Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Tekstil kan kaybediyor
Salı, 18 Mart 2008

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Yusuf Engin, tekstil iş kolunda ve ülkenin önemli sosyal, siyasal ve ekonomik konularında fikirler üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sıkıntıları aşacak güce sahip olduğuna inandıklarını belirten Engin, tekstil sektörünün Türkiye'nin istihdam, üretim ve ihracat lokomoifi olduğunu anlattı. Engin, bağlı oldukları iş kolunun bugün hazan mevsimini yaşadığını belirterek "Sektör can çekişiyor. Tekstil sektörünün sorunları bitmediği gibi artarak devam ediyor. Sektörün en temel sorunları; kayıt dışı istihdam, istihdam üzerindeki ağır yükler, maliyetler, vergiler, döviz kuru ve Uzakdoğu ülkelerindeki ucuz işçiliktir. Bu sorunlar çözülmedikçe yenilerini doğurmaktadır. Bu ülkede fabrikalar kapanıyor, on binlerce tekstil işçisi işinden, aşından oluyor. Ülkede üretim bitiyor. Bu gidişe dur demenin vakti geldi de geçiyor" dedi.

Tekstil sektöründe yüzde 80 oranında kayıt dışılık olduğunu ileri süren ve kayıt dışılığı 'kölelik' olarak tanımlayan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Engin, şöyle konuştu: "Yüzde 80 kayıt dışı demek ülke ekonomisinden, insanların refahından yüzde 80 kayıp demektir. Kayıt dışına çözüm getirmek amacıyla iş yerlerine baskın yapıp ceza kesmek sorunu çözmek için asla yeterli değil. Nitekim, bakanlığın yaptığı bu uygulama atağına iş yerlerinden hemen cevap gelmiştir. 'Gündüz yat, gece çalış' Türkiye ekonomisinin yarısı kayıt dışıdır. Kayıt dışını önlemek devletin öncelikli politikası olmalıdır."

İstihdamın üzerindeki ağır yüklerin kayıt dışı sorununu getirmenin yanında ülkede sanayinin göç etmesine neden olduğunu anlatan Engin, sözlerine şöyle devam etti: "Hükümet, sanayiciyi kendi ülkesinde üretim yapmaya değil başka ülkelerde üretim yapmaya teşvik edecek sonra da üretilen ürünlere 'Türk kalitesi' diyeceğiz. Türk sermayesiyle Türkiye'de üretilmeyen ve Türk işçilerin üretmediği hiçbir ürün Türk Malı değildir."

Kamuoyunca Sosyal Güvenlik Reformu olarak adlandırılan 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Yasası'nı değerlendiren ve sosyal güvenlik konularının öteden beri tartışıldığını anlatan Yusuf Engin, yapılacak değişikliklerde norm ve standart birliği sağlanması gerektiğini söyledi. Yeni yasayla birlikte emeklilik yaşının 60'tan 65'e, prim gününün 7 binden 9 bin güne çıkarılmasını emekliliğin sona erdirilmesi olarak yorumlayan Engin, bu durumun kayıt dışı istihdamı daha da teşvik edeceğini iddia etti. İşsizlik, terör
ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşanan gelişmelerin Türkiye'yi kötüye götüreceğini söyleyen Engin, sözlerini şöyle tamamladı: "Artık birbirimizle uğraşmak, kamplara bölünmek ve ayrışmadan uzak durmak gerekir. Sivil toplumu kökleştirmeye gayret etmek gerekir. Sağırlar diyalogu yerine normal diyalog ve empati uygulanmalıdır. Sivil toplum temsilcileri ile hükümet yöneticileri birlikte oturup konuşmalı, herkes sağduyuyla, sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir."


Sektör Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım