Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Futbol hatadır...
Salı, 09 Eylül 2008

Bu bir Tv kanalının tanıtım sloganından alıntı. Ama bizim konumuz reklamı irdelemek falan değil tabi ki.
   Konumuz Sakaryaspor'un Diyarbakır'a kendi sahasında kaybettiği üç puanla da sınırlı değil. Evet futbol bir hata oyunu ama aynı hataların sürekli tekrarlanması hata olmamalı... Bunun adına başka bir şey denir.
  Her sezon olduğu gibi yenilenen kadrosuyla lige giren Sakaryaspor'da bu sezon işler iyi gitmiyor. İki maçta kaybedilen 6 puan. Kalpar hoca ile bu işlerin yürümeyeceği bal gibi belli iken inadına direnç. Geldiği günden itibaren Kalpar bizi taşıyamazı dile getirsekte futbolu çok bilen ulemalar dinleme gereği duymuyor.  Hadi gidenler bunu göremedi. Nede olsa giden yöneticiler şimdikilerin değimiylle futbolu bilmiyordu. Peki ya siz yeni ve futbolu iyi bilenler...
   Bülent Yılmaz ve ekibinin göreve gelişiyle beklenen değişim, heyecan ve hareketlilik olmadı. Siyasi manevralarla göreve gelen yönetim, takımın kaybetmesini ve ardından takımı ve hocayı biz almadık savunmasıyla işe başlamayı planlıyor. Bu süre zarfında kaybeden yine Sakaryaspor oluyor, olmaya da devam edecek.
   Yine popilizm meraklısı insanlar ve üzüntü. Yapılması gereken değil, kendilerini ön plana çıkarma sevdası. Sahada alınan skoru yöneticilerin yarısı umursamıyor
bile. Onlar b.u şehirli değil çünkü. Dişli hamlelerle yönetimde
görevlendirilmişler. Onlar için Sakarya sadece yapılacak inşaat ve kazanılacak paradan ibaret.
   Futbol adamlığına, bilgisine ve de dürüstlüğüne laf söyletmeyeceğim Bülent Yılmaz'ın tavrı beni resmen şaşırtıyor. Başkan Yılmaz'ın daha etkili olup ölü toprağının kalkması için hamlelerini beklerdim. Ama olmadı.
   Başkan yoğun ve bazı gerçekleri göremiyor diyelim. Ya vekili; Şehir ve Sakaryaspor sevgisinden şüphe etmediğim Rahmi Sak, neden doğru hamleler için adımlarını ardı ardına atmıyor. Kulüp yöneticiliğindeki deneyimsizliğinden mi yoksa bilmediğimiz başka şeyler mi var? Ama Rahmi ağabeyin masaya yumruğunu vurması gereken günün şimdi olduğunu düşünüyorum.
   Yönetimdeki diğer deneyimli isimlere ne oldu. Bir dönemin Futbol Şube Sorumlusu Ali Kayabaşoğlu'da yönetici değil mi? Takımın iç durumu ve hoca ile ilgili yapılacak hiçbir şey yok mu? Sanırım Kayabaşoğlu sadece kendine uygun görünen göreviyle ilgileniyor.
   Futbolun patronu. Göreve geldiği günden itibaren gazetelere demeç vermenin ötesine geçemeyen Erdinç Şehit hançeri vurmak için ne kadar daha kayıp bekliyor?
Alt yapının genel koordinatörü ve ahbap çavuş ilişkisi ile bu işlerin olmayacağını birilerinin artık görmesi gerekiyor.
   Bu takımda acilen kan değişikliği yapılmalıdır. Geçen sezon haftalarca hocaya tahammül ederek kaçırdığımız şampiyonluğun üzüntüsü dinmeden, ligden düşmemek için çırpınan bir takım hüviyetine bürünürüz Allah korusun.
   Hüseyin Kalpar ile vedalaşıp, takımın ve şehrin üzerindeki ölü toprağını kaldıracak yeniden heyecan getirecek bir isim göreve getirilmeli. Takımın başarısızlığı üzerinden birilerini eleştirip, ardından değişikliklere gitmek doğru ve etik olmasa gerek.
  Evet futbol hata oyunudur. Hata yapan kaybeder. Tıpkı bizim Gaziantep ve Diyarbakır maçlarında yaptıklarımız gibi. Hatadan ders almayı bilmediğimiz için büyük bir sürpriz yaşanmazsa, Adana maçını da kaybederiz. Çünkü biz hatayı seriye bağlayarak adeta yok olmak için uğraş veriyoruz.


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım