Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Elveda Duran II
Perşembe, 18 Aralık 2008

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Konya'da 3 ilin büyükşehir belediye başkanları ile yollarına devam edeceklerini açıkladı.

Antalya, Menderes Türel…

Kayseri, Mehmet Özhaseki…

Konya, Tahir Akyürek…

Hayırlı olsun...

Herkesin nefesini tutup merakla beklediği Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ise başka bir güne kaldı. Bizim medyanın her fırsatta yazdığı 'Nefesler tutuldu' deyimiyle biraz daha nefesleriniz tutulacak. Siz bana bakmayın. Benim nefesimi tuttuğum yok. Dün 'Elveda Duran' isimli köşe yazımla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için görüşümü net bir şekilde ortaya koydum.

Sözümün ve yazımın arkasındayım.

Bir kez daha yaptığı hizmetler, eserler, 17 Ağustos depreminde kente sahip çıktığı için Başkan Aziz Duran'a teşekkür ediyorum. Yolu açık olması dileğiyle 'Elveda Aziz Duran' diyorum…

Yeni açılımlar, yeni yüzler, yeni kadrolar, yeni atılımlar, yeni bir kent anlayışı için 'Elveda Duran' diyorum…

Ancak Duran'ı ve birikimini bir kalemde harcamıyorum. Dün de yazdığım gibi Duran'ı milletvekili olarak Başkent'te görmek isterim. Büyük umutlarla oraya gönderdiğimiz birilerinden daha iyi vekillik yapacağına inanıyorum.

Haaa...

Bu arada, benim bu sözümü okuyan bazıları dün telefonla arayarak, “Ne o? ‘Elveda Duran’ diyorsun, ama yine de Duran tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilir diye, 'Duran milletvekili olsun' diyerek açık kapı bırakıyorsun. Ne şiş yansın. Ne kebap yansın. Sen ne kurnazsın sen...” dediler.

Zavallılar... Beni kendileriyle karıştırıyorlar…

Çünkü kişi, karşı tarafı da kendisi gibi bilir. Bazıları bu güne kadar hep kaçak güreşti. Bu kent için gerekirse canımızı kanımızı veririz imajı altında, hep malı götürmenin hesabını yaptı. Yalan diyen bir adım öne çıksın.

Benim böyle bir hesabım olsa zaten bu köşede 'Elveda Duran' diye yazmam. Benim böyle bir hesabım olsa, yeğen Duran'ın gidip hastane çıkışında fotoğrafını çekmem. Benim böyle bir hesabım olsa, Büyükşehir Belediyesi hakkında onlarca olumsuz haber yapmam. Benim böyle bir hesabım olsa, her gün Başkan Duran'ı yalar yutarım. Ulusal basında da çalıştığım birçok kuruluşa ‘Aslandır, kaplandır’ diyerek, haberini yaparım.

Ama ben bunları yapmadım ve 'Elveda' dedim.

Duran'a elveda derken, kendi menfaatimi veya bir aday adayının menfaatini düşünüp de elveda demedim. Bazıları gibi her gün köşe yazılarında ve gazetelerde kıvırmak yerine adam gibi fikrimi yazdım.

Bakın...

Başkan Duran’ı 1994 yılından bu yana tanıyorum. Duran 1994 yılında ilk aday olduğu zaman, ilk ve tek olarak, beni gizli karargahına soktu. Profesörlerin çalıştığı ortamda ilk benimle röportaj yaptı.

Hani birilerinin 15 yıldır ısıtıp ısıtıp gündeme getirdiği “Allah'ın suyu parayla mı satılır” sözünü de Duran bana söyledi. O meşhur sözü ben haber yaptım, rahmetli Güngörsün de sayfaya taşıdı.

Maltepe Tesisleri’nde bulunan arıtma tesisinde çektiğim bir fotoğrafı söz verdiğim için gazeteye koymadım. Bu olayı, en iyi zamanın Basın Müdürü Abdurrahman Yıldız bilir. Hatta ve hatta o fotoğrafı bir sonraki seçimlerde afiş yaptırıp bütün kente yapıştırmak için bana yüklü para teklif eden bazılarına da sözüm olduğu için satmadım.

Sizin anlayacağınız, Başkan Duran'la yıllarca beraber çalıştık. Gün geldi o Başkan, ben basın mensubu oldum. Gün geldi o abi, ben kardeş oldum. Bugüne kadar da bir kere bile aramızda sıkıntı olmadı…

Ama artık, 3 dönem ve 15 yıl başkanlık yapan Duran'ın bu yolculuğunun sonuna geldiğine inanıyorum.

Yine söyleyim… Bu, benim görüşüm.  Kıvırmadan adam gibi söylüyorum. Sözümün arkasındayım...

Başbakan Erdoğan kalsın mı yoksa gitsin mi der bilmem…

Ama üzerine basa basa bir kez daha söylüyorum.

Kendisini bir abi gibi sevmeme rağmen, diyorum ki...

‘Elveda Aziz Duran...’


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 18-12-2008 16:32
??
diğer yazınızıda okudum bunuda..ikisindede hizmetten yada kısmen doğruluktan bahsediyorsunu..mümkün olduğunca diğer köşe yazarları gibi sizide takip ediyorum..sayın hüseyin cumalı,size soruyorum..17 ağustos 1999 depreminde bu şehre AZİZ DURAN'mı sahip çıktı gerçekten..yani bunu siz söylediniz,üstelik bir gazeteci olarak,bir haberci olarak..eğer bunu söyleyebiliyorsanız,ben sizin dürüstlüğünüzden şüphe ederim..ki ettimde..sizler daha iyi bilirsiniz,depremden sonra bu şehre ne yardımlar geldiğini,ne paralar geldiğini..o gelen paralarla veya yardımlarla 5 tane SAKARYA kurulurdu..bunları en iyi siz bilirsiniz bir gazeteci bir haberci olarak..AZİZ DURAN ve ekibinin Bu şehre En büyük ihanetide deprem sonrasıdır..özellikle ve özellikle Şehri yanlış yere taşımalarıdır..ama neden karaman tarafı oldu,çünkü orada belli bir rant vardı,belliki büyük paralar harcanacaktı,belliki büyük yolsuzluklar olacaktı..size soruyorum,deprem 17 ağustos 1999 yılında oldu,eğer deprem olmasaydı 18 ağustos akşamındaki toğlantıyı biliyormusunuz..haberici iseniz bilmeniz gerekir..o deprem 1999 deilde 2002 yada 2003 te olmuş olsaydı yani o toplantıdan sonra,sizde biliyosunuzki deprem şehitlerimizin sayısı kaybettiklerimizin 5 katı olacaktı..bunun sorumlusu kim olurdu o zamann..benmi sizmii yada vatandaşmı..tek sorumlusu,aziz duram ve ekibinin olcaktı..dolayısıyla şuan onu öven ve gururla anlatan sizin ve sizin giblilerin olurdu sorumluluk..yapması gerekipte yapmadığı hizmetleri yapmış gibi gösteren sizlerindi o sorumluluk..demek istediğim..bu şehre gelen parayı siz sayın hüseyin cumalıya versem,inanıyorumki 5 tane SAKARYA şehri kurardınız..ama ne yazıkki aziz duran ve akp yönetimi bırakın şehir kurmayı köy kuramadılar..lütfen yazılarınızda biras daha adil ve dürüst davranın..son sorum..dürüst ve ilkeli bir gazeteci,doğru ve gerçekleri yazmalı..ve ne gördüyse bunu halkla paylaşmalı..arıtma tesislerindeki çektiğiniz fotoğrafı neden yayınlamadınız..o zaman bende şimdi diyuorumki size,siz bu bilgiyi insanlarla paylaşmadınız..parasını vererek gazetesini alıyor bu insanlar..demek ki siz bütün insanları kandırıyorsunuz..sizin o söz veripte yayınlamadığınız yada satmadığınız resim sizin dürüst olduğunuzu göstermiyor..siz bir başkana dürüst oldunuz..yaa sakarya halkı ne olacak..onlara nasıl dürüst davranmazsınız..söyliceyeceklerim bu akdar..sadece ve sadece düsürt olun..tşk ederim
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım