Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Gergin gece ve getirdikleri
Salı, 29 Nisan 2008

Önce yakın tarihimize, yani birilerinin bizi kaşımaya başladığı yakın tarihimize bir göz atalım.

1-)  Tarih : 12 Nisan 2005
Atatürk Bunları'nda bulunan Sakarya Gençlik Derneği üyesi 5'i erkek 1'i bayan 6 kişi "Provokasyona son" adı altında basın açıklaması yapmak istedi. Ancak yaklaşık 20 kişilik bir gurup basın açıklaması yapmak isteyen kişileri engellemeye çalıştı. Bir anda çıkan kavga çıktı. Polis dernek üyelerinin linç edilmesine engel oldu. Polis güçlükle 6 kişiyi olay yerinden 80 metre ileride bulunan Türk Telekom Başmüdürlüğü'ne ait binaya doğru kaçırmaya başladı. Güçlükle 6 kişiyi binaya sokan polis, daha sonra bu şahısları arka kapıdan kaçırdı.

2-) Tarih: 29 Mart 2006
Çark Caddesi’nde meydana gelen olayda Mahir Çayan’ın ölüm yıldönümüne davet etmek için biri kız iki öğrenci ilan asmak istedi. Ancak polisler bu iki öğrenciye engel olmak isteyince öğrenciler slogan atmaya başladı. Bu olay üzerine etrafta bulunan vatandaşlar iki öğrenciyi linç etmek istedi.

3-) Tarih:  1 Nisan 2006
Çark Caddesi’nde afiş yapıştırmak isteyen üniversiteli biri bayan 2 gencin linç edilmek istenmesinden 3 gün sonra  İstanbul'dan gelen ve basın açıklaması yapmak gelen 19 kişi linç edilmek istendi. Ama polis grubu trenden indikleri gibi Sakarya Emniyet çembere alarak polis otobüsüne bindirerek olay yerinden uzaklaştırdı.

4-) Tarih:  7 Eylül 2006
Akyazı'ya fındık bahçelerinde çalışmak üzere Diyarbakır'dan geldikleri bildirilen 4 kişi, ilçe merkezinde oturdukları çay bahçesinde bir gençle tartıştı. Kavga çıktı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 4 kişi gözaltına alındı. Bu arada bazı zanlıların PKK ve bölücü başı Abdullah Öcalan lehine Kürtçe slogan attıkları söylentisi üzerine ilçede öfke çığ gibi büyüdü. Polis öfkeli kalabalığı havaya ateş açarak durdurmaya çalıştı.

5-) Tarih: 4 Haziran 2007
Çark Caddesi Şerefiye Camii önünde bulunan üzerinde Ahmet Kaya tişörtü giydiği belirtilen gence “Burası Sakarya. Sizi dağda bitiremedik buralara da mı geldiniz?” diyerek saldıran guruba kısa sürede çevredeki vatandaşlarda katıldı. Arbedenin yaşandığı olay sırasında üzerinde Ahmet Kaya tişörtü olan gence gömlek giydirildi. Olay büyümeden şahıslar olay yerinden uzaklaştırıldı.

6-) Tarih: 27 Nisan 2008
DTP yasal izin alıp, kardeşlik gecesi düzenledi. Daha kanı kurumayan Karapürçekli şehit yakınları düğün salonu önüne geldi. Polis 40 kişilik şehit yakınlarının binaya girmesini engelledi. Polis acılı şehit yakınlarına zor kullanmadı. Ama olayı duyup gelen kalabalıkla beraber olaylar giderek büyüdü. Sonuçta gergin bir gece daha yaşandı.

Sakarya'yı birileri bilerek mi seçti? Yoksa yaşananlar tesadüf mü? Ben komplo teorileri üretecek kadar kabiliyetli değilim. Ama bu kez sıkıntı, böylesine hassas bir dönemde, etkinliğe izin verilmesinden kaynaklandı. Sen canını, kınalı kuzusunu daha 5 gün önce şehit veren insanların acısını düşünmeden böyle geceye izin verirsen, sonu da böyle olur. Maden izin verdin o zaman da zamanın da önlem alacaktın.


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım