Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Divan Kurulu Başkanımız'ın savunması
Çarşamba, 17 Aralık 2008

Bu haftaki yazımda ''Umudumuz Divan Kurulu'' başlığı altında, tecrübeli kişilerden oluşan Divan Kurulu üyelerimizin krizde olan Sakaryasporumuzu kurtaracak eylemleri gerçekleştirmeleri için davette bulunmuştum. 

Dağ Fare Doğurdu.
 
Sayın Divan Başkanımız tamamen kendi kurduğu Sakaryaspor Yönetim Kurulunu, Başkanı ve tabii ki baştan beri yaptığı organizasyonun başarısızlığını ve kendini savunan 'Kamuoyu Açıklaması'nı yaptı.
 
Olmadı başkan olmadı. Biz sizlerden çare bulun diye talepte bulunduk, siz ise yanlış anlayarak, savunma yaptınız.
 
Bu duruma nasıl gelindi?
 
Şimdiki Divan Başkanı Sayın Sabri Küçük;
 
Sakaryaspor; Büyükşehir  Belediyesi'ndeyken, tarihi kararlar alınırken de, yönetim listeleri oluşturulurken de, kendisine danışılan bir kişiydi. Yani Sakaryasporumuz'un herşeyinden haberi vardı.
 
Sayın, Aziz Duran liglerin başlamasına az bir süre kala mantıksızcasına, Sakaryaspor'u devrediyorum diye deklare edince, kendisini Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazırlayan Merkez Belediye Başkanı Sayın Süleyman Dişli ile Sabri Küçük işbirliği neticesi, bizzat Süleyman Dişli'nin tek tek telefon ve ziyaret ile önceleri 400 kişilik yeni üye listesi hazırlandı. Sakaryaspor Kulübü Derneği'ne üye olmaları için telkinlerde bulunuldu.
 
Yani bu günlere gelişimizin ilk günahı Aziz Duran ile başladı, Sabri Küçük ve Süleyman Dişli ile devam etti.
 
Sayın Aziz Duran; sekiz sene boyunca yönettiği Sakaryasporumuzu kurumsallaştırıp, siyasetin gölgesinden kurtararak yönetebilseydi eğer, bugün anıldığı Onursal Başkanlık sıfatına layık, saygı gören bir Başkan olarak anılırdı. Herkes Aziz'den kurtuluyoruz diye bayram ederken, bir şeyi gözden kaçırdı. Artık Büyükşehir desteği olmayan takımlar liglerden birer birer yok oluyorlar. Aziz Duran düşmanlığı yaratılmayıp, Mart-2009'a kadar beklenseydi,
 
Yeni seçilecek Büyükşehir Belediye Başkanı; belkide aynı Kayseri, Bursa, İstanbul, Ankara Büyükşehir Başkanları gibi kurumsallığı tesis edip, futbol şehrine layık takım kuracaktı. Şimdi bu ihtimal de ortadan kalktı.
 
Yapılan hataları açıklayınca alehine eleştiri yapılanlar tarafından Aziz'in adamı ilan ediliyoruz. Elma ile armudu karıştırmayalım. Aziz Duran bugün var, yarın yok. Ama bu şehrin parasını bu şehrin takımına harcıyan kişiyi takımımızın sahibi gibi görmemek lazım. Sadece önümüze konulan seçim sandığından halkın oyları ile seçilmiş kişilere demokrasi adına saygı göstermek ve sabırlı davranmalıydık. Doğruları ve yanlışları linç etmeden paylaşıp, Sakaryalılar'a gerçeği anlatarak, biraz daha sabırlı davranarak, uzlaşma kültürü ile hareket edebilseydik eğer, en azından takımımızın bu duruma gelmesine engel olabilirdik. Bunda yazılı basın ve tribünlerden toplu halde küfür eden bazı taraftarlarımızın da günahı var. Yazılarımda hep uzlaşma kültüründen bahsettim. Bu şehir; uzlaşma kültürüne aykırı davranma, istişare yapmama, başarıları kendilerine mal etmeye çalışanlar yüzünden varlık içinde yokluk çekmeye devam edecektir. 
 
Yeni oluşumun seçeceği yönetime, önce paralı bir başkan arandı. Fakat paralı başkan bulunamayınca, kendisine yakın, herşeylerini birlikte paylaştıkları, fikirlerinde uzlaştığı Bülent Yılmaz'ı başkan olarak atadı Sabri Küçük. Şehrimizin maddi durumu güçlü eşrafından oluşan yönetim kurulu oluşturuldu. Taraftarlarımıza 'Şehrin oluyor bu sevda' yalanı slogan edildi. Kendi kaydettirdiği üyelere, kendi kurduğu ve karşısında rakibi bulunmayan liste demokratik bir şekilde seçtirildi. O günkü Genel Kurul aynı apartman yönetimi genel kurulu gibi geçti. Amaçlanan Sevdanın Halkın olmasıydı, ama Sevdamız, Sabri Küçük ve ekibinin oldu.
 
Bu sevda nasıl halkın olacak? Üye giriş aidatları 5 bin YTL yerine 500.-YTL olsaydı, herkese kucak açılsaydı bu sevda halkın olurdu.
 
 Siyasetin elinden kurtarıyoruz diyerek, aynı partiye mensup Merkez Belediye Başkanı ile kol kola yeni oluşum yaratarak, parayı birileri versin biz bu işi biliyoruz ve daha iyi yönetiriz diyerek, Sakaryaspor'u uçururuz iddialarıyla ortaya çıkmadınız mı?
 
Taahhütler gerçekleşmeyince, ''Emanet ata binen tez iner'' atasözü ile anlatılmak istenen olgu oluştu.
 
Şimdi kendisini sütten çıkmış ak kaşık ilan edip, şehrimizin tüm unsurlarını itham altında bırakan açıklamasıyla, aklınca hem kendini, hem de tamamen kendi kurduğu Sakaryaspor Yönetimini kurtaracak. Tehditle, zorla Sakaryaspor'a katkıda bulunmaları için şehrin dinamiklerini harekete geçirecek. 

Şimdi açıklama yapma sırası son başkan Recep Hacıeyüpoğlu'nda.

Sayın Hacıeyüpoğlu, kendilerine yapılan suçlamalara cevap vererek, kulübümüzün devrinden önce yapılan denetlenmiş bilanço ve devir bilançosunu açıklamalıdır. Çünkü Sabri Küçük'ün suçlamaları yenilir, yutulur gibi değil.

Bu açıklama ile kendi sonunun geldiğinin, bundan böyle hiç kimsenin Sakaryasporumuza yardım eli uzatmıyacağının farkında olan Sabri Küçük, kendisi, Kulüp Başkanı ve faal menejeri ile en kısa zamanda istifa etmeli ve özür dilemelidir.

Yönetimin içinden Mehmet Akkanat, Ferit Şahin, Orhan Kocabıyık gibi Siyasete bulaşmamış, sevilen, güvenilen arkadaşlarımızdan biri Başkan olmalı, yönetime yeni üyeler alınarak, yola devam edilmelidir.

Problemin içinde yer alanlar, çözümün içinde yer almayanlardır.

Yeşil Siyah Sevgilerimle,

Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


Yorumlar (2)
RSS Yorumlar
1. 20-12-2008 12:48
sabır mı?
bahattin abi; 
 
10 senede kulüp için tek çivi çakmamış olan aziz duran'ın,uzlaşma kültürü,hoşgörü vb. davranışlarla kulübü kurumsallaştırması için daha kaç sene beklenmeliydi? 
erken davranıp sabırsızlık gösterdi diye taraftarı eleştiriyorsunuz da;ne kadar daha beklenmeliydi onu yazmamışsınız.aydınlatırsanız sevinirim. 
 
size sorulan sorularda,belediye dışından olan bir yönetici olarak elinizden gelen herşeyi yaptığınızı,projeler ürettiğinizi ama önünüzün kesildiğini ve hizmet etme şansınızın kalmadığını anladığınızda da istifa ettiğinizi söylüyorsunuz ama;iş başka taraflara gelince başka fikirler öne sürüp benim kafamı karıştırıyorsunuz.... 
okuyunca inananmadım...belediye yetkililerine bir proje ulaştırılmadı mı?bu projenin tanıtımı için yapılan basın toplantısına iştirak etmediniz mi?belediyeye doğrular gösterilmedi mi uzlaşma kültürü içerisinde?siz de hazırlanan projenin sakaryasporun tek kurtuluş yolu olduğu konusunda günlerce fikir beyan etmediniz mi? şimdi kalkıp da ""Doğruları ve yanlışları linç etmeden paylaşıp, Sakaryalılar'a gerçeği anlatarak, biraz daha sabırlı davranarak, uzlaşma kültürü ile hareket edebilseydik eğer, en azından takımımızın bu duruma gelmesine engel olabilirdik"" demenizin mantığını kavrayamadım. 
bu ne perhiz-bu ne lahana turşusu 
 
saygılar
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)
2. 21-12-2008 03:24
hepsi yalancı
burda bir tek günahsız varsa o günahsızda SAKARYASPOR taraftarıdır..Diğerlerinin hepsi (yöneticiler,idareciler,Aziz DURAN,Süleyman DİŞLİ,Sabri KÜÇÜK) başta olmak üzere hepsi suçludur..Koskoca SAKARYASPOR'u oyuncağa çevirdiler bee..yazıklar olsun..Birde kalkmış ahkam kesiyolar..Bunların içinde zerre kadar SAKARYASPOR sevgisi yok,SAKARYA sevgisi yok..hepsi düşmüş kendi menfeatlarının peşine..Aziz DURAN ve Süleyman DİŞLİ iki oy fazla alcam diye çıkıp ahkam keserler,Yönetimdeki İş adamları reklam olsun diye Çıkıp ahkam keserler...icraat kardeşim icraat..bu insanlar çok vaad dinledi,birasda icraat gösterin.ama bu becerşksizlerden hiçbirşey olmaz..29 mart'ta yerel yönetim deişmezze,ne yazıkki SAKARYASPOR'umuzun sonu aydınlık deil..ama ben inanıyorumki deişecek..bunlardan kurtulacağız..
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım