Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Nasıl olmalı?
Salı, 19 Mayıs 2009

         Sakaryaspor öyle bir sezon yaşadıki tarif edilemez. Ama yaşanan süreç özetlenmeli ve aynısını yaşamamak için tedbir almalıyız. Sabri Küçük’ün kurnaz manevrası ile bir grup takımın kurtuluşunun dernekleşme olduğunda birleşti. Sabri Küçük yılların verdiği siyasi kurnazlıkla önce geri planda kalacağını ve tek derdinin takımı halka yönetmek olduğunu işledi. Bu süreçte reklam meraklıları bir bir çıkıp takıma talip olduklarını ilan ettiler.

          Takıma talip olanların ciddi olmadıkları anlaşılınca heyecanla dernekleşme sürecinin gerçekleşmesi beklendi. Büyükşehir Belediyesi hazır ulemalar talip, biz kenara çekilelim tavrını benimsedi.

           Biri akrabasının bakan olacağını ardından kendisine Büyükşehir Belediye Başkanlık yolu açılacağı hayaliyle geçti objektiflerin karşısına. Diğeri fırsat bu fırsat siyasi rövanşı alırız mantığıyla başladı konuşmaya. Büyükşehir Belediyesine ne kadar muhalif varsa yönetimde görev aldı. En önemli madde unutuldu. Heveslilerin yönetiminde. Para!

           Yönetimde olupda kimsenin vermek istemediği para. Çok büyük problem oldu. Geçmişten gelen borçlar ve üzerine eklenenler. Lig boyunca şovmen yöneticilerin kafalarına göre kovduğu kafalarına göre satın aldığı futbolculardan geriye kalan enkaz. Hepsinin temelinde var olanınında vermediği olmayanının zaten veremediği para bütün olayı kilitledi.

           Hazır başaramamış, bir grup muhalif yönetim istifa etmişken yeni oluşturulacak yönetici kadrosunda gerçekler göz önüne alınarak hareket edilmeli. 

1. Hayalleri yıkılan Dişli Belediye Başkanının nasıl ortalıktan kaybolduğunu hep birlikte gördük. Dolayısıyla Büyükşehir destekli bir ekip oluşturulmalı.  (Sakın kimse takımı belediyeye verelim dediğimi falan düşünmesin. En azından sporu seven bir belediye başkanının fikri alınmalı diyorum)

2. Yönetimde görev almayı planlayan isimlerin verdikleri sözler değil kesecekleri çeklere itibar edilsin.

3. Yüksek Divan Kurulu’nunda istifa etmesi gerekmekte. Sabri Küçük ve beraberindekiler kimseyi kullanamayacakları bir durumda tutulmalı. (Teknik heyet transferleri dahil birçok konuda son kararı Sabri Küçük almıştır)

4. Engin İpekoğlu ile görüşen yönetici kimse neden böyle bir sözleşmeye imza attığını açıklasın ve sözleşmeyi iptal ettirsin. Yeni yönetim hangi hocayla devam etmek isterse kararını kendi versin.

      Nasıl bir yönetim oluşturulmalı konusunda nacizane fikrimi uzun uzun yazmayı çok isterdim. Ancak yazıya başlarken niyetim Türkiye  Şampiyonası’na giden gençlerden bahsetmekti. Dayanamadım yine yönetim konusuna giriş yaptım. Gençler diyar diyar gezerek çalıştıkları bir sezonun meyvesini aldılar. Ama şimdi daha fazlası için mücadele edecekler.

       Süper Gençlerin Uşak Grubunu başarıyla geçeceklerine inancım tamdır. Gençlerin başarısını kutlayacağımız ilerleyen günlerde bir konuyu merakla bekliyorum.

        Barakadan da olsa alt yapıyı yerle bir edip, iki ay içinde tamamlayacağına söz veren belediye başkanının yüzü kızaracak mı?

        Aslında cevabı basit bir soru oldu bu. Belediye başkanına kimse soru sormayacak ve kendileri her zamanki gibi gönüllerin başkanı olduğunu söylemeye devam edecek. Oysa bizim geleneğimizde söz ağızdan çıkar ve yerine getirilmesi için çaba sarf edilir.


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım