Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Aziz Duran'ın motivasyonu
Perşembe, 11 Eylül 2008

İftar sonrası Kent Parkta Yeni Türkü konseri öncesi ANAP İl Başkanı Oktay Topçu ve basın mensupları bir arada sohbet ediyoruz. Başkan Topçu kaliteli ve eğitimli bir başkan... Sohbetine doyum olmuyor. Sohbet koyu bir şekilde devam ederken, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran masamızın yanından geçerken davet ettik. Başkan da bizi kırmadı ve sohbetimize katıldı.

Başkan Duran'ı basın mensupları yakalayınca tabi sohbet ister istemez yine soru cevap tarzına döndü. Basın soruyor, başkan yanıtlıyor.

Basın mensuplarının " Yine Büyükşehir belediyesi'ne aday olacakmısınız " sorusuna Duran gayet neşeli ve içten;" Büyükşehir Belediyesi Ali İnci ve Süleyman Dişli de aday olabilir. Ben de olabilirim. Bizim aramızda gerginlik kırğınlık olmaz. Şunu bütün kalbimle söyleyim. Sakarya halkına ve Büyükşehir Belediyesi'ne en faydalı olacaksa Allah başkanlığı ona nasip etsin. Zaten eğer biri benden daha iyi hizmet edecekse Allah bana Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığını göstermesin "

Başkan Duran'a ," Yani önemli olan Adapazarı kazansın. Öyle mi? " diyorum...

Duran;" Kesinlikle öyle. Tabi ki benim kentim kazansın. Biz bu koltukların değil kentin sevdalısıyız" cevabını alıyorum.

Başkan Duran'ı karşısında gören arkadaşlar soru bombardımanına tutuyor. Başkan hepsini yanıtlıyor. Hatta bir ara," Arkadaşlar çok yüklenmeyin "derken Başkan Duran;" Yoo isteyen istediğini sorsun " cevabını veriyor.

Projeleri soran bir arkadaşımıza;" Biz 28 projemizden 25’ini yaptık. Hatta söz vermediklerimizi de yaptık. Yeni projelerimiz var. Biz artık ileriye bakıyoruz " deyince bu kez benimde gazetecilik iştağım kabardı ve;" O zaman yeni bir kaç projenizi açıklayın başkanım. Neler var "dedim.

Çayından bir yudum alan Duran;" Cumalı inan bu yeni projeler bu kentin 30 yıllık ihtiyaç projeleridir. Bu projeleri şimdi açıklayamam... Birileri çıkar seçim öncesinde bu projeleri sahiplenir" cevabını aldım.

Duran' ı neşeli bulduk. herkes soruyor. Bir ara bir soru üzerine Duran, kendisini eleştiren muhalefete göndermeyaptı ;" Bizi tabiki eleştirecekler. Ama adama sorarlar 'Ne projen var' derler. Değil mi ? Yapıcı eleştiriye her zaman açığız. Yeter ki Adapazarı kazansın. Ama muhalefet yapmak için de konuşulmaz "

Başkanla daha çok konu konuştuk. Bu konuştuklarımızı arkadaşlarımız haber olarak iç sayfalara taşıdı.

Ben size Duran' nın neşesi ve motivasyonundan söz edeyim. Önceki gece başkanı çok neşeli ve motivasyonu iyi gördüm. Hatta hep birlikte gördük. Kendinden emin, rahat, gayet sakin ve motivasylonu iyidi. Hal böyle olunca sorulan her soruya hakim ve net cevaplarıyla da başkan Duran masada bulunan diğer basın mensuplarını da şaşırttı.

Acaba bu işin sırrı ne?

Öyle yaa...

Başkandaki olumlu ve motivazyonun sırrı nereden geliyor...

Benim penceremden şıklara bir bakalım...

Birinci seçenek yaklaşan seçim öncesinde Başkan'a Başkent'ten yüce bir ses ' Hadi hayırlı olsun" sinyali verdi.

İkinci seçenek ise Başkan Duran şapkayı önüne koydu ve " Artık yeni bir Duran olacağım. Eski hatalarımı ve küskünlüklerimi geride bırakıp herkes ile barışık ve bu kent için bir adım daha ileri gitmesi için çalışacağım. Bu kent için gerekirse Başkanlığı bile bırakırım "

Ya da Başkan Duran kendisine sosyete de son zamanlarda çok meşhur olan 'Yaşam koç'u' buldu. Bu profesyonel Koç, Duran'ı olumlu yönde etkiledi.

Her neyse...

Başkanı bu kadar ne etkilediğini bilmiyıorum ama sonuçta önceki akşam basımızda bulunan basın mensuplarının hepsi Duran' nın neşesinin ve motivasyonun sırrını merak etti...

Bende Duran'daki bu değişimin sırrını merak ettim. Ama bir adım ötesi bu kentin 30 yıllık projelerini de merak ettim. Muhalefetin yerine olsam, bu projeleri şimdiden hem merak etmeye hemde daha iyi projeler hazırlamaya başlardım...


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım