Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Kendi düşen ağlamaz...
Cuma, 05 Eylül 2008

Son günlerde Sakarya gündemi çok hareketli ve ateşli... An ve an gündem değişiyor. Ama gündeme baktığımızda hep AKP eksenli olduğunu görüyoruz. Gündemin birinci maddesi şaban Dişli... 

AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli' nin Genel Başkan yardımcılığı'ndan istifa etmesiyle hareketlenen gündemde sular durulmuyor. Dişli görevinden istifa etti ve gitti. Ama CHP Dişli' nin kellesini istiyor. 

Akşam TV 8' de Başbakan ' Dişli milletvekilliğinden de istifa etmek istedi. Kabul etmedik ' dedi. Silivri'deki bir yerin imar izni için 1 milyon dolar aldığı iddia edilen Şaban Dişli'nin CHP peşini bırakmaz iken, Başbakan ise yakın arkadaşına sahip çıkıyor. Aslında bu saatten sonra yarğı devreye girmeli ve bu siyasi linçe dönen olaya bir son verilmelidir. 

Evet... 

Bundan sonrası siyasi linçe giriyor.

İstifası istenilen Dişli istifa etti. Millitvekilliğinde de istifa etmesi istenen Dişli olayı bence yarğı yoluyla çözüm bulmalıdır. Yüce Türk adaleti bu konuda son noktası koyacak tek kurumdur. Bu arada Dişli yarğı da aklanırsa, dün Yenihaber Gazetesi Genel yayın müdürü Sezai Matur'un da dediği gibi çok güçlenerek geri geleceğine bende inanıyorum. 

Ancak Şaban Dişli'nin de siyaset yada iş dünyasını tercih etmeli... Bu saatten sonra her ikisi biraz zor gibi görülüyor. 

Dedik yaa gündem çok hızlı ve yetişmek zor... 

Önceki gün fındık fiyatını düşük bulan fındıkçılar Kocaali' de sonunda patladı. Öfkeli kalabalık önce AKP İlçe binasına saldırdı. Tabelayı kırmaya kalktılar. Sonra ilçe merkezinde bazı işyerlerini kırıp döktüler.

Polis biber gazı sıktı... 

Dün 23 kişi gözaltına alındı... 

İlçe de gerginlik sürüyor... 

Fındıkçılar AKP'ye tepkili... Herkes veryansın ediyor. Ellerinden gelse verdikleri oyları geri alacaklar. Öfkeli fındıkçılar, " Bizi tüccara teslim edenlerle sandıkta hesaplaşacağız "diyor. 

Bıraksınlar bu tip tepki vermeyi...  Şimdi seçim olur hepsi yine AKP' ye oy verirler... Bizim halkımız böyledir. Hop oturur. Hop kalkarlar ama yine de atıp tuttukları partiye oylarını verirler.

Heeee... 

Bence mahsuru yok. Kim AKP' ye oy verirse versin. Ama sonra 2 çuval fındık yakıp, üç cam kırmakla bu işler düzelmiyor.  Sandık başına geldiğin zaman oyunu adam gibi düşünüp vereceksin. Düşünmeden oy verirsen, gider oy verdiğin partinin camlarını kırarsın. 

Gündem AKP'den gidiyor.

Ama bir de halkın gündemi var. Halkın gündeminde ise işsizlik ve ekonomik kriz var. Ramazan ayında bir iftar sofrası kaça mal oluyor bilen var mı? Piyasalar da nakit para yok. Millet iftar sofralarında 2 çeşiti bulunca iki rekat şükür namazı kılıyor. Esnaf kan ağlıyor. Herkesin umudu Ramazan bayramı oldu.

Arkadaş... 

Bir yandan üzülüyorum. Niye millet zor durumda, aile reisleri geçim derdinden psikolojileri bozulmuş. Okullar açılıyor. Para yok. 

Bir yandan da kızıyorum. Arkadaş... Bizim halkımız kızar, kızar... Sonra gider oyunu yine verir. Yaa kızmayın. Ya da oyunuzu verdiğseniz söylenmeyin. Gerçi bunlar gitse kim gelecek. O da başka bir sorun yaaaa. Neyseee...

Sonuçta... 

AKP sizin eseriniz. İster kucak açıp yine sandığa taşıyın. İster yaramaz çocuk gibi sandıkta cezasını verin. Ama kaderinizi belirleyecek oyu iyi düşünüp verin.

Şimdiden düşünmeye başlasan iyi edersin. 

Çünkü seçimden sonda senin gündemin de yine açlık, birilerinin gündemin ise palavra olur.


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım