Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Suçlu aramayın
Cumartesi, 20 Aralık 2008

Sakaryaspor'da yapılan yanlışları eleştirmek suç olmuş. Başkan başaramadığı işlerin faturasını önce başkalarına kesti çözüm olmadı, şimdi de olayları farklı boyutlara taşıyarak sıyrılmaya çalışıyor. Sıyrılmaya çalışıyor diyorum çünkü başaramadı. Takımı ligin dibinden kurtarmayı başaramadı. İşi çok iyi bildiklerini iddia etmelerine rağmen başaramadı.

    Başarısız insanların genelde yaptıklarını yaparak suçlamalara başladı. Hocalar yetersiz görüldü, yetmedi, futbolcular hain ilan edildi, o da yetmedi. Sırada eleştiren gazeteciler var. Onlara saldırmak ve kendini aklama mantığıyla hareket ediyor. Beceriksiz yönetimi ve icraatlarını eleştirenler başkalarından talimat alıyor başkana göre. Oysa talimatla iş yapanı Sakarya halkı çok iyi tanıyor.

    Sakaryaspor'u ligin dibine itenler günahsız, yapılan yanlışları yazanlar, yorumlayanlar günah keçisi. Oturduğu koltuğun ağırlığını bilmiyor desek doğru olmaz. Çünkü yıllarını bu işe vermiş birisi. Oturduğu koltuğun ağırlığını bilir ve suçlu aramak zorunda kalmazdı. Başkan aksi taktirde suçlu arayışı içine girmezdi.

    Basın yoluyla başkanın açıklamalarını takip ediyorum. Koltuk ve makam sevdalısı değillermiş! Yemezler...

    Borçlu devraldıkları kulübü aynı şartlarda bırakmaya hazırlarmış! Yine yemezler...

    Sevdaları sadece Sakaryaspor sevdasıymış. Bunu hiç yemezler...

    Eğer sadece Sakaryaspor'a sevdalı olsalar, eş dost muhabbeti yaparak takımın içinde huzursuzluk çıkarmazlardı. Takımı bırakmaya hazırlarmış ama buna kaçmak denmeyecekmiş. Aldıkları şartlarda devredebilirlermiş! Ey hak bu da tamam. Peki nasıl olacak bu iş. Takımı devraldığınızda lig sonuncusumuyduk? Futbolcular arasında sorun varmıydı? İkilik yaratılmışmıydı?

    Mevcut şartlarda görevi bırakmanız en isabetli karar olur. Eğer sevdanız Sakaryaspor sevdasıysa istifa edin. Bu şehrin takımı ortada kalmayacaktır. Hiç bir yönetim sizden daha başarısız olamaz. Yaptıklarınız ortada...

    Şehrin destek vereceği güvenilir isimlerin var olduğunu görmezden gelemezsiniz. Hele siz bırakın ve gidin gerisini düşünmeyin. Başaramadığınızı herkes gördü. Arkanızdan bırakıp kaçtılar denmesini istemiyorsunuz sanırım. Korkmayın sizlerle ilgili söylenecek herşey söylendi sanıyorum. Merak etmeyin daha fazlası söylenmeyecektir. 

    Yönetemeyenlerin suçluyu başka yerlerde aramalarına gerek yok. Herkesin dönüp aynaya bakması lazım. Bu şehir destek vermiyorsa, takım sahada istenen oyunu sergileyemiyorsa ve en önemlisi suçlanan gazeteciler eleştirilerin dozunu artırdıysa yönetemeyenler kendileriyle ilgili özeleştiri yapmak zorunda. Gazeteciler sürekli kazanan, ekonomik sorunları çözülmüş en azından birliktelik sağlanmış bir takımı eleştirmez. Şehir insanı güvendiği parasının nerede nasıl harcandığını bildiği yönetimlere destek verir. Sahada mücadele eden oyuncular arkalarından vurmayacak, dedikodu yapmayacak, kendilerini hain etmeyecek yöneticiler için sahada mücadele eder. Sanırım bunları yönetemeyenlerin başkanı da biliyordur. Ama işine gelmiyor olsa gerek. 

    Sakaryaspor'a gönül vermiş taraftarın hiçbir yönetime bu kadar uzun süreli desteği olmamıştır. Takım sürekli kaybederken sükunet içinde yarınlara umutla bakmayı tercih etmişlerdir. Sanırım yarından itibaren yönetim olarak onları suçlamaya başlarsınız. Yaptıklarınıza bakılırsa son yapacağınız hamleniz bu olsa gerek...

    Kendi isteğinizle göreve geldiniz. Sahneleyeceğiniz oyunu önceden planladınız. Ama oyun tutmadı. Şehir insanından bu oyuna ilgi göstermesini hatta beğendiklerini ifade eden alkış beklemektesiniz. Kusura bakmayın ama gerçekler ortada. Bu şartlarda yapacağınız ilk yönetim toplantısında kendi kendinizi alkışlayın ve gidin.

    Yönetimin ara transfer döneminden önce değişmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Eğer mevcut isimlerin yapacağı transferlerle ikinci yarıya girersek sadece küme düşmekle kalmayız. İçine düşeceğimiz sıkıntılardan bizi kimse kurtaramaz. Sakaryaspor'u seven herkesin mevcut yönetimi gitmeye ikna etmesi şart. Hemen ardından şehrin ileri gelenlerinin oluşturacağı kayyum yönetimi göreve gelmeli. Yoksa koca çınar Sakaryaspor yok olup gidecek.

    Yönetemeyenlere tavsiyem suçluyu sağda solda aramasınlar, dönüp aynaya baksınlar. Sevdaları gerçekten Sakaryaspor ise yeni oluşumun önünü açacak adımları atsınlar. Suçlu aramaya devam ederek kaybedilen zaman çok önemli. Aynaya bakıp gerçekle yüzleşirsek sorun ortadan kalkar.


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 23-12-2008 01:27
tebrikler Güven HASBAŞ
DOĞRU SÖZE NE DENİR..HELAL OLSUN..
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım