Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Beklemek yersiz...
Pazar, 14 Eylül 2008

Sakaryaspor’da bir dizi kararların acilen alınması gerekmektedir. Adana maçının skoru oynanan futbol vb sebeplere bakılmadan acilen yapılması gereken hamlelerin şimdi hayata geçirilmesi gerekmektedir. Yönetim yapması gerekenler için bundan daha iyi bir fırsat bulamaz.

Öncelikle yeni bir hoca bulunmalı. Kalpar ile bu işin uzun soluklu olmayacağı çok net belli oldu. Yeni bir sinerji yaratmak ve takımın sahada gezinmesini önlemek için Kaplar, henüz açmadığı valizini alıp uğurlanmalı.

Kadro çok şişkin ve bu şartlarda sağlıklı bir çalışmanın yapılması imkansız. Zira Adanaspor maçında görüldü ki birilerinin dayatmasıyla kadroya alınan gençler ve hocanın emekliliğe hazırlanan oyunculara  jesti vardı. Bu duruma son vermek için yapılması gerekenleri yinelemeye gerek yok.

Hocayı göndermek zor olabilir. Parasız yönetim, kaynak bulamadığı için çeklerinin bile ödenmemesine sesini çıkarmayan Kalpar ile yola devam edebilir. O zaman bu durumda sessiz kalıp beklemek kaybedilenlere yenisinin eklenmesi demek olur.

Kendi sahamızda oynadığımız maçlarda çekirdek çitletmeye gelenlerin ötesinde kimseyi göremeyiz. Maratona gelenlerin derdi aşık oldukları renkleri coşturmak. Onları çekirdekçilerin dışında tutmak lazım.

Kaleci Martinez ile başlayarak sahadaki oyuncuları irdelemeye kalksak neredeyse hepsi için aynı kelimeleri yazmak zorunda kalırız. Elimizde patlamasına rağmen Martinez Adana maçında bir puanı getiren isim oldu. Kurtardığı penaltı ile ilk puanımızı aldık.

Savunmamız evlere şenlik. Olgunlar Futbol Turnuvasına gelirken Sakaryaspor’a imza atan Ünsal’ı tutması için bir oyuncuyu sahaya sürmek için TFF’ye hemen başvuruda bulunulmalı. Gökhan Kök ağır ve hantal yapısını tecrübesi ile kapatmaya çalışıyor. Levent belki bir iki hafta sonra. Hasan’a yazık oluyor gerçek yerine dönmeli artık. Mehmet ileri gitmemek için mücadele ediyor. Gazanfer ve Şaban’ın daha çok kredileri var. Erhan çok sesli oyuncuların arasında eriyip gidiyor. Ne yapması gerektiğini anlatacak bir hocaya ihtiyacı var.

Eski ve yeni kaptanların takıma anlatacak bir şeyleri olmalı. Burak’a gidip dönmek yaramamış. Taner klasında bir oyuncunun penaltı kaçırabileceğini gördük. Kral senin işin mevcut yapıda çok zor. Daha çok topla buluşturulmalısın ki gol atabilesin. Bu oyun sisteminde bunların olması imkansız.

Oyuna sonradan dahil edilen arkadaşlara söylenecek sözüm yok. Diğerlerinden farkları yok. Özgürcan’ı ileri geri taşıyacak bir araç kiralanırsa sorununa çözüm olur.

Bu şartlarda ligde kalmak için savaş verecek takımlar arasında yerimizi alırız.

Yönetimin kendilerince mazeretleri vardır muhakkak. Ama kimse mazeret üretmeye çalışmadan işini yapmalı. Durumun böyle olduğunu bilerek ve görerek göreve talip oldular.

Siyaset yapacağız diye takımın anasını ağlatanlar sanırım şimdi mutlu olmuşlardır. Dişli siyasetinde parçalanan Sakaryaspor’um kimliğini arıyor.

Bu işi biz daha iyi yaparız diyerek yola çıkanların acilen bir dizi kararlar alması ve uygulaması gerekiyor.

Yöneticilerin akıl hocası durumundaki isimlerin bu kaostan kısa sürede çıkmak için şartların uygun olduğunu ve hamle yapması gerektiğini acilen söylerse takımın kurtuluşu için ilk adım atılmış olacak.

Bugünden öteye geçmeden Kalpar’a güle güle denilerek ilk adım atılmalı. Ardından emekliliği gelmiş oyuncu kardeşlere antrenman sahası ayarlanarak takımdan uzaklaştırılmalı. Ondan sonrası ne olacak diye sormayın. Bundan daha kötü olma ihtimali mi var?…


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım