Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Ah şu kum ocakları
Pazartesi, 20 Ekim 2008

Sakaryaspor’da yaşanan maddi sıkıntıların tek çözümü olarak gösterilen kum ocakları yine gündemde. Yenihaber’de yayınlanan habere göre bu kez durum farklı. Kum ocağı işletmesi değil, moloz transferi…
Yeterli kalitede oyuncu transfer edemeyen yönetim şimdi moloz transferine karar verdi de diyebiliriz aslında.
Olayın çevresel boyutuna değinilmiş haberde. Konu hakkında ulemalık yapacak bilgi birikimine sahip değilim. Ancak takımın kurumsallaşması için bunun şart olup olmadığını merak ediyorum. Sakarya sevdalısı bir divan başkanı olan kulübün şehre zarar verecek projeyi gündeme bile getireceğine inanmak istemiyorum. Sabri Küçük ve yönetimi yaşadıkları şehrin çevresel sorun yaşamasına razı olmayacaklardır.
Sakaryaspor ve kum ocakları o kadar birlikte anılır oldular ki rahatsızlık vermeye başlandı. Umarım yönetim takımın adını böyle bir olaya karıştırmak istemez. Şeffaf yönetimin neden böyle işlere ihtiyaç duyduğuna anlam vermekte mümkün değil. Zira göreve talip olurlarken ve önceki dönemlerde yaptıkları konuşmalara bakıldığında şeffaf olunması durumunda şehir takımına sahip çıkacaktı. Belli bir dönem ceplerinden para verecekler ve ardından kurumsal yapıyı oturtarak takımın kendi yağıyla kavrulmasına olanak sağlayacaklardı. Sanırım ceplerinde akrep var yönetici beylerin. Elleri ceplerine girmiyor.
Kum ocakları ne zaman gündeme gelse kafamda farklı düşünceler beliriyor. Yeni bir rant kapısı olarak bakıyorum kum ocaklarına. Allah’ın kumunun sermayesi yok. Sadece çıkartmak, yıkamak ve satmak yeterli. (Küçük bir sermaye karşılığında iyi getirisi olsa gerek. Yoksa her dönem kum ocağı için ağlanmalar olmazdı) Moloz transferi haberi doğruysa ki öyle olduğuna inanıyorum. Yoksa Sezai Matur bu konuyu köşesine taşıma gereği duymazdı. Mevcut kum rezervlerinden çıkarılacak kumların yerlerinin doldurularak farklı bir işlemin yapılmayacağının garantisi de yoktur. Bahse konu olayda Sakaryaspor adı kullanılacağı için denetimde öyle sık yapılamaz. Olayın çevresel boyutunun yanı sıra birde şaibe kısmının olduğunu hatırlatmak için konuyu buralara taşıdım. Kimsenin Sakaryaspor adına yapılacak işlerden para çalacağını veya kanunsuz işler yapacağını ima etmek falan değildi niyetim. Sadece SAKARYASPOR isminin böyle olaylarla anılmasının bile doğuracağı zararların görülmesini istedim.
Bu satırların ardından söylenecekleri tahmin edebiliyorum. Zaten bize muhalif birisi ve yazdıklarıyla başarımızı istemiyor. Hiçte öyle değil. Bu şehirde yaşayan herkes gibi bende şehrimin takımının kimsenin kucağında olmadan başarılı olmasını istiyorum. Hem de hiçbir çıkarım olmaksızın. Başarıyı istemiyor olsam sesimi çıkarmaz yapılan yanlışları görmezden gelirdim.
Sakaryaspor’u yönetenlerin kısa sürede böyle bir projelerinin olmadığını açıklamalarını beklemekte hakkım sanırım. İstanbul veya başka bir şehrin pisliğini güzel şehrime taşımak, Sakaryaspor’u ihya bile edecek olsa bunun gereksiz olduğunu düşünüyorum. Birilerinin pisliğini benim şehrime taşımayı düşünenlerin daha farklı projelerle gündeme gelmeleri gerekiyor.
Sporu özelliklede futbolu iyi bilen ağabeylerin Sakaryaspor’u maddi anlamda rahata kavuşturacak başka projeleri vardır. Şehir insanı ile barışık yapılacak projelere yeterince destek gelecektir. Yıllardır bu şehirde siyaset yapan ve şehri kalkındırmak için çırpınan isimler bunu göz ardı etmeyecektir.
Ya kum ocağı işletmek ya da boşalan çukurları doldurmak için SAKARYASPOR adının artık kullanılmaması gerekiyor. Ekonomik anlamda takımı rahatlatmak için iki yol bulan yönetim ilkinde gençleri satmak için takımı ligin dibine itti şimdi de ikinci yolla şehre sıkıntı vermeye hazırlanıyor.


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım