Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Başkan Ali İnci aşmış bee abi...
Salı, 16 Eylül 2008

Hep söylerim. Bizim meslek zor olduğu kadar da güzel yanları var. Meslek gereği çoğu zaman ilçe ve beldelere haber veya bir olayı incelemek için gidiyoruz. Son olarak Hendek'e gittim.

 

Hendek caddelerinde gezerken, zaman tünelinde bir de küçük yolculuk yaptım. Deprem öncesi ve sonrasında haber takibi ve Şehit Ali Gaffar Okkan'ın ölümünün ardından defalarca geldiğim ilçe çağ atlamış.

 

Bir süre ilçede gezdikten sonra Hendek Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Elife Özerçetin'in yanında soluğu aldım. Özerçetin ile beraber Sakarya Gazetesi'nde beraber çalıştık. Eski günlerden laflarken Özerçetin'in telefonu çaldı ve Başkan Ali İnci' nin Turanlar Mahallesi'nde yapılan 125 adet evleri denetime gittiği haberi geldi.

 

Temel atma töreninde bulunduğum evleri merak ettim ve Özerçetin'le beraber biz de yola koyulduk. Mahalle girişinde toplanan kalabalık görünce inanın hiç şaşırmadım. Çünkü Turanlar Mahallesi’nin yıllardır Başkan İnci'yi ne kadar sevdiğini iyi bilenlerdenim. Başkanın gelişiyle beraber yaşanan atmosferi herkesin görmesini isterdim. İktidar partisi mensubu bir belediye başkanının yoksul aileler tarafından bu kadar sevilmesi o kadar da kolay değil.

 

Mahalleye giren Başkan İnci'yi halk omuzlara almak istiyor.

 

Kıskandım... Daha önce de yazdım. Bu sevgiyi öyle herkese nasip olmaz.

 

O coşkulu karşılama sonrasında Başkan İnci'ye, "Bu mahalle senin çok seviyor. Kıskanıyorum bu sevgiyi" dediğimde İnci, "Başkaları beni sevmiyor mu?" diye takıldı. Elbette İnci'yi sevmeyenler de var. Ama İnci'yi sevenleri gördükçe birilerinin bu sevgiyi nasıl kazandığını araştırıp, kendilerini de böyle sevdirmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Hendek Belediyesi tarafından yaptırılan 125 konut inşaatının devam ettiği alandayız. İçini de 1 oda, bir salon, mutfak ve tuvalet banyo olan konutlarda çalışma tam gaz sürüyor. PVC camlar, çelik kapı, kaliteli fayans kullanılan konutlar ekimde teslime hazır hale gelecek.

 

Bu arada aklıma İsmet Aksoy'un bu konutlar için ‘peşkeş çekiliyor’ diye bir iddia bulunduğu geldi. Yapma be İsmet abi... Ali İnci'yi sen benden daha iyi tanırsın. İhale usulü ile yaptırılan ve sabit fiyat garantisiyle toplam 20 bin YTL'ye verilecek konutları bir gör.

 

Hatta beni da al beraber görelim ve fikrini o zaman söyle... İnan sen de benim gibi etkileneceksin.

 

Neden?

 

Çünkü bugüne kadar Romanlara kim ne yapmış. Kim ne hizmet vermiş. Bunu da bir kenara koy. Kim 20 bin YTL sabit fiyat garantisiyle 100 YTL ayda konut veriyor. Ve bu konutlar öyle dandik de değil. Gel gidelim maliyetini gör.

 

Neyse...

 

Konutlarını içi pembe ve mor renkler dikkatimi çekti ve Başkan İnci'ye sorduğumda; "Bak Cumalı burada yaşayanlar bu renkleri seviyor. Biz buraya iç mimar getirir ve belli renkleri kullanırdık. Ama biz burada yaşayan insanların isteği renkleri boyadık. Sonuçta bu evleri onlara vereceğiz ve onların yuvası olacak" diye yanıt verdi

 

İşte bu...

 

İnci bir yandan konut yapıyor, bir yandan da konut yaptığı insanların ruhunu okşuyor.

 

Sonuç;

 

Şimdi ben burada daha fazla Ali İnci'yi anlatırsam, yine birileri 'Yağcılık yapma' der. Onun için gidin Turanlar Mahallesi'ndeki İnci sevgisini kendiniz görün. Kendiniz yaşayın. Ben burada tamamını yazarsam, reklama girer...

 

Arkadaş...

 

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında yapılan konutları bir aile 2.5 bin YTL verip, her ay 100 YTL ödeyecek. Bunu Sakarya'da kim yapıyor.

 

Dar gelirli evleri diyorlar ama alabilene aşk olsun.

 

Ayrıca Sakarya genelinde Roman vatandaşların yaşadığı mahallelere bir bakalım. Bu mahalleleri göz atalım. Burada yaşayan insanlar kaderine terk edilmiş. Burada yaşayan insanlara sahip çıkan yok. Burada yaşayan insanların içine tek başına girecek kaç yönetici, kaç belediye başkanı var.

 

Tek başına giremezler çünkü yıllarca yok saydığı bu insanlar onlara göstereceği tepkiden korkarlar.

 

Korkarsın tabiii...

 

Alt yapı yok.

 

Üst yapı yok.

 

Üç beş kişiye yardımdan başka kimseye su yok.

 

İş bulmasına yardım yok.

 

Aş yok.

 

Arkadaş roman da insan deyip insanca yaklaşımda yok.

 

Sonra? Mahalleye giremezsin.

 

Niye? Bir yerlerin yusuf yusuf yapar...

 

Hendek'te çok büyük değişimler var. Yeni bir okul, Harika bir huzurevi, yeni açılan yollar, ilçe girişinde yeni yapılan yan yollar, Bayraktepe, üst yapı gibi birçok güzellik var. Bunları da kaleme almak isterdim. Ama Turanlar Mahallesi'ndeki sevgi ve saygı ile burada yapılan konutlar beni etkiledi.

 

Bu yazıyı okuyanlar beni Ali İnci sevdalısı zannedebilir.

 

Değişmez. Sakarya'daki ilçe ve beldeleri iyi bilen bir gazeteci olarak, kim İnci gibi ilçesine çağ atlatırsa onun da sevdalısı olurum.

 

Benim Sakarya için kim bir çivi çakarsa onun da aşığı olurum.

 

Ama öncelikle bir Hendek'te gezin. Turanlar Mahallesi'ndeki konutları görün. İnsana verilen değeri ve o insanların gözündeki mutluluğu bir yaşayın.

 

Ondan sonra yorum yapın.


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım