Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Chery Temmuz'a Kadar Karar Verecek
Pazar, 26 Nisan 2009

Otomotiv sektörünün Çinli oyuncularından Chery, Türkiye'deki fabrikası için temmuza kadar kararını verecek. Son olarak Sakarya Karasu'ya odaklanan Chery Automobile'in Başkan Yardımcısı Zhou Biren, "Fizibilite çalışmasının iki ay daha süreceğini düşünüyoruz. Temmuz ayında yatırım konusunda kararımızı vermiş olacağız." dedi.

Küresel krizde en çok darbe yiyen sektörlerden otomotivin dev yatırımcıları, Shangai'de düzenlenen oto fuarında moral buldu. OtoShangai'da, markaların yine başköşeye yerleştirdikleri lüks modelleri kadar orta sınıfa hitap eden araçlar da yoğun ilgi gördü. Son dönemde yaptığı ataklarla dikkat çeken sektörün Çinli oyuncularından Chery de fuarda iki yeni modelini tanıttı. Tanıtım dolayısıyla düzenlenen toplantıda, Zhou Biren ve şirketin iş ortağı Mermerler Otomotiv'in Başkan Yardımcısı Murat Mermer, Türkiye'deki yatırımla ilgili ortak açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'de yatırım konusunda satışlarda belli bir adede ulaşmak gerek." diyen Biren, bununla birlikte kendilerinin bu adeti bir kenara bırakarak fizibilite çalışmasını devam ettirip, 'Mermerler'le çok yakın bir sonuca' ulaşmayı umut ettiklerini söyledi. Çinli otomotiv şirketinin yöneticisi, medya mensuplarına esprili bir şekilde, "Fizibilite çalışması bittikten sonra bunun ekonomik ve doğru bir yatırım olduğunu daha net söyleyeceğiz. Bu işi hızlandıracak kişiler ise Türk müşterilerdir. Ne kadar çok Cherry arabası alırlarsa Türkiye'ye daha hızlı ve ekonomik olarak yatırımımızı daha çabuk gerçekleştirebiliriz." diye ifade etti.

Biren, Türkiye'ye yatırımın aynı zamanda Avrupa'ya ihracat için de düşünülüp düşünülmediğinin sorulması üzerine de, "Türkiye stratejik olarak önemli bir konuma sahip. Avrupa Birliği sürecinden dolayı gümrük ilişkisi olduğu için daha rahat gelecek. Bu sebeple fizibilite çalışmalarının en iyi şekilde analiz edilip doğru yerde ve doğru zamanda yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz." cevabını verdi.

Küresel krize rağmen Çin'de otomotiv sektörünün iyiye gittiğini aktaran Chery Automobile Başkan Yardımcısı Zhou Biren, "Son üç aylıktaki satışlarımız krize rağmen kötü etkilenmedi ve 100 binden fazla araba sattık. Şu anki satışımız bu. Ancak krizin Çin'i teğet geçtiğini söyleyemeyiz." dedi. Hintli Tata'nın ucuz aracı Nano'ya karşı bir model geliştirip geliştirmeyecekleri sorusuna ise Biren, "Biz yüksek teknolojili iyi fiyata araç üretiyoruz." demekle yetindi.

'2008'DE 3 BİN 700, ÖTV İNDİRİMİNDE 450 ARAÇ SATTIK'

Mermerler Otomotiv Başkan Yardımcısı Murat Mermer de yatırım konusundaki gelişmelerin fizibilite çalışmaları ve hükümetin vereceği destekle ilgili olduğunu belirtti. Mermer, "Son aşamalara geldik. Daha önce bitirecektik ama biliyorsunuz ki Seçim oldu. Seçim de bittiği için Sayın Başbakan'a bu konudaki görüşlerimizi daha rahat ifade edeceğiz." dedi.

2008'de 3 bin 700 araç sattıklarını aktaran Mermer, ÖTV indirimi ile de 450'ye yakın araç satışı yaptıklarını açıkladı. Chery'in tanınırlığını artırmak için yeni bir reklam kampanyası başlattıklarını ifade eden Murat Mermer, "Yeterli stokumuz ve müşteri imkanımız var. Bir de dolardaki artışı fiyatlarımıza yansıtmadık. Bu sebeple fiyatlarımız şu anda çok cazip. Bu sene 20 bin adeti hedefledik, ancak şu an 10 binde kapatırız gibi geliyor, yarı yarıya düşer." diye konuştu.

Çinli ortaklarının ürettiği her modeli ve yedek parçasını Chery markasıyla Türkiye'ye getireceklerini söyleyen Mermer, yeni tınıtılan Riich'inin de yakın zamanda Türkiye yollarında görüleceğini kaydetti.


Sektör Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım