Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Buyrun efendim... Kınanızı buradan yakın...
Cuma, 19 Eylül 2008

Dün yazdığım kına yazısı sonrasında çok sayıda telefon ile e-mail aldım. Birebir konuştuğum arkadaş ve dostlar da kına polimiğine katıldı.

 Herkesin görüşü farklı...  Kim kime kızsa veya kendi fikrine ters bir fikirle karşılaşsa ortak düşünce aynı...

 'Kıçına kına yaksın '

 İşyerlerine 50 metre mesafedeki lojmanlarından çıkartılan Orman bölge Müdürlüğü'ndeki memurlar, basının kendilerine yüklendiği için ' şimdi Kına yaksınlar "diyor.

 Sakarya Bölge İdare Mahkemesi' ne yürütmeyi durdurma kararı için dava açan ve bu davayı kazananlar için Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı ve Yenihaber Gazetesi Genel Yayın Müdürü Sezai Matur, " Alın uygun gördüğünüz bir yerinize kına yakın" dedi.

 Dün de farklı fikirler ve kına tavsiyeleri ortaya çıktı.

 Beni arayan bir grup " 17 Ağustos depremi sonrasında bu kentte 1+2 kat iznini delerek hastane için bile olsa 6 kata izin veren zihniyet büyük hata içindeler. Bu hastaneye emsal gösterip aynı malzeme, sistem ve şartlarda bina yapmak isteyen ve bunun içinde mahkemeye başvuranlar olursa ne olacak? Mahkeme de 'Aynı şartlarda 6 katlı bina yapabilirsiniz. Ancak A'dan Z'ye aynı sağlamlık ve sistem kullanılacak' diyerek hastaneye emsal gösterip izin verirse nasıl olacak ? Adapazarı'nda yine çok katlı binalar yükselirse bunun sonu ne olur? İşte o izni veren beylere kına tavsiye ediyoruz" dedi.

 Beni arayan bir başka grup ise " Deprem sonrasında sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi prefabrik binada hizmet vermeye çalışıyor. Adam gibi bir binası yok. Bu karara itiraz edenler yollarda ölen insanların vebalini nasıl ödeyecek. 6 katlı hastane olsa ne olur. Bu hastane nasıl olsa olacak. Ama geçen süre yazık.  Buna engel olanlar asıl kınayı yaksın" diye tepki de bulundu.

 Abi bir baktım herkesin farklı kına istekleri var.

 Vatandaş Hakkı diyor ki; Depremden bu yana 9 yıl geçti. Orta hasarlı binalar halen var. Birde bunları öğrencilere veriyorlar. Olası depremde bu binalar yıkılır ve insanlar ölürse bunları bu güne kadar izin verenler kına yaksın "

 İşsiz Haydar diyor ki;" Dogdum. okudum. Askere gittim. Evlendim. Çocuklarım oldu. Halen sigortam yok. İşim Yok. beni bu günlere kadar çaresiz bırakan eski, yeni bütün hükümetler kına yaksın"

 Esnaf Behçet diyor ki;" Günlerdir hatta aylardır iş yok. Orta da adı konmamış bir kriz yüzünden siftahsız dükkan açıp kapatıyoruz. Eve ekmek kuru ekmek bile götüremiyoruz. bizi bu hale düşürenler kıçına kına yaksın.

 Sapancalı Cemal diyor ki; " Otoyol du, D-100'dü, evsel atıktı, su fabrikalarıydı, işyerleriydi derken Sapanca gölünü katlettiniz. Şimdi göl can çekişiyor. Alayınız kıçınıza kına yakın.

 Çiftci Ayhan diyor ki; " Şeker fabrikası' nın başına bu fgüne kadar adam gibi birisini getirmediniz. Fabrikayı bitirdiniz. Şimdi emanet pancar ile fabrika yürütmeye çalışyanlar, bu işte emeği olanlar kıçına kına yaksın.

 Bitti mi ? Tabiki bitmedi...

 Fındıkçı Nuri diyor ki; " Fındık fiyatı bizi yaktı. Bizde fındıkları yaktık. Bizim Ankara'da kimse savunmadı. Şimdi borç batağındayız. Bizi bu hallere düşüren ve bize sahip çıkmayanlar kına yaksın.

 Hasta Melahat Nine diyor ki; " Kaliteli, işi bilen, mesleğinde yol almış doktorlar özel hastanelere kaçtı. İyi doktorların sayısı hızla azaldı. Şimdi ara ki iyi doktor bulasın. Bunları kim kaçırdıysa kına yaksın.

 Abi ilginç kına istekleri var.

 Memur Ahmet; " Çalış çalış elde yok. Cepte yok. Kredi kartları patladı. Evde hızur kalmadı. Tek teselli kuru ekmek yanında peynirde var. memuru yok sayan zihrniyet kına yaksın.

Gazeteci Zafer Tokuş; " Yakın dostumu sitem eden Tokuş;" Cumalı beni dün köşesinde 'Bu kentte en iyi kınayı Gazeteci Zafer tokuş yakar. Önce bir şey yapar. Sonra da iş işten geçince kınayı kıçına yakar ' diye yazmış. Millete rezil oldum. Beni rezil etti. Cumalı şimdi kınayı kendi kıçına yaksın" demiş.

Bu kente amma da kına isteği varmış. Daha çok var. Ama yer yok. Kim neresine ve neden kına yakacağını bilmem. Bildiğim bir şey var ise kim oturduğu koltuğun hakkını vermiyor, bu kente sahip çıkmıyor, adil davranmıyor, menfaati için iş yapıyor ve birileri de buna göz yumuyorsa bu kentin önünü kestikleri için kıçlarına kına yaksın.

 

NOT: Gazetemizden Orhan Mümin ile Murat Uygun kına yakmak isteyenlere tavsiyesi Acem kınası oldu. Aktar Osman'da bulunan acem kınası çok kaliteliyliş. Bilginize...


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım