Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Polisten neden rahatsız olurlar
Perşembe, 17 Nisan 2008

Polisten neden rahatsız olurlar?

Bir dost meclisinde sohbet ederken, yakın arkadaşım polisin son aylarda sık sık yaptığı genel kontrolleri tartışmaya açtı.

Sakarya polisinin sık sık yaptığı kontrollerden yakınan arkadaşım Hakkı diyor ki, "Gece arabayla gidiyoruz. Tak önümüze polis kontrol noktası çıkıyor. Ehliyet, ruhsat ve kimlik derken telsizle sorgulama yapılıyor. Ben buna karşıyım " diyor.

Sohbet ortamındaki bir başka arkadaşım İbrahim ise, "Evet bende şikayetçiyim., Eve gidip gelirken iki kez aradım. Ama ben kanun kaçağı değilim ki" diyor.

Şimdi gelelim mevzuya…

Masum bir vatandaş polisin kendisini aramasından neden şikayetçi olur? Polisin aldığı güvenlik tedbirlerinden birileri neden rahatsız olur?

Bakın beyler... Bırakın bu ön yargıyı ve demokrasi ayaklarını...

Evine hırsız girdi mi çıldırırsın. Eşine birisi laf atsa kafayı yersin. Çocuğun gasp edilse çıldırırsın. Ama polis bütün bunları önlemek için yaptığı çalışmalara da kafayı takar tepki gösterirsin...

Polis bu olayların önünü kesmek için tabi ki bir dizi önlem alacak. Tabi ki kontrol yapacak. Tabi ki umuma açık yerleri denetleyecek. Polis bunları yaparken fantezi yapmıyor. Halkın mal ve can güvenliği için çalışıyor. Peki, sizin için çalışan, didinen ve hainlerden kurşun yiyen polisten siz niye rahatsız oluyorsunuz?

Beni iyi ya da kötü birçok polis tanır. Ama yeni gelen polisler tanımıyor. Eve giderken polis kontrol noktalarında durdurup arıyorlar. Yeni gelen trafikçi bizi de "Çek arabanı beyefendi" diye anons ediyor. Ama ben rahatsız olmuyorum. Çünkü polis işini yapıyor. Bunlara yapmak zorunda… Yoksa sokakta güvenle gezemezsin

Geceleri benim evimin önünden mıntıkama bakan 74 65 ile 46 70 kod nolu ekipler devriye geziyor. Gece saat 03.10, bu ekiplerin görünce bilakis mutlu oluyorum. Biliyorum ki polis benim mal ve can güvenliğim için görev yapıyor. Yahu ben polisten niye rahatsız olayım.

Bence sizde rahatsız olmak yerine mutlu olun, polisin yaptığı bu kontrollerden, denetimlerden. Çark Caddesi'nde aldığı tedbirleri halk için alıyor. Cadde de gençler grup halinde dikilemiyorsa, işyeri sahipleri de dikilmeyecek. Kimse kusura bakmasın. Çiftte standart yok.

Bu arada herhangi bir memur yanlış bir tavırda bulunursa, bu memur hakkında da gereğini Emniyet Müdürlüğü yapar. Kimse vatandaşa hak etmediği bir tavrı sergileyemez.

Son olarak Sakaryaspor maçında yaşanan olaylar sonrasında bazı meslektaşlarım polise yüklenmeye başladı. Benim kimsenin avukatlığını yapacak halim yok. Kimsenin görüşüne bir şey diyeceğim de yok.

Ama...

Şunu sormadan da yapamayacağım. Polis ne yapsaydı?  Kenara çekilip de iki grubun birbirine girmesini mi seyretseydi? Polis demir korkuluklarla beraber güvenlik çizgisini çekti ve gerekli uyarıyı yaptı. Ama sonuçta olaylar da patlak verdi. Polis ve bazı taraftarlar yaralandı. Hiç hoş olmayan olaylar yaşadık. Hep beraber üzüldük.

Aslında olayların büyümesini sağduyulu Tatangalar önledi. Eğer bu sağduyulu Tatangalar o gruba müdahale etmeseydi olaylar büyürdü. Görüntülerde gördüm. Murat Temizer, olayları önlemek için çok çaba sarf etti.

Herkese tek bir şey hatırlatıyorum. 18 Şubat 2007 tarihinde hayatının baharında pırıl pırıl bir genci kaybettik.  Aykut Adıyaman... Hiç bir şey onu geri getirmedi. Gidin sorun bakalım o gencin annesine, hiç bir şey Aykut' un yerini tutuyor mu?

Kısacası beyler biraz imamlık yapmış gibi olacak ama polis de bizim, taraftar da… Cezaevine giren arkadaşlar da bizim...

Herkes yerini bilirse zaten sorun kalmaz.


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım