Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Şaban Dişli'ye Sırmalı Sorular!
Pazartesi, 18 Ağustos 2008

CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli hakkındaki Sırma Su iddialarını TBMM gündemine taşıdı.
Ünsal Başbakan Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde, Sapanca'daki Sırma fabrikası için yapılan imar değişikliği için açıklama istedi.
Ünsal'ın sorularına Başbakan Erdoğan ne cevap verir bilmiyorum.
Ancak Sırma Su olayını duyduğum günden bugüne peşini bırakmayan biri olarak Şaban Dişli'ye sorular yöneltmek istiyorum.
Daha önce de iki kez Şaban Dişli'ye sorularım oldu.
Ancak hiç cevap alamadım.
Bugün bir kez daha Sayın Dişli'ye sorular yöneltmek istiyorum…
Umarım bu sorularıma cevap verir…
Dileğim sorularımı Sakarya'da düzenleyeceği bir basın toplantısıyla cevaplamasıdır…
Yazılı cevap gelirse de "eyvallah" der, burada yayınlarız…
İşte AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'ye "Sırmalı" sorularım;

1- Sırma Grup A.Ş'deki hisselerini devretmiş olmanıza rağmen Sırma'ya olan ilginiz, sadece akrabalık bağlarınızdan mı kaynaklanıyor? Yoksa söylendiği gibi Sırma'nın perde arkasındaki sahibi siz misiniz?
2- Sırma Su Sapanca Gölü içme suyu havzasında kaçak fabrika inşaatı başlatırken bu arazinin imara kapalı olduğundan haberiniz var mıydı? Eğer varsa neden bu kaçak inşaatı engellemediniz?
3- Sırma Su, kaçak inşaat yaparken neden Sapanca Belediyesi'ne 200 bin YTL bağışta bulundu? Bu bağış Belediye'nin kaçak fabrikaya göz yumması için mi, araziyi imara açması için mi verildi?
4- Arazinin eski sahibi Sami Şahin'e bölgenin imara kapalı olduğunu belirten Sapanca Belediyesi, arsayı Sırma Su aldıktan sonra bölgeyi imara açmak için sizden dolayı mı seferberlik başlatmıştır?
5- Sırma Su'yun sorununu AKP'li yöneticilerin takip ettiğini söylemiştiniz. Bu yöneticiler kimlerdir? İl Başkanı mıdır, yoksa ilçe başkanları mıdır? İş takipçiliği yapan AKP'liler kimlerdir?
6- Sapanca ve Büyükşehir Belediyeleri'nin sorunu çözmek için çaba sarfettiklerini söylemiştiniz. Her iki belediyenin meclislerinden bölgeyi imara açan karar çıktı. Bu kararlar da sizin etkiniz nedir?
7- Sırma Su'nun yerine bir başka firma benzer bir şekilde kaçak bir su şişeleme fabrikası kurmuş olsaydı, yetkililer yine bu şekilde müsamahakar davranır mıydı? Belediyeler sorunu çözmek için yine seferber olur muydu?
8- Sapanca ve Büyükşehir Belediye Meclisleri'nin aldığı bu karar karşılığında her iki belediyenin başkanlarına tekrar başkanlık sözü verilmiş midir? Belediye Başkanlarıyla bu konuda bir görüşmeniz olmuş mudur?
9- Sırma Su inşaatı nedeniyle çöken orman arazisinin "doğal afet"ten çöktüğünü belirten raporda etkiniz nedir? Yüzlerce ağacın katledilmesine vicdanınız ne der? Böylesi bir olayın üzeri nasıl örtülür?
10- Sırma Su Hazineye ait 4 dönüm araziyi işgal etmiştir. Siz devletin hazinesini böyle mi koruyorsunuz? Milli Emlak'ın bu işgali tespitinin ardından düşük bedelle kiralanması için devreye girdiniz mi?
11- 21 Temmuz günü milletvekili arkadaşlarınızla birlikte düzenlediğiniz toplantıda "Hukuksuzluğa asla müsaade etmeyiz" dediniz. Bunca yaşanan hukuksuzluğa nasıl izin verdiniz. Neden yıktırmadınız, kaçak fabrikayı?
12- Sırma Su'yun kaçak fabrikasında şişeleyeceği su halen Özel İdare'den kiralanmamıştır. Suyun kiralanması için onayı gereken kurumlar üzerinde siyasi baskı oluşturulmuş mudur?
13- Bir Sakarya Milletvekili olarak, Sakarya halkının içme suyu kaynağı olan Sapanca Göl İçme Suyu havzasında sizin yakınlarınıza ait firma tarafından kaçak fabrika inşa edilmesi sizi ne kadar rahatsız etmiştir?
14- Kaçak fabrikanın varlığından haberdar olduğunuz süreçte, fabrikanın yıkılması için yerel yetkililer nezdinde, (Vali, Kaymakam, Belediye Başkanları) girişiminiz olmuş mudur? Olmadıysa neden?
15- Sırma Su, son 5 yılda nasıl oldu da hiç yoktan bir yerlere(sizin dediğiniz gibi ikinci su markası) geldi? Bunda AKP'nin iktidar olmasının, sizin atadığınız Özel İdare yöneticilerinin bir etkisi olmuş mudur?


Sezai Matur hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım