluluk ikiye katlandı. Kent meydanındaki mitingte istedikleri kalabalığı da yakalayan partililer şen şen geziyorlar. AKP bu morelle şimdiden çalışmaya başlasa iyi olur. Çünkü o miting alanında toplanan kalabalıkta kimse bir coşku ve istek göremedi.

Neyse...

AKP'liler mutluluğu bir kenara koyup, Cumhuriyet halk Partisi (CHP) teşkilatına gözlerimizi çevirelim... Bir zamanlar üzerine ölü toprağı serili bulunan CHP bu günlerde en hareketli partilerin başında geliyor.

İl Başkanı Vahit Serbes, partiye gelmesiyle beraber başlayan tempo giderek artıyor. Bu tempo çalışma ve partideki hareketlilik bizim gibi gündemi takip eden basın mensuplarının da dikkatini çekiyor. Serbes' li CHP yerel seçimlere emin adımlarla ilerlerken, geçen gün serbes'in yaptığı bir hareketi takdir ettim.

Kırkpınar beldesinde bir evden aldıkları su örneğini Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı Kocaeli İl Kontrol Labaratuarında tahlil ettirdiklerini söyleyen Serbes, “Yapılan tahlil sonuçlarına göre gölde kansorejen madde olan kadminyum oranının yüksek olduğuna rastlanmıştır.Kadminyum ağır metal elementi olarak bilinmektedir.Ağır metal olduğu için vücuttan atılamaz.Kemik dokularında yenileme sürecini yavaşlatır.Akciğer hastalıkları prostat kanserine kansızlığa ve doku tahribine neden olur.Sapanca Gölünde Kadminyum seviyesi giderek artıyor.”dedi.

Sonra ADASU Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rüstem Keleş, " kırkpınar beldesi Sapanca gölünden su almıyor " açıklaması sonrasında Serbes;" pardon" demesini bildi.

Bu bence çok güzel bir hareket ve keşke herkes Serbes gibi ' Pardon' demesini bilse...

Hareketli partilerden birisi de son günlerde Demokrat Parti oldu. Önceki yönetimin yolcu edilmesiyle birlikte DP Sakarya teşkilatında bir hareketlilik var. Bu olumlu hareketlilik bir zamanlar DP'den koparak Genç Parti, ANAP ve diğer partilere gidenleri partilere gidenleri tekrar geri çevirmek için hız kazanıyor.

Başkan Av. Mehmet Manğıroğlu ve arkadaşları işi sıkı tutuyor. Ama işi sıkı tutmakla olmaz. İşi sıkı tutmaya gelince herkes işi sıkı tutar. Önemli olan iyi adaylarla seçmenin önüne çıkmak ve kentte olumlu havayı yakalamak...

Bunu benim burada yazmama gerek yok. Çünkü siyasetle uğraşan bu abiler bu işi de benden 40 kat iyi biliyorlar.

Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) ise çzok hareketli olduğunu söyleyemem... Merkez İlçe Başkanı Metin Ökden' nin çıkışları da olmasa MHP'de gözle görülür hiç bir hareketlilik yok. Oysa bu seçimlerde MHP en şanslı partiler arasında olduğu kamuoyunda bilinen ve konuşulan bir gerçek... Ama bu gerçekle bu iş bitmiyor. MHP işi sıkı tutmaz ise, yerel seçimlerde hüsrana uğrar.

Büyük Birlik Partisi de (BBP) yerel seçimlerde belli bir seçmene ulaşacak partiler arasında bulunuyor. BBP'liler köyler dahil her kesimde iyi çalışıyorlar çalışıyorlar. ANAP'ta başkan Oktay Topçu' nun azmini ve çalışkanlığını takdirle karşılıyorum. Ama Başkanın gayreti bir yere kadar ve basın açıklamalarıyla nereye kadar gideceklerini bilemiyorum.

Saadet Partisi ise kemik kadrosuna güveniyor. Her seçim sonrası hemen çalışmaya başlayan Saadetliler yine çok çalışıyor. Ama bu seçimde ne yaparlar bilmem... Demokratik Toplum Partisi de (DTP) işi sıkı tutanlar arasında bulunuyor. Sakarya'da bulunan doğu kökenli vatandaşların oyuna talip olan DTP'liler, seçimlerde bir belediye kazanmanın hesabını yapıyorlar. Yerel seçime diğer partilerde sıkı bir şekilde hazırlanıyorlar.

Peki herkes çalışıyor da yerel seçimlerde kim zaferle çıkacak? Seçmen sandıkta kime şans tanıyacak?

Yerel seçimler genel seçimler gibi değil. yani Genel başkan faktörü kadar yerel aday da önemli...

Onun için partiler adaylarını iyi tespit etmelidir.

Ne diyelim... Kısaca göz gezdirdiğimiz partiler arasında iyi olan kazansın


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım