Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Hesap kitap bilmezler
Cumartesi, 12 Nisan 2008

Milleti pis kokuyla inletiler

Yıl: 1996

Adı şimdi Sakarya Büyükşehir Belediyesi olan zamanın Adapazarı Belediyesi,  Adapazarı' nı Karaman ve Camili bölgesine taşımak için 1996 yılında çalışma başlattı. Projeler çizildi ve  yeni şehir bu bölgede taşınması kamuoyu ile paylaşıldı.

Yıl 1998

Zamanın Adapazarı Belediyesi Çark deresi yoluyla taşınan kanalizasyon ve pis suları arıtmak için Karaman Atık Su arıtma tesislerini mahalle girişine yapılacağını da ilan etti.

Yıl: 1999

Asrın felaketi geldi çattı. Binlerce ölü ve yaralı ve bir a kadar sakatla yerle bir olan bir şehir. Zamanın Adapazarı Belediyesi insanlar çadırlarda yaşarken, "Biz 1996 yılında bu günleri gördük ve Karaman ve Camili'ye yeni kentin kurulması için plan projeleri yaptırdık. Gelin bu kenti o bölgeye taşıyalım" açıklaması yaptı. Bu açıklama kabul gördü.

Yıl: 2000

Zamanın Sakarya Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Sakarya Valiliği ile resmi daireleri içine alacak olan Resmi Daireler Kampusu’nun Karaman ve Camili arasına inşa edileceğini açıkladı. Çok geçmeden ilk kazma vuruldu ve halen de inşaat sürüyor.

Yıl: 2008

Zamanın Adapazarı Belediyesi tarafından 1996 yılında yeni yerleşim alanı, 1998 yılında Karaman Atık Su Arıtma tesislerinin yapılacağı da ilan Karaman Mahallesi'ne 1999 depremi sonrasında kalıcı konutlar yapıldı.

Bir Belediye düşünün....

1996 yılında bir bölgeyi yerleşim alanı ilan ettiniz. Sonra 1998 yılında buraya bir de kanalizasyon ve pis su arıtma tesisi kurdunuz.  Deprem oldu. Resmi Daireler Kampusu’nu da arıtma tesisine 700 metre mesafeye getirip kurdunuz. Sonra kalıcı konutları da buraya yaptınız. 50 bin nüfus bu bölgede yaşamaya başladı.

Şimdi gelelim mevzuya....

Aradan yıllar geçti. Arıtma tesisi ile kalıcı konutları iç içe yaptınız desek, havanda su dövmüş oluruz. Çünkü artık çok geç. Ama bu yanlış artık tarih kitaplarında yerini aldı. Pis kokuyu önleyin desek, yine boşa kürek çekmiş oluruz.

Ama hiç değilse arıtma tesisi ve çevresinde barınan sineklerle ilgili çalışma başlatın.

Malum sineklerin lavra dönemine girdik. Bu dönemde iyi bir çalışma yapında, kalıcı konutlarda oturan insanlar bu yıl rahat etsinler.

Geçen yıl arıtma tesisini her gün Amerika'nın İncirlik üssü gibi kullanan sivrisinekler, arıtma tesisinden havalanıp kalıcı konutlara defalarca sorti yaptı. Bari bu yıl buna engel olun.

Hiç değilse yıllardır yaptığınız hesaplama hatalarının bedelini bok koklayarak ödeyen vatandaş, bir de sivrisineklerle boğuşmasın.


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım