Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
İsrail Hükümeti Karıştı
Pazartesi, 02 Şubat 2009

İsrail Hükümeti karıştı. Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu'nda gerçekleştirilen Gazze Paneli'nde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e sert çıkan ve oturumu terk eden Başbakan Recep Tayip Erdoğan, İsrail hükümetini de karıştırdı. Dışişleri Bakanı Livni'nin sert çıkışları Başbakan Olmert'i kızdırdı.

Başbakan Erdoğan'ın beklenmedik çıkışı karşısında şaşkına dönen İsrail hükümeti, konuyu Bakanlar Kurulu'nda ele aldı. İsrail Bakanlar Kurulu'nda konuyu görüşen hükümet üyelerinden Savunma Bakanı Ehud Barak ile Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Türkiye'ye karşı hasmane tutumlarını sürdürdü.

 İsrail Bakanlar Kurulu'nda yapılan gizli görüşmeleri İsrail Haretz Gazetesi'ne aktaran Livni, Türkiye ile Başbakan Erdoğan aleyhine lobi faaliyeti yürütmeye başladı. Livni, basına açık olarak ta, "Türkiye, İsrail'in yaptıklarına saygı duymalıdır" açıklamasını yaptı. Ancak Livni'nin gerek bakanlar kurulu toplantısında, gerekse basına açık açıklamalarında Türkiye'yi hedef alması Başbakan Ehud Olmert'i kızdırdı. Olmert, Dışişleri Bakanı Livni'yi sözlerinden dolayı uyardı ve Türkiye'ye karşı daha dikkatli bir dil kullanılmasını istedi. Livni'nin seçim propagandasını Türkiye aleyhtarlığı üzerinden sürdürmesinden bir çok bakanların da rahatsızlık duyduğu öğrenildi.

 TONY BLAİR'İN ÇIKIŞI ŞOK ETKİSİ YAPTI

 Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Davos'ta Peres'e yönelik sert çıkışından sonra sarsılan İsrail hükümetine bir şok ta İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair'den geldi. BM, AB, ABD ve Rusya adına Ortadoğu Dörtlüsü Özel Temsilciliği görevini yürüten İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair'in açıklamasında Ortadoğu Barışı adına yapılacak temaslarda Hamas'ın da barış sürecine dahil edilmesi gerektiğini açıklaması İsrail'de şaşkınlıkla karşılandı.

 Siyasi gözlemciler, Blair'in açıklamasının temsil ettiği ülke ve kuruluşlar adına yapıldığına atıfla dikkatle ele alınması gerektiğinde birleşiyor. ABD'nin Hamas'la görüşülmesine ve barış sürecine dahil edilmesine yeşil ışık yaktığı şeklinde yorumlanan Blair'in çıkışından rahatsızlık duyan İsrail hükümeti, politika belirlemekte zorlanıyor. Blair'in barış süreciyle ilgili Türkiye'nin tezlerini savunması üzerine konuyu Bakanlar Kurulu'nda şiddetli bir biçimde tartışan İsrail hükümet üyeleri, farklı açıklamalar yaparak şaşkınlıklarını dışa vurmaya başladı. Savunma Bakanı Barak, Blair'in açıklaması üzerine, "Hamas ile görüşemeyiz" dedi. Ancak diğer hükümet üyeleri herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım