Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Kimler gider, kimler kalır?
Pazartesi, 20 Ekim 2008

Yerel seçimler yaklaşırken bizlerden de sık sık seçimlerle ilgili tahmin yapmamız isteniyor…
Şimdiden seçimlere yönelik tahmin yapmak zor…
Ancak okurun beklentisine de cevap vermek lazım…
Biz Büyükşehir'den başlayıp başkanların şanslarına şöyle bir bakalım…
AZİZ DURAN: 3 dönemdir belediye başkanı. Kendisi her ne kadar bir kez daha aday olmak istese ve bunun için çabalasa da yeni yüzler aranmasını isteyen Başbakan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ı aday göstermeyebilir. AKP içinde Başbakan Erdoğan'ın Duran'ı aday göstermeyeceği yönünde yaygın bir kanaat var.
SÜLEYMAN DİŞLİ: Adapazarı Belediye Başkanlığı'ndan Büyükşehir'e atlamaya niyetliydi. Ancak Şaban Dişli'yle ilgili ortaya atılan iddialar sonrası bu niyetinden vazgeçer gibi oldu. Adapazarı Belediye Başkan adayı olduğunda tekrar aday gösterilme ihtimali çok yüksek. AKP'den karşısına çok ciddi bir rakip çıkacağını sanmıyorum. Parti dışından ise şu an karşısında tek ciddi aday CHP'den Kamil Özkan.
ZEKİ TOÇOĞLU: 2 dönemdir Serdivan Belediye Başkanı. Parti içinde geçen dönemler gibi rakipleri yok. Adaylığında sıkıntı olacağını sanmıyorum. Büyükşehir için niyeti vardı. O da kendini geri çekti. Yeniden niyetlenebilir. Diğer partilerden Hasan Balaban, İlhan Peksan, Cengiz Karabaş gibi rakipleri var. Aday gösterildiğinde seçilme ihtimali çok yüksek.
CAVİT ÖZTÜRK: 1 dönemdir Erenler Belediye Başkanı. Beklenenin çok üstünde bir performans sergiledi. Tek handikabı Erenler'in yeni ilçe düzenlemesiyle büyük bir rant bölgesine dönüşmesi. Bu nedenle yerine geçmek isteyenler çok fazla bastıracaktır.
YAŞAR YAZICI: AKP içinde karşısına rakip olarak çıkmak isteyenler var. Ancak AKP'nin Akyazı adayı olmasında bir engel olmaz. Muhalefet partilerinin de karşısına çok ciddi bir rakip çıkartabileceğini sanmıyorum.
ALİ İNCİ: 2 dönemdir Hendek Belediye Başkanı. Gönlünden Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmak geçtiğini artık bilmeyen yok. Ancak İnci, bu kez Ankara'dan garantiye yakın bir ışık almazsa aday adayı olmaz. Hendek Belediyesi'nde kalır. Parti de kendisini aday gösterir. Karşısında en güçlü aday MHP'nin adayı Ahmet Mercan olur. İnci yeniden başkan olur.
ZEYNEL DAL: Doğruyol Partisi'nden Kocaali Belediye Başkanı seçildi. Geçen yıl AKP'ye geçti. Ancak AKP ilçe teşkilatı yerine başka bir isim getirmek istiyor. Muhtemelen Dal aday gösterilmeyecek.
AHMET GENÇ: 2 dönemdir Karasu Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Genç'in karşısında bu kez ciddi bir muhalefet var. Hem parti içinde, hem de dışarıda. Şu an için parti içinde öne çıkmış kimse yok ama dışarıdaki muhalefet Mehmet İspiroğlu adı etrafında kenetleniyor.
HÜSEYİN KAŞKAŞ: 2004'te Ferizli Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Hüseyin Kaşkaş koltuğuna oturduğundan beri rahat değil. Karşısında İlçe Başkanı Ahmet Soğuk hep ciddi bir rakip. Eski İlçe Başkanı Fazlı Demirci de Başkanlık düşünüyor. Bir sürpriz olabilir.
ERTUĞRUL ÖZCAN: Türk İş Mali Sekreteri Ergün Atalay'ın desteğiyle oturduğu Söğütlü Belediye Başkanlığı koltuğunda iyi bir performans sergiledi. Ne parti içinde de ne dışında ciddi bir rakibi var. Muhtemelen yeniden Söğütlü Belediye Başkanı olur.
TUNCAY AYDIN: Demokrat Parti'den ayrılıp MHP'ye geçeceği söyleniyor. Tekrar seçilme şansı var.
YUSUF ÇELEBİ: Arifiye Belediye Başkanlığı'na AKP içinden hazırlanan önemli isimler var. Çelebi aday gösterilirse seçimi alır, ancak aday gösterilme ihtimali yüzde yüz değil.
İBRAHİM USLU: İki dönemdir Sapanca Belediye Başkanı. Başbakan Erdoğan'ın adını kısaltarak " İbo" şeklinde hitap ettiği söyleniyor. Bu yakınlık adaylığının garantide olduğunu gösteriyor. Her ne kadar ilçe Başkanı karşısına rakip çıkarmaya çalışsa da Uslu'nun adaylığı garanti gibi. Ancak dışarıda iki ciddi rakibi var. Partisi henüz belli olmayan Niyazi Bağdat ve MHP'li Oya Arapoğlu Uslu'yu zorlayabilir.


Sakaryaspor bu sevdadan vazgeçmeli!

Sakaryaspor yönetimi tehlikeli bir işe soyundu…
Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki Sakaryaspor yönetiminin bulduğu İstanbul'un molozlarından para kazanma formülünü yeni yönetim de benimsemiş…
Vali Hüseyin Atak ve milletvekillerinin karşı çıkması nedeniyle hayata geçirilemeyen "moloz" formülü, ekonomik darboğazdaki Sakaryaspor Yönetimi tarafından çıkış yolu olarak görülmüş…
Daha önceleri kazılmış kum ocağı göletlerinin İstanbul'un molozlarıyla doldurulmasını öngören ve bu işten 20 milyon YTL'lik bir kazanç bekleyen yönetim şehrin geleceğiyle oynadığının farkında değil…
Bir kamyonun içine konacak molozların altındaki 50 kiloluk bir zehirle atıkla tüm Sakarya'nın zehirlenebileceğini görmeyen yönetim büyük bir icat bulmuş gibi projelerini hayata sokmaya çalışıyor…
Vali Atak'ın Sakaryaspor'a gösterdiği yakınlığı kullanmaya çalışan Yönetim yaşanabilecek bir çevre felaketini görmezden gelip, kazanılacak paranın hesabını yapıyor…
Sakaryaspor yönetiminin tehlikeli yollardan para kazanma yöntemini bir kenara bırakması ve çok para kazanma sevdasından vazgeçmesi şart…


Sezai Matur hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım