Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Ayarımız yok
Pazartesi, 03 Kasım 2008

Sakaryasporumuz Orduspor deplasmanından bir puan aldı, skor 1-1.

 
Uzun süre maçı 1-0 önde götüren takımımız, 90+2'de yediği gol ile bir puanla yetinmek zorunda kaldı. Oysaki maçı takip ederken çok sevinmiştik. Çünkü ligdeki yerimizi takımımıza yakıştıramıyorduk. tatangalar.com sitemizde bu takım ilk altı'ya oynar başlığına gelen yorumlar kısaca '' Bu Yıl Küme Düşmeyelim yeter  ''özetindeydi.
 
Hafta içinde Sakaryasporumuz'un ekonomik problemlerine çare olacak yetkili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı, onursal Başkan Aziz Duran'ı ilan eden ve kendisinin desteği olmadan parasal sıkıntıların bitmeyeceğini belirten Sakaryaspor yönetim'i inşallah istedikleri destekleri bulurlar.
 
Sakaryasporumuz renkleri Yeşil-Siyah ve ismi bu şehrin adını taşıyan en büyük moral ve temsil kaynağımızdır. Sakaryasporumuzun başarıları tüm Sakarya'nın başarısı olacaktır. Kulübümüze hizmet etmek için Başkan ve Yönetici olarak görev alan kişiler; 
   İşlerinden, ailelerinden, sosyal hayatlarından kıstıkları vakitlerini Sakaryasporumuz için ayırmaktadırlar. Bu nedenle onlara yardımcı olmak, başarılı olmaları için maddi ve fikri katkılarda bulunmak tüm Sakaryalılar'ın hedefi olmalıdır. Ancak yapılan eleştirilere de kulak vermek yönetimin başarıları için şarttır.
 
Sakaryalılar'ın, Sakaryaspor ismi altında hemşehrilik bilinci ile birlik olmaları, sinerji yaratarak kulübümüze katkıda bulunmaları kişisel sorumluluklarını yerine getirmeleri çok kolay. Ama bunun için kulübümüzü yönetenlerin katkıda bulunmak isteyenlere bu şansı vermeleri gerekmektedir. Kulübümüze üye olmak isteyenler düşük aidatlar ile kabul edilmeli, kombine bilet almaları için taraftarlarımıza bazı avantajlar tanınmalıdır.
 
Üyelik aidatı yıllık 250.-YTL olmalıdır. Kulübümüze üye olan kişi yılda bir kombine bilet alıp en kötü ortalama 100.-YTL  ödemede bulunsa, üyelik aidatı ve kombine bedeli olarak kişi başına 350.-YTL gelir elde edilir. Üye sayısı kolayca 10.000 kişiye ulaşır ve yıllık garanti gelir olarak 3.500.000.-YTL elde edilir.
 
Altyapı tesisleri yapılarak, yılda 1.000 futbolcu adayına eğitim verilerek kişi başı 1.000.-ytl yıllık aidat alınarak 1.000.000-YTL gelir de bu tesislerimizden elde edilir. Aynı zamanda insan kaynağına ulaşılınır.
 
-Kulübümüze devamlı gelir kaynağı sağlayacak kum ocakları, tesis işletmeciliği gibi varlıklar ileride oluşacak hacizlik durumlarda elden çıkma tehlikesine maruz kalacaktır. Ancak Otogar'a giren- çıkan araçlardan alınacak cüz-i bir meblağ yılda büyük miktar gelirin elde edilmesini sağlayacaktır. Oto park işletmeciliğinin bile ancak kendini amorti ettiğini, kulüp olarak yapılacak işletmeciliğin başarılı olamıyacağının göstergesidir.
 
Store mağazası açılarak ürün satışlarının kontrol altına devlet gücüyle alınmasının sağlanmasıyla etkin denetim yapılarak buradan da gelir elde edilebilir. Bu işletme hakkı satılarak yapılmalıdır. Ürün satışından oluşacak hasılat üzerinden pay alınmalıdır.
 
Taşıma su ile değirmen dönmez. Çünkü parasal kaynağı sağlayacak Belediye Başkanlarını denetleyen kurumlar ve yasalar nedeniyle, illegal yollara sapmak, bu kurumdaki yöneticileri ürkütmektedir. A.Ş. yapısındaki kulübümüze yapılacak gelir kazandırıcı işlemler yapanları risk altına almaktadır.
 
Acilen Sakaryasporumuz'un şu andaki tüm borç ve alacakları, gelirleri-giderleri, bilançosu düzenlenecek basın toplantısı ile açıklanmalı, vaziyet hakkında tüm şehir bilgilendirilmelidir.
 
Elektrik ve su borçları yeniden yapılandırılmalı, mevcut yönetime bu konuda yardımcı olunmalıdır.
 
Sakaryamız'da maalesef Sakaryasporumuz'u yönetenleri kaderi ile başbaşa bırakmak gelenek olmuş. Bu yanlıştan bir an evvel dönülmeli, Sakaryasporluyum diyen herkesin kulübümüzü yönetenlere yardımcı olması gerekmektedir. Bunun için kulübümüzü yönetenlerin geçmişlerinin temiz, iş yaratma becerileri yüksek,herkes tarafından güvenilecek ve kabul görecek kişilerden oluşması gerekmektedir. Eğer bu kıstaslar gerçekleşirse güven bunalımı aşılır ve Sakaryaspor ismi altında bütünleşme gerçekleşir. Mevcut yönetimde genelde düzgün insanlar var, ama bazı sakıncalılar da yok değil.
 
Seyretmediğim maç hakkında yazı yazmama prensibim nedeniyle, ORDUSPOR maçımız ile ilgili ayrıntılı maç yazısı  yazamadığım için okuyucularımdan özür dileyerek yazıma son verirken;
 
Bozuk saat gibi bir türlü AYAR'ımızı rayına otutturamadık. Gerek takımımızın sahada aldığı sonuçlar, gerekse yeniden yapılanmayı beceremememiz ve doğru zamanda doğru yere, hakedenlerin göreve gelememeleri nedeniyle ayarımızın düzelme şansı yok. Yapılan hatalardan bir an evvel dönerek şehrimizi bütünleştirecek Divan ve Yönetim Kurullarında kıstaslara uygun yapılanmaya derhal gidilmelidir. İnşallah  tehlikeli bölgeden, adrenalimizi artıracak iddialı duruma geleceğimiz, ilk altı sırayı yakalayacağımız sonuçlara bir an evvel ulaşırız.
 
Yeşil Siyah Sevgilerimle,  

Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım