Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Bile bile lades!
Çarşamba, 10 Aralık 2008

Sakaryasporumuz kendi sahasında, Altay karşısında  uzun süre önde götürdüğü maçı, karşılaşmanın son bölümlerinde yediği goller ile 4-3 mağlup bitirdi ve haftayı puansız kapadı.

Oysa ki, kadro dışı bırakılan futbolculardan sonra kalanlar ile yapılacak puan mücadelesinde hiç kimse takımımızdan böyle futbol oynayacağını beklemiyordu. Fakat uzun süre maç oynamamış futbolcularımızın, maçın ikinci yarısının 60. dakikasından sonra yorulup oyundan düşmesi neticesi, maçın son bölümünde üstünlük rakibimize geçti ve maçı kaybettik.

Sezona başlarken ilk yazımda;
bu yılki hedefimizin, ''geleceğin takımını oluşturmak olmalı''  diye yazmıştım.Çünkü takımımızda 17 yaş ile 36 yaş arası genç ve tecrübeli bir sürü futbolcu vardı. Sadece başlarına tecrübeli, sahaya dengeli kadroyu sürecek, birbirini tamamlıyacak oyunculardan kadroyu oluşturacak, gençlerimizi harcatmayacak şekilde yavaş yavaş adapte edecek bir hocaya ihtiyacımız vardı.
 
Eldeki insan kaynağının en önemli kaynak olduğunu, iyi yönetildiği zaman kulübümüzün ekonomik problemler yaşamadan geçiş dönemini atlatacağını, gelecek yılda eksik yerlere yapılacak ileveler ile hem başa güreşecek takımımımız olacağını, hem de 'asansör' lakabımızdan kurtulacağımızı belirtmiştim.
 
Maalesef eldeki insan kaynağı iyi yönetilemedi ve tarihinde yaşamadığı sıkıntıları yaşamaya başladı. Şimdi devre arası geliyor, hata yapma lüksümüz yok. Bu nedenle aşağıdaki önerilerimi mevcut yönetime arz ediyorum.
 
- Mevcut kadro ile iki hafta daha devam edilerek çekirdek kadronun oluşması sağlanmalı,
 
-Eksik yerlere az ama oynayacak futbolcular transfer edilmeli,
 
-Bonservisi elinde, ucuz diye futbolcu alınmamalı,
 
-Ne pahasına olursa olsun, takımımızı kümede bırakacak transferler yapılarak gelecek yılları kurtarmalıyız.
 
Yoksa sonumuzun akıbetini  düşündükce tüylerim diken diken oluyor.
 
İş başındaki yöneticilerin üzerinde tarihi bir sorumluluk var. Bu maddi imkansızlıklar ile işleri zor. Sadece onların omuzlarına yüklenecek yük ile bu iş olmaz. Topyekün seferberlik ilan edilerek, Sakaryalıların takımımızı bu duruma düşürenlerden hesap sormasını, icracıların bedellerini ödeyerek istifa etmelerini, kalan yöneticiler ile şehrimizin bütünleşeceğini düşünüyorum.
 
Eğer icra kadrosu aynı kalır transferleri yaparlarsa, şimdiden yine uyarıyorum.Bonservisi elinde uzun süre futbol oynamamış, mazisi ile yaşayan veya gittiği takımlarda başarısız olan veya uzun süren sakatlıktan yeni çıkmış futbolcuları transfer ederler. Çünkü daha önce Sabri Küçük, Bülent Yılmaz ve Erdinç Şehit böyle transferler yaparak takımımızı zor duruma düşürmüşlerdi.
 
Bir defa daha hata yapma lüksümüz yok. Bu yönetimin içinde şehrimizde sevilen, başarılı olmuş iş adamları var. Onlara sesleniyorum!!!
 
-Bu vebale ortak olmayınız. Yoksa iş yapamaz, akıbetimize katkıda bulunan kişiler olarak şehirde gezemezsiniz. Çünkü iş ve sosyal hayatınızda müşteri ve arkadaşlarınız takımımızın kötü durumundan sizleri sorumlu tutacak sözler sarfederek demorolize olmanıza neden olacaklardır. Halbuki sizler kötü gidişattan üzüntü duyan, fakat tek başına bir şey yapamıyacak yönetici durumunda olduğunuzu ifade edemezsiniz, anlamazlar. Bu tecrübeyi ben de yaşadım.Halen daha sizin zamanınızda takım küme düştü diye suçlanıyorum. Ama ben de tek başıma yönetici olarak bir şey yapamamıştım. Bu nedenle tüm yöneticiler ortak hareket ederek içinizdeki hesaplaşmayı yapın. 
 
Futbolcuları taraftarların önüne yem atarak kendinizi kurtaramazsınız. Sezon başında Burak Akdiş'i niye geri aldınız diye sorduğum Sakaryaspor Mali As Başkanı Ali Kayabaşoğlu bana şu cevabı vermişti: "Biz Burak'ı 350.000.-YTL'ye aldık. Biz onu oynatmasını biliriz" demişti. Ben de kendisine inşallah oynatırsınız, ama dikkat edin geçen sene takımı ayartan, ikili oynayan futbolculardandı diye cevap verdim. Sonuç belli.
 
Taraftar baskı altında, ama nereye kadar? Eğer devre arası hata yapar takımımızı küme düşürürseniz, o zaman hangi bahanenin arkasına sığınacaksınız. Elinizde 36 futbolcu varken yönetemediğiniz Sakaryasporumuzu devre arası yapacağınız transferler ile kurtaracağınıza inanmıyorum.
 
İnşallah ben yanılırım. En çok sevinenlerden olurum.
 

Yeşil Siyah Sevgilerimle,


Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım