Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Yine Martinez...
Pazar, 05 Ekim 2008

SAKARYASPOR'umuz; Giresunspor deplasmanında 3-0 galip gelerek, bu sezon ki ilk galibiyetini üstelik deplasmanda şansımızın tutmadığı bir takıma karşı aldı.

 
Sahaya tecrübeli futbolcuların ağırlıkta olduğu kadro yapısıyla başlıyan takımımız, Giresunspor ataklarıyla kalesinde devleşen MARTİNEZ sayesinde başa çıkarak rakibin direncini kırdı ve maça asılmaya başladı. Atılan gol ile takımımız morallendi, rakip ise oyun disiplininden uzaklaştı. Tecrübeli futbolcularımız ve MARTİNEZ sayesinde rakibin bu zaafını iyi değerlendiren SAKARYASPOR'umuz maçı 3-0 gibi net bir skorla kazanmasını bildi.
 
Kadromuzda oynayan futbolcularımız; sırasıyla MARTİNEZ, Levent, Gökhan, Hamza, Serkan, Hasan, Erhan, Orhan,Taner, Burak, Ünsal, Mehmet, Erol Kapusuz'u tek tek inceler isek, tecrübeli ve bu ligin oyuncuları olduklarını göreceğiz. Fakat maalesef kadromuzdaki bu futbolcularımızın beş maçtır sahaya sürülmemesini eleştirirken, takımımızın futbol şube sorumlusu faal menecer Erdinç Şehit'in hocaları etkileyerek kendi futbolcularını oynatmasını sağlamış ve takımımızın göz göre göre  puanları kaybettiğini yazmıştık.
 
Biz Erdinç Şehit'in kendisine karşı değiliz. Sadece faal menecer iken üstelik birde kendi futbolcularını transfer ederek, futbol şube sorumlusu olmasını etik olarak ve takımdaki rekabet ortamının yaratılmasına engel olacağı için sakıncalı görmekteyiz.
 
Kendisi SAKARYASPOR'umuza hizmet etmek istiyor ise, tabi ki ekmek parasını kazandığı menecerliğe devam etsin ama Futbol Şube sorumluluğuna değil başka bir göreve talip olsun. Futbol Şube sorumluluğu görevini fevkalade yapacak olan arkadaşlarımız bu yönetimde hemde iki tane var. Ali Kayabaşoğlu ve Hakan Tenekeci. Bu iki arkadaşımız futbolu, futbolcuyu, futbol alemini iyi bilen ve bir çok dostlarının bulunduğunu bildiğim arkadaşlardır. Futbolcular ile iyi iletişim kuracak, temiz yüzlü, sevecen, kariyerli, insan ilişkilerinde mütavazı ve herkes ile barışık bu iki arkadaşımız birlikte futbol Şubemizin başına geçsinler iddia ediyorum, SAKARYASPOR'umuz sahaya her zaman doğru ve mücadele eden, rekabetçi ortamdan oluşturulmuş kadro ile sahaya çıkar ve iyi sonuçlar alır. Teknik heyetin kafası rahatlar, üzerindeki baskı azalır.
 
Gelelim takımızın eksik yönlerine ve  zaaflarına; 
 
Sakaryaspor'umuzun en zayıf yeri orta sahası, orta sahada  ve forvette basmayan futbolcularımız nedeniyle defansımıza, dirençle karşılaşmadan gelen rakip, bol bol gol pozisyonları yakalıyor. Dönen topları gerek defansımızda gerekse hücumda alamadığımızdan kaçırılan her gol sonrası kalemizde gol tehlikesi yaşıyoruz. Defansımızdan topu oyuna sokacak, adam eksiltecek ön libero mevkiinde, Hasan ve Erhan başarılı olur gibi gözüküyor. Sağ kanatta Levent ileri gidince geri dönemiyor, önünde oynayan arkadaşı onun kademesine girmediği için defansımız ve kalemiz gol tehlikelerine maruz kalıyor. Bu tür zaaflarımızı çok acilen gidermeliyiz.
 
Öncelikle takım halinde savunma yapmaya başlamalıyız. Her maç MARTİNEZ sayesinde nereye kadar kurtulacak. Geçen yıl da kalecilerimizin başarısıyla bir yere kadar geldik, sonunu getiremedik. Alınan sonuçlar ile hemen umutlanmamalıyız, öncelikle eksik yönlerimizi geliştirerek kadro zafiyetinden kurtulup, sürekliliği sağlayarak iskeleti olan bir takım olmalıyız.
 
Sakatlıklar ve cezalılardan dolayı oluşacak eksiklikler için alternatifleri hazır tutarak, eldeki gençlerimizi birer birer ilk onsekize alarak, belli sürelerde oynatarak kazanmalıyız.
 
Teknik heyet ve kulübe rahat bırakılmalı, sahaya çıkacak onbir antremanlarda hakeden futbolculardan oluşmalı, senin benim adamın adaletsizliği ortadan kaldırılarak, oluşacak rekabet ortamında kıran kırana idmanlar sonucunda hakedenin takımda oynayacağına futbolcularımız inanmalıdır.
 
Sezon başı yapılan transferler ve sonradan oluşan transferler ile oluşan otuz kişilik kadromuzda tecrübeli, genç ve yetenekli futbolcular var. Adaletli forma dağıtılarak, rekabet ortamı yaratılarak, özellikle maç başı anlaşma yapmış olan futbolcuların daha fazla oynama ve formayı kaptırmama düşüncelerinden faydalanmak gerekir. Fakat kadronun acilen yirmidört kişiye düşürülmesi  şarttır.
 
Deplasmanda alınan üç puan SAKARYA'mızda bayram havası yaşatmıştır. Haftaya Karşıyaka maçına taraftarlarımız ilgi göstermeli, takımına inandığını ortaya koymalıdır. Ekonomik sorunları çok olan takımına bir kombine alarak katkıda bulunmalıdır.
 
Yeşil Siyah Sevgilerimle.

Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım