Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Çakıldık!
Pazar, 09 Kasım 2008

Sakaryasporumuz kendi sahasında Boluspor'a 1-0 yenildi. Puan cetvelinde Ligin son sırasındaki yerini aldı. Tabii ki bu durum tüm Sakaryaspor sevenleri üzmektedir.

Takımımızın bu duruma gelmesinin Bilançosunu aşağıda açıklıyarak doğru teşhislerin konulmasına yardımcı olamaya çalışacağım.

Neden bu duruma düştük?

- Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, ligin başlamısına az bir süre kala aniden BELPAŞ hisselerini Sakaryaspor Kulübü Derneği'ne devir kararı aldı. Kendisine yapılan baskılardan bunalan Başkan zamansız bir devir ile olumsuzlukların başlangıcına neden olmuştur.
 
-Yeni oluşum adıyla ortaya çıkan Sabri Küçük, Valiliğimizin de desteğini alarak yeni üye kaydı  ve yeni tüzük yapılarak geçişin sağlanmasına yardımcı oldu. Yeni üye kaydının temininde Adapazarı Belediye Başkanımız Süleyman Dişli de yer alarak yardımcı oldu. Amaç Sakaryasporumuzu şehir ile bütünleştirmekti. Fakat amaca uygun strateji uygulanmadı. Niyet ile eylem maalesef farklıydı. Gerek üyelik aidatının yüksekliği, gerekse kendilerine yakın olan kişilerin üye yapılması ile hem üye sayısı amaçlanan hedefe ulaşamadı, hem de şehir ile bütünleşme sağlanamadı. Üstelik Kulüp Başkanlığı ve yönetimin oluşmasında da hatalar yapıldı. En büyük hata ise faal menejer Erdinç Şehit'in Futbol Şube Sorumlusu olarak yönetime alınmasıydı. 15 dakikada takım kurarım, Ali Koç'u helikopterle stada getirtirim diyen Erdinç Şehit maalesef helikopteri kendini kurtarmak için getirecek gibi gözüküyor. Bu takıma helikopteri ile gelecek misafir değil, para lazım. Madem bu kadar yakınlığı var, Şehrimizde fabrikaları bulunan Sayın Koç'un maddi katkı sağlamasına vesile olabilseydi  de belki söyledikleri inandırıcı olurdu.
 
-Asıl takım içerisindeki futbolcuların motivasyonları bozuldu. Çünkü eski yönetim kendilerine ekonomik transferler yaparak 24 futbolcu vermişti. Bu arkadaşımız gelir gelmez kendi futbolcularından elde kalanlara hemen imza attırdı. Sahaya bakıyoruz, yenilerden katkı sağlayan yok. Eski yönetimin transferleri sahada mücadele ediyorlar. Fakat onlarda yetersiz kalıyorlar,Çünkü sahaya birbirini tamamlayan futbolculardan oluşan doğru kadro sürülmüyor. Yeni yönetimin icra kurulu;  takımımızın başına kendilerinin her dediğini yapacak stajyer hoca getirdiler, yangına benzin döktüler. Bir futbol takımında 36 futbolcu idmana çıkıyorsa ve içlerinden 10 tanesinin faal meneceri futbol şube sorumlusu görevindeyse, hoca idmandaki performansa dayalı adil takımı sahaya çıkarmıyorsa futbolcular psikolojik olarak dağılır. Üstüne üstlük aylarca para alamıyorlarsa ve sosyal çevrelerinin yardımlarıyla geçiniyorlarsa hiç motive olamazlar. Takıma giremiyen futbolcu umudunu kaybederek kendini salar.
 
- Maç bilet fiyatlarıyla, sezon başındaki kombine fiyatlarının pahalı olması nedeniyle tiribünlerden beklenen destek sadece Tatangalarımız'dan gelince takım kendini iyice yalnız hissetti. Televizyonun verdiği maçlarımızın bile bilet fiyatının  yüksek tutulmasının ardında ben art niyet ararım. Maçlara gelenlerin sayısının yüksek olmasından korkanlar, eleştiriden korkanlardır. Böylece tiribün desteği de yeterli olmayınca rakipler için lokum gibi deplasman olduk.
 
-Eski yönetimden  devralınan bilançoda gelirler haciz altında olunca, parasal sıkıntı yaşanmaya başlandı. Sahada alınan başarısız sonuçlar ile tribün gelirleri düşüp, diğer doğrudan gelirleri de olmayınca gelir- gider dengesi iyice bozuldu. Başarısız sportif sonuçlar ile parasızlık zaten yeterli olmayan takımımızın her hafta kötüye gitmesine neden oldu ve bugünlere gelindi.
 
-Devre arasında eldeki 16 futbolcuyu gönderip en az beş kaliteli oyuncu transfer edecek bütçenin  maliyeti 4 trilyon.Eh bu para da yok. O zaman devre arasında takviye umudumuz da yok.
 
- Sakaryasporumuz'u yönetenleri kaderi ile başbaşa bırakan şehrimiz unsurları da devreye girmeyince maalesef acı gerçek ile başbaşa kalacağız.
 
- İyi niyetli bütünleşme harekatı fiyasko ile sonuçlandı. Bunda katkısı olanlar biz hata yaptık diye açıkca itirafta bulunup istifa etmeli, mevcut yönetimden ayrılmalı, kalan yöneticilerden bir başkan ile yeni takviyeler ile kan değişikliği yapılmalı, şehrimizin tüm unsurları maddi-manevi katkılarını sunarak daha fazla geç kalmadan acı sonla karşılaşmamamız için önlem almalılar.
 
-Hemen tecrübeli bir Teknik Direktör bulunarak, takımı tanıması sağlanmalı, kalacak- gidecek futbolcular tesbit edilmeli, devre arası transfer yapılamıyacağına göre mevcut futbol takımının ödemeleri düzene sokularak, futbol takımlarında olması gereken ''En iyi transfer, futbolcuların zamanında yapılan ödemeleridir'' doğrularını uygulayarak olumsuz gidişata el koymalıdır.
 
-Türkiyemizde "Futbol Şehri" olarak anılan Sakaryamız layık olduğu ünvana yakışır bir düzeye getirilmelidir.
 
 -Maç sonunda Tatangalarımızın nezaket dolu protestolarından yüzleri kızarmayanlar, gereğini yapmazlar ise bundan böyle daha kötü protestolara maruz kalabilirler. 
 
-Sabırları taşırmadan herkes şapkasını önüne koyup, daha fazla zarar vermeden, bencilliklerinden kurtularak asli işlerine dönsünler, yoksa bu şehirde yürüyemezler.
 
- Tek moral ve temsil aracımız Sakaryasporumuzu daha fazla rezil etmeyiniz.
 
Yeşil Siyah Sevgilerimle,

Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım