Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Demorilize Olmamalıyız!
Salı, 09 Eylül 2008

       Her yıl Sakaryaspor'umuz ya Başkanını geç belirler, ya yönetimini geç seçer, ya da hisselerini Dernek'e geç devreder.
    
    Netice olarak yeni yönetim elinde bombayla işe başladı, daha büyük bombaları kendi patlatmaya başladı. Handikap üzerine handikap.
    
    Bu şehir bir türlü organize olamıyor. Dışarıdan gazel okuyanlar on beş dakikada takım kurarım diyenler, BOMBACI lakabı ile anılmaya başlandılar bile.
    
    Bir takımın kadrosunda 30 futbolcu varsa, hepsi de maç başı anlaşmalar yaptıysa, Futbolu istediğin kadar bilsen de, menejerin tillahı olsan da, takımın idmanlardaki kavgalarının, takımda guruplaşmanın, sakatlanmaların önüne geçemezsin.
    
    Oysa ki Sakaryaspor'umuzun şehir ile bütünleşmesi beni çok heyecanlandırmıştı. Başkan daha önce yöneticilik yapmış futbolu bilen Bülent Yılmaz, Sakaryaspor'umuzun Futbol Şubesindeki görevini en iyi yapabilecek Ali Kayabaşoğlu, siyaset hayatında ekip çalışmasına önem veren Ali Dünya, şehrimizin işlerinde başarılı olmuş iş adamlarından oluşan yönetim kurulu ilk icraatlarında beni hayal kırıklığına uğrattı.
    
    Menecerlik yapan kişiyi yönetime alıp, üstelik futbol şubesini teslim edip, kaymaklı ekmek kadayıfı olarak ta boşta kalmış futbolcularına imza attırılmasına onay verdiler.
    
    Sezon başında Sakaryaspor ile 100.000.-YTL fark için anlaşamayıp, Malatyaspor'a giden, orada paranın olmadığının kokusunu alınca da yeniden Sakaryaspor'umuzun kapısına gelen Krampon fırlatmaktan sabıkalı Burak Akdiş tam bir skandal. Burak Akdiş'in kramponlarını parlatan yönetim, kendi yüzlerini soldurdular.
    
    Maç'a gelemiyorum. Çünkü doksan dakika hangi futbolcunun nerede ve  takımın hangi taktikle oynadığını çözemediğim, sahada olan takımın Sakaryaspor olduğuna dair şahit aradığım bir maç izledim.
    
    Sayın Hüseyin Kalpar hocamı tebrik ederim. Bir takımın akortu ancak bu kadar bozulur. Doksan dakika her futbolcu, her yerde oynatıldı. Maçın en çok top kaybeden iki adamı Burak ve Hamza'yı sahada tutmasına anlam veremedim. Özgürcan gibi pivot santraforun var, yanında eski golcü, fakat sanki golcülüğünü unutmuş Taner ile koca maçta kanatlardan top getiremediğimiz için bir gol pozisyonuna giremedik.
    
    Eray ile Levent sağ kanat'tan yapacakları bindirmeler ile Taner ve Özgürcan'ı topla  buluşturabilirlerdi, fakat KALPAR hoca takımını tam olarak tanıyamamış, zaten bu yönetimin kendisine takımını tanıma fırsatını vermeyeceğini düşünüyorum.
    
    Kalede MARTİNEZ 'in yıldızlaştığı maçta en hoşuma giden olay, ŞABAN ÖZEL'in sol bekteki muteşem kontrollü ve basit oyununu izlemekti. Hep iddia etmiştim, bu evladımıza beş maç arka arkaya formayı giydirin birdaha alamazsınız diye, inşallah beni mahçup etmez. Daha GAZANFER, GÖRKEM, KEREM takıma monte edilmeli, otuz altılık HASAN, ÜNSAL  ile yer işgal edilmemelidir.
    
    Tiribünlerdeki Taraftarlarımızın sayısıın azlığının bir çok nedeni var.
    
    - Bilet fiyatlarının pahalı oluşu,
    -Ramazan nedeniyle maç'ın iftar vaktine denk gelmesi,
    asıl nedenin ise
   - sahada iddialı ve iyi bir takımın olmaması.
    
    Sakaryaspor taraftarları deplasmanlara bile beş bin kişi gittiğini çok iyi bilirim.İddialı ve iyi takım olursa tiribünler full dolar. Ama bu takımı izlemeye biletleri 1.-YTL bile yapsanız ancak 500 kişi gelir.
    
    Derhal acil durum ilan edilerek, takımdaki futbolcu sayısının 25'e indirilmesi, askerlik veya hatır için imza attırılan futbolcular'a hoca tahsis edilerek takımdan ayrı çalışmalarının sağlanması gerekir.
    
    Eldeki mevcut futbolculardan azami verim alabilmek için futbolcu yapısına göre oyun şablonu oluşturulmalı ve futbolcular verimli olacakları asli yerlerinde oynatılmalıdır. Örneğin HAMZA'dan orta saha olmaz. Bana göre Sakaryaspor'umuzda hala daha bulunması bile abes ama ne hikmetse kendisine oynaması için orta sahada yer ayırtılıyor.
    
    BURAK bir kaç hafta daha idman yapmalı, ileri ikilinin arkasında veya sağ kenara gelerek hücuma katkıda bulunmalıdır. Bu günkü maçta aldığı topları ezmesi, son hareketlerde başarısız olması ve bol miktarda top kayıpları idman eksikliğinin olduğunu gösterdi. Onun yerine daha hazır futbolcularımızdan biri oynatılabilinirdi.
 
Hüseyin Kalpar Hocamızı tebrik ediyorum. Bir takımın akortu bu kadar bozulurdu.Eldeki mevcut kadrodan hem yanlış kadro ile oyuna başladı, hem de futbolcuları verimli olacağı yerlerde oynatmayarak, oyun içinde kimin nerede oynadığı belli olmadı, zannediyorum mevcut yönetim Kalpar hoca'ya daha fazla tahammul edemez.
 
Aslında SAKARYASPOR'umuzun sahaya; kalede MARTİNEZ,
 
Stoper mevkiinde GÖKHAN, ÜNSAL,
 
Solbek ŞABAN, önünde ofansif futbolu seven SERKAN KILIÇ
 
sağbekte LEVENT ve önünde ERAY
 
Ön liberoda Boluspordan alınan ve adam eksiltme, oyunu yönlendirme yeteneği bulunan, ERHAN
 
Orta sahanın ortasında HASAN UĞUR,
 
İleri ikilide bir birine yakın ÖZGÜRCAN VE TANER oynamalıydı.
 
Kanatları bolca kullanan ve ayağa paslar ile dikine oynayarak rakibi baskı altına alan oyun tarzını sahaya yansıtmalıydık. Çünkü pivot santraforumuz Özgürcan ve yanında tek vuruşçu Taner'e hiç top atamadık, pozisyona giremedik.
 
Kalede MARTİNEZ'in devleştiği maçta rakip Diyarbakırspor hucuma çabuk çıkmaya çalışan, ayağa yerden kısa paslar ile dikine oynamaya çalışan tipik bir COŞKUN DEMİRBAKAN takımı görüntüsündeydi. COŞKUN hocamızı tebrik ediyorum, fakat Diyarbakırspor hocası olarak kulübede olmasını içim acıyarak Maraton tiribinümüzden seyrettim.Neden  bu kadar değerli hocamız var iken Hüseyin Hoca ile anlaşıldı hala anlamış değilim.
 
MARATON Tiribinünden bahsederken, koltuıkların çamur içinde olmasını yadırgadım. Lütfen maçlardan önce koltukların silinmesini satat'tan sorumlu yöneticimize rica ediyorum. Maç sonunda TATANGALAR'ımızın Diyarbakırspor futbolcusu'nun annesine toplu küfür etmesini yakıştıramadım. Bu mübarek günde kutsal olan ana'ya edilen küfürler yakışmadı.Tiribünde bir sürü bayan seyirci vardı. Zaten kulübümüzün maddi imkanları kısıtlı, şimdi TFF Kasasına katkıda bulunacağız.En az 15.000.-YTL.
 
Netice olarak SAKARYASPOR'umuzun kadrosunun 30 kişiden, hatır için imza attırılanlar ayrılarak kendilerine hoca tahsis edilmesi, takımdan ayrı çalışmalarının sağlanması gerekir.
 
Kadro 24 kişiye indirilmeli, Altyapıdan gelenler kesinlikle kalmalı, yaşlı ve verimsiz futbolculardan takım arındırılmalıdır. Sakaryaspor'umuzun ismine layık genç yetenekli, idealist ve heyecanlı hoca bulup, takımımızın toparlanması sağlanmalıdır.
 
Lig'e kötü başladık, doğrular yapılırsa DEMOROLİZE OLMADAN yola devam etme şansımız ve süremiz vardır.
 
Yeşil Siyah Sevgilerimle,


Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım