Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Yanlışlar sinsilesi...
Pazartesi, 29 Eylül 2008
 
 
Türk Futbolunda FUTBOL ŞEHRİ olarak nam yapan SAKARYA'mızda,
 
SAKARYASPOR'umuzu yönetenlerin , vizyon  ve organizasyon yeteneklerinin eksiklikleri nedenleriyle, takımımız maalesef çok kötü günler yaşamaktadır.
 
Sırasıyla yapılan yanlışlıkları hatırlıyalım.
 
-SAKARYASPOR'umuzu MEPAŞ A.Ş.'ye satanlar, hatalarını anlayınca zamanın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'a takımı geri aldırdılar. SAKARYASPOR SİYASETE BULAŞTIRILDI.
 
-Futbol ile ilgilenmemiş bir iradenin eline geçen takımımız, siyasetin pençesinde milyarlarca kaynağın harcanarak boşa tüketilmesiyle, Türkiye futbol aleminde ASANSÖR TAKIM ünvanını kazandı.
 
-2006 - 2007 futbol sezonunda Şampiyonluk kaybedilip, üstelik Başkanın yeğeninin de hapise girmesiyle aniden SAKARYASPOR'umuz ,
 
daha önce takımımızı MEPAŞ.A.Ş'ye satanlar tarafından şehir ile bütünleşme projesi adı altında yeniden üye kayıtları yapılarak  ve aceleye getirilerek hazırlıksız bir şekilde üstelik ligin başlamasına az bir süre kalmışken eldeki değerli futbolcuların satılarak içi boş bir şekilde şimdiki mevcut yönetimin kucağına bırakıldı.
 
-Biz daha iyi yönetiriz, biz bu işi biliyoruz, onbeş dakikada takım kurarız diye iddalı olan kişiler,  iş başına rakipsiz ve kendi kaydettikleri üyeler tarafından Genel Kurulda kendilerini seçtirerek iş başına geldiler.Mevcut yönetime SAKARYASPOR'umuza hizmet etmek heyecanıyla katılan ,işlerinde başarılı bir çok arkadaşımız yapılan yanlışlıkların olumsuz neticeleriyle büyük üzüntü yaşamaktadırlar, yapılan yönetim toplantılarında yanlışlıkların düzeltilmesi için yumruklarını masaya vurmaları gerekmektedir.Eğer sessiz kalırlarsa hem kendileri üzülür, hemde prestij kaybına uğrarlar. 
 
-Yirmi kişilik futbolcu kadrosuna halen menecerlik yapan yöneticinin futbol şubesinin başına getirilmesi ile on iki futbolcu daha alındı.Alınan futbolcuların çoğunun menecerliğini yaptığı futbolcular olması ve hiçbir taliplilerinin bulunmaması, elde kalmış futbolcular olması nedenleriyle, zaten yetersiz olan kadro, yeteneksiz futbolcular ile şişirilerek  bozuk olan ekonominin üstüne bir kambur olarak ilave edildi.
 
-Bir takımı oluşturan futbolcular eğer kaliteleri düşükse, hafta içi antremanlarda kalitenin yükselmesine katkıda bulunamaz ve  bu nedenle içlerinden seçilip sahaya sürülen,  her haftaki farklı kadronun maç sonuçları hep hüsranla bitmeye başlar ve öyle oldu..
 
-Madem futbolu bu kadar iyi biliyorsunuz, kalitesiz şişkin kadronun getireceği handikapları neden gözardı ettiniz.Alınan futbolcuların çoğunun Maliyetsiz olduğunu savunmanız  sizi kurtarmaz.
 
-Üstelik kalitesiz kadronun başına stajyer bir hoca getirerek yangını benzin ile söndürmeye çalıştınız, alevler büyümeye ve takımımızı maalesef yakmaya başladı.
 
-Kaynakları yani doğrudan gelirleri bulunmayan SAKARYASPOR'umuzun,
 
Yeni Yönetimi  aslında bu yıl ; Altyapısına önem vermeliydi, kendi Altyapısından gelen futbolcularından ve eldeki tecrübeli futbolculardan oluşan karma bir kadro yapmalıydı, bu yıl orta sıraları hedeflemeliydi. Fakat işe baştan yanlış stratejilerle başlayarak, gelecekte yapılacak iyi işler için dahi moral kazanamadılar.Alınan sonuçlar ile tiribünlerde ve şehirde kendilerine tanınan kredileri tükenmeye başladı.
 
-Şimdi ne yapmalı?
 
-Takımın kadrosu acilen yirmidört kişiye düşürülmeli,
 
-Genç ve tecrübeli futbolculardan oluşturulacak kadroda devamlılık sağlanmalı,
 
-Derhal futbol şubesinin başında bulunan ve halen  faal menecerlik yapan futbol şubesi sorumlusunun görevinden istifa etmesi istenmeli, mevcut yönetimde bu işi en iyi yapacak Ali Kayabaşoğlu futbol şubesinin başına getirilmelidir.
 
-Hemen devre arası yapılacak transferler ile ilgili çalışmalar yapılmalı, uzun süre başarısız olmuş, futboldan uzak kalmış Okan Koç gibi futbolcular ile değil, takıma katkı sağlayacak, liderlik yapabilecek takımın omurgasını güçlendirecek transferler için çalışmalar yapılmalıdır.
 
-Defansında devamlı açık veren, oyunu geriden yönlendirecek lider futbolcusu bulunmayan, golcüleri yeteneksiz, dan dun futbol oynayan bir takımın maç kazanması tabi ki mümkün değildir.
 
-Maç'a sanki uzatma dakikaları oynanıyormuşcasına telaşlı başlayan SAKARYASPOR'umuz kendi sahasında rakibine baskı kuramamakta ve sahada aciz durumlara düşmektedir.
 
-KARTALSPOR maçında sahada yer alan kadromozdaki TANER, ÖZGÜRCAN,ORHAN ALEMDAR, MEHMET AKYÜZ, LEVENT, gibi futbolcularının oyuna hiçbir katkılarının bulunmamaları nedeniyle beş kişi eksik oynayan SAKARYASPOR'umuzun maçı kazanamıyacağı belliydi.
 
-Hatta maç öncesi MARATON tiribününde maçı 3-1 kaybedeceğimizi söylediğimde kendi çocuklarım bana kızdı ve baba neden böyle bir sonuç tahmininde bulunuyorsun diye sitem etttiler.
 
-Görünen köy klavuz istemez.Sahaya çıkan kadro ve oyuna katkıda bulunmayan futbolcu sayısının çokluğu, rakibin disiplinli oynaması maçı kaybedeceğimizin belirtileriydi.
 
-Bu takımın kalesinde MARTİNEZ olmasa her maçımızı en az beş farkla kaybederiz.Bu kadro içinde yer alan MARTİNEZ'e yazık.Bu kadar iyi kalecinin bu kötü kadroda değeri azalmaktadır.Ligin en çok gol yiyen kalecisi olmaya aday bir şekilde demoralize olmasına üzülüyorum.Tabi ki SAKARYASPOR'umuzun günden güne erimesine ve tiribünlerin buna kayıtsız kalmasına da üzülüyorum.
 
-Netice olarak, BELPAŞ hisselerinin zamansız devrini yapan ve SAKARYASPOR'umuzu aldığından beri doğru zamanda,doğru yere, doğru insanlara görev vermeyerek takımımızın yanlış yönetilmesini sağlayan  Aziz Duran, yeni oluşumda görev alan ve divan Başkanlığını da yapan, yönetim kadrolarını oluşturan Sabri Küçük takımımızın bu duruma gelmesindeki en büyük payları alanlardır.
 
-Yanlışlar üzerine bina edilen oluşumdan en büyük zararı SAKARYASPOR'umuz görmüş, tiribünlerde takımını cefakarca destekleyen TATANGALARIMIZ' ın yanına üzüntüleri kar kalmıştır.
 
- Maçın devre arasında KARTALSPOR taraftarlarına çiçek vererek büyük centilmenlik örneği ve davranışını gösteren TATANGALAR'ımız, SAKARYASPOR- Kartalspor maçının en güzel hatırlanan tablosunun mimarlarıydı.
 
Yeşil Siyah Sevgilerimle,  

Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım