Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Esnaf mutlu... Seyyar mutlu... Yetkili mutlu... Halk mağdur (!)
Çarşamba, 17 Eylül 2008

Geçen gün Çark Caddesi'nde bizim haber merkezi'nin lokomotifi Levent Eriş ile habere gidiyoruz. Bir ara gözüm cadde de bulunan seyyar satıcılara takıldı. Halkın yoğun olduğu bölgelerde iş yapmaya çalışıyorlar. Mübaret Ramazan ayındayız. Kimsenin ekmeğine de laf edecek halimiz yok. Bu yazıyı okuyupta belki beni adam yerine koyup, bu seyyar satıcıları kovalamanın hiç ama hiç anlamı yok.

Sonuçta bende dahil herkes ekmeğinin peşinde ve kimsenin ekmeğiyle de oynamanın anlamı yok.

Ancak bazı gerçekler de var.

İşyerini dünya kira ödeyen, vergisini veren, yanında bir kaç kişiye aş ve iş veren, işyerinin bir çok masrafını karşılamakta güçlük çeken işyeri sahiplerini de unutmamak lazım. Seyyar satıcı ekmeğinin peşinde olduğu kadar işyeri sahipleri de ekmeğinin peşinde olduğunu kimse unutmasın.

Ama adı üzerinde seyyar satıcı... Seyyar satıcı demek gezen ve sabit durmayan anlamına geliyor. O zaman belli bölgelerde gün boyu duracağına belli bir süre gezer, belli bir süre dinlenirsin. Gün boyu aynı yerde dikiliyorsan bu seyyar saktıcılıktan çıkıyor.

Neyse...

Haber sonrası geri gelirken bu kezde Dr. Nuri Bayar Caddesi'ne girdik. Aman Allah' ım orası tam bir rezalet içinde... Adeta seyyar cenneti olmuş...

Kendi kendime;" Büyükşehir ve Adapazarı Belediyesi zabıta ekipleri bu kentte ne iş yapıyor diye sayıklarken, bu kez de gözüm neredeyse her dükkan önünde bulunan tatlı tezgahlarına ilişti.

Arkadaş...

Bu kentte herkes tatlıcı olmuş. Hepsi günlük ve harika tatlılar. Bunu ben değil, tatlı tezgahlarının arkasında bas bas bağıran Ramazan tatlıcıları söylüyor.

Adam öyle bir çektiriyor ki, öylesine bağrıyor ki, hamile kadın çocuğunu düşürecek. ' Hayyyyyyydi tatlıya gel. Günlük ve taze bunlar... İftar da ağızın atlansın "diye yırtıyor kendini... Bir Allah' ın kulu da gidip, "Arkadaş bağırma, sağır yok "demiyor.

Bir de işin hijyen yönü var. Sakarya'da bulunan bütün belediyelerin zabıta ekipleri ramazan ayı içinde mantar gibi üreyen kaç tatlıcıyı kontrol etti? Bu tatlılar hangi şartlarda üretiliyor? Kim bunları denetliyor? Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı gıda sağlığı ekipleri ne yapıyor? İstatislikler ne alemde?

Yahu bu İl' de denetimler ne aşamada bilen yok. En azından ben bilmiyorum.

Önümüzde ramazan bayramı var. Şimdi kaçak çikolata ve şeker üretimi yapılıyordur. bunlarla ilgili bir çalışma var mı? Kim ne yapıyor. Sakarya'da 40 belediye bu konuda ne yapıyor ? halkın sağlığını tehdit eden gıda teröristleriyle kim savaşıyor? Ve bu savaşta ne kadar yol aldık?

Bilen var mı ?

Yok ?

Yok oğlu yok...

Hazır bayramdan söz açtık... Şimdi yaklaşan bayramda esnaflar yine kaldırım işgaline başlarlar. bir yanda önemli yerleri adeta barikat gibi kesen seyyar satıcılar, diğer yanda üç kuruş mal satmak için vatandaşın kaldırımı nı gasp eden esnaflar, diğer yanda ise ' Aman ne yapayım. Bu ülkeyi ben mi kurtaracağım ' mantığıyla hareket eden yetkililer...

Sonuç;

Seyyar mutlu...

Esnaf mutlu...

Yetkililer mutlu...

Vatandaş mağdur...

Hal böyle iken bu olumsuzlukları sayfaya taşısak ne olur? Taşımasak ne olur? Bu zihniyeti eleştirsek ne olur? Eleştirmesek ne olur?

Herkesin bildiğini okuduğu bir düzen de;

Kim Diker Dikeni?


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım